Krémová roláda

1 hod | moučník | česká kuchyně | vegetariánský recept | recept zobrazen: 72389x
Zákusek vhodný pro slavnostnější chvíle. Klasická roláda s máslovým krémem.
Komentáře receptu 9
Uvařil jsem to (Recept vařilo 6 lidí)


Postup přípravy receptu

Vejce rozklepneme a oddělíme žloutky od bílků. Z bílků vyšleháme tuhý sníh, zašleháme cukr a postupně žloutky. Nakonec lehce vmícháme mouku. Piškotové těsto rozetřeme ne hodně vymaštěný plech a pečeme na 180 stupňů asi 10 minut. Ihned po upečení vyklopíme na vlhkou utěrku, svineme a necháme vychladnout.

Mezi tím si připravíme máslový krém. Podle návodu na sáčku uvaříme pudink a necháme vychladnout. Změklé máslo utřeme s cukrem a postupně zašleháváme pudink. Dbáme na to, aby měli všechny suroviny stejnou teplotu, a krém se nám tudíž nesrazil. Podle chuti přidáme rum. Část krému můžeme obarvit kakaem.

Vychladlý plát rozvineme a potřeme marmeládou. Na ní naneseme krém a svineme opět do rolády. Povrch rolády potřeme krémem a podle fantazie ozdobíme. Roládu můžeme polít čokoládou. Necháme vychladit a můžeme podávat.

máma autor receptu:

Krémová roláda

Počet přidaných receptů: 146

Ingredience

Vaše cena 4199 běžně 6884 Kč sleva 39 %
Amplion.cz
DALŠÍ SLEVY
4,7
skvělý recept
42 hlasujících
  • Recept Krémová roláda - Takhle vypadá naše můj pokus o roládu.

Kuchařky obsahující recept Krémová roláda

Recept se nachází v 308 kuchařkách
Kuchta
Kájova kuchařka 5991 receptů
zdegross
staré recepty 3810 receptů
myš1
recepty 4616 receptů


Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu Krémová roláda

Celkový počet komentářů u receptu: 9
Celkový počet komentářů: 9
Nalezeno receptů: 9
Přidat příspěvek k receptu Krémová roláda
* Povinné pole


Kde to žije
Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

Píšeme jinde

  • Znáte nejčastější mýty o opalování?

    Znáte nejčastější mýty o opalování?

    Letní sezóna začala pěkně zprudka, proto není od věci si připomenout několik faktů a mýtů o opalování ještě předtím, než se na vás sluníčko neblaze podepíše. Nechceme přece, aby naše pleť předčasně zestárla, nebo abychom snad onemocněli rakovinou kůže.

  • Raw Food - objevte klady i zápory živé stravy

    Raw Food - objevte klady i zápory živé stravy

    Raw Food (syrová strava nebo také vitariánství) je založeno na konzumaci tepelně a chemicky neupravených potravin, kdy teplota při přípravě těchto pokrmů nesmí překročit 42 °C. Základem tohoto způsobu stravování je přesvědčení, že při vyšším zahřátí se vše živé v potravinách zničí. Takto tepelně upravená strava je tak mrtvá a pro člověka zatěžující a nepřínosná.




přidat nový recept