Krémová roláda s mandarinkami

1 hod | moučník | 8 porcí | česká kuchyně | vegetariánský recept | recept zobrazen: 576x
Recept na jemnou roládu s máslovým krémem a kompotovanými mandarinkami.
Okomentuj recept jako první


Postup přípravy receptu

Oddělíme žloutky od bílků a z bílků vyšleháme pevný sníh. Postupně zašleháme žloutky, cukr krupici a nakonec do těsta lehce vmícháme prosátou mouku s kypřicím práškem do pečiva.

Hotové těsto rozetřeme na plech vyložený pečicím papírem. Vložíme do vyhřáté trouby a pečeme asi 15 minut při 180 °C. Po upečení povrch lehce poprášíme hladkou moukou a korpus otočíme na utěrku. Upečený korpus necháme vychladnout a pak papír opatrně odtrhneme.

Změklé máslo nakrájíme na menší kousky a utřeme s cukrem moučka do pěny.

Vychladlý korpus potřeme třemi čtvrtinami máslového krému. Naskládáme na něj okapané mandarinky a několik jich odložíme na pozdější ozdobení rolády. Pomocí utěrky stočíme korpus do rolády a necháme v chladničce ztuhnout. Potom povrch potřeme zbylým krémem a roládu obalíme opraženými mandlovými lupínky a ozdobíme mandarinkami.

Krémovou roládu s mandarinkami nakrájíme a podáváme jako vynikající moučník k šálku kávy nebo čaje.

jaromír autor receptu:

Krémová roláda s mandarinkami

Počet přidaných receptů: 14

Ingredience

na porcí
Vaše cena 1890 běžně 4550 Kč sleva 58 %
Amplion.cz
DALŠÍ SLEVY

Kuchařky obsahující recept Krémová roláda s mandarinkami

Recept se nachází v 20 kuchařkách
hlavní chody
jaromír
hlavní chody 18 receptů
Tetiny ovocné recepty
veraricna
Tetiny ovocné recepty 2630 receptů
zjirousek
Moučníky 1167 receptů


Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu Krémová roláda s mandarinkami

Přidat příspěvek k receptu Krémová roláda s mandarinkami
* Povinné pole


Kde to žije
Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

Píšeme jinde

  • Znáte nejčastější mýty o opalování?

    Znáte nejčastější mýty o opalování?

    Letní sezóna začala pěkně zprudka, proto není od věci si připomenout několik faktů a mýtů o opalování ještě předtím, než se na vás sluníčko neblaze podepíše. Nechceme přece, aby naše pleť předčasně zestárla, nebo abychom snad onemocněli rakovinou kůže.

  • Raw Food - objevte klady i zápory živé stravy

    Raw Food - objevte klady i zápory živé stravy

    Raw Food (syrová strava nebo také vitariánství) je založeno na konzumaci tepelně a chemicky neupravených potravin, kdy teplota při přípravě těchto pokrmů nesmí překročit 42 °C. Základem tohoto způsobu stravování je přesvědčení, že při vyšším zahřátí se vše živé v potravinách zničí. Takto tepelně upravená strava je tak mrtvá a pro člověka zatěžující a nepřínosná.




přidat nový recept