Krémová rajská omáčka

1 h 30 min | hlavní chod | česká kuchyně | recept zobrazen: 744681x
Rajská omáčka je u nás to nejoblíbenější jídlo. Ochutnáváme ji kdekoliv, od kohokoliv, ale zatím vždy vítězí tato, od babičky.
Komentáře receptu 233
Uvařil jsem to (Recept vařilo 169 lidí)


Postup přípravy receptu

Hovězí maso omyjeme, společně s kostkou masoxu dáme do tlakového hrnce a něco málo přes hodinu ho vaříme doměkka.

Cibuli oloupeme, pokrájíme na malé kostičky a na oleji restujeme dotmava, nesmíme ji ovšem spálit! Když je cibule hnědá, přidáme protlaky s kořením a asi 5 minut za neustálého míchání vaříme. Takto připravený základ zalijeme vývarem z uvařeného masa.

Vedle si z másla a mouky připravíme tmavou jíšku, kterou vmícháme do omáčky. Necháme asi 15 minut povařit a přes jemné síto přecedíme.

Krémovou rajskou omáčku podle chuti osladíme, osolíme a můžeme podávat. Vynikající je s houskovým knedlíkem.

konvalinka autor receptu:

Krémová rajská omáčka

Počet přidaných receptů: 546

Ingredience

Vaše cena 449 běžně 15000 Kč sleva 97 %
Amplion.cz
DALŠÍ SLEVY
4,2
skvělý recept
2718 hlasujících
  • Recept Krémová rajská omáčka - rajska s dusenou hovezi klizkou a houskovym knedlikem
  • Recept Krémová rajská omáčka - Krémová rajská omáčka
  • Recept Krémová rajská omáčka - Krémová rajská omáčka
  • Recept Krémová rajská omáčka - Výborné! My máme raději s rýží a s karbanátky.

Kuchařky obsahující recept Krémová rajská omáčka

Recept se nachází v 1935 kuchařkách
Pele_Mele aj v obrázkoch
daewoo
Pele_Mele aj v obrázkoch 4517 receptů
KDI
VARENIE_2 4250 receptů


Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu Krémová rajská omáčka

Celkový počet komentářů u receptu: 233
  • Komentář k receptu Krémová rajská omáčka Lůca 12.05.2014 18:21:38

    Od kdy se dává do rajské omáčky masox?? a kečup?? Není nad poctivou rajskou. Masox je a bude do polívek nechápu jak ho někdo může cpát do omáčky to je s prominutím odporné, když rajskou s masem tak s masem, když bez masa tak se smetanou...Jste vůbec Češi?

  • sarkisak 12.07.2011 20:03:58

    Přidala jsem dle receptu mé babičky ještě hřebíček a málinko skořice. Navíc dávám i lžíci až dvě jemného kečupu (chutná nám Hellmanns - je opravdu sladký a moc dobrý).

    • Re: Kongoo 31.08.2011 12:10:19

      No urcite pridavat kecup.. to je ta nejvetsi hovadina... typicky Cech, ktery do vseho pridava kecup... no fuj...
      Chutna dobre tak, jak je uvedeno v receptu i bez blbe skorice, hrebicku a slavneho kecupu....

      • Re: Re: Thomas Slezan 01.11.2011 22:59:40

        Plně souhlasím s váma se všema kteří nechápete prznění české kuchyně masoxem,kečupem a jinými pachutěmi.To jše prostě hnus,Babicův styl.Nevznikne z toho potom jídlo ale s prominutím sračka chutnající po masoxu nebo po kečupu,atd...Já když jím rajskou tak chci jíst rajskou a ne nějakou umělou paomáčku.Je mi z toho špatně,jak češi przní svojí kuchyni a ještě se s tím chlubí.Styďte se.Příště až budete chtít vařit rajskou s masoxem a kečupem tak si jí kupte v prášku a nemachrujte tady že vaříte český jídlo...

        • Tak to netvrď!Jednou jsem spěchala tak jsem koupil rajskou v prášku! Fúúúj !!! Už nikdy více! Skončilo to v záchodě!
          To raději s tím Masoxem (i když nechápu,proč ho tam dávají!)!
          Ale i ty protlaky se zhoršily!
          Ale to už nevím,co s tím!Abych jí vařil z čerstvých rajčat,na to OPRAVDU nemám čas!(i když je to PARÁDA!)

          • Re: Re jana 29.11.2013 13:15:33

            kup rajsou štávu a vyzkoušej

            • Re: Re: Re zuzana 28.04.2014 15:58:03

              Řeknu to asi takhle,masox je idelani varianta pro nas co nemame penize na to aby jsme delali postive vyvary...masox je levný,chutný,rychlý a ideální,ja osobně vyvary nepouzívám jen do polévek a to vyjímecne,masox a kecup je do rajske nejůlepsí...

        • Re: Re: Re: Jarda 11.01.2012 21:41:13

          Vasemu prispevku se musim jen od srdce smat:-)) podivejte se co je v kecupu a podivejte se na spravny recept rajske omacky a pak se za ten blabol co jste tady vypotil budete stydet. Co se tyka masoxu v tom s vami souhlasim, ale odsuzovat DOBRY kecup je pekna hloupost.

        • Re: Re: Re: Šefkuchač Izzy 13.01.2014 15:59:44

          Masox se normálně používá v klasických kuchyní když není vývar a používá se na spousty omáček .Kdybych to udělal z masoxe a dostali byste to v restauraci nebo kdekoliv nic nepoznáte.Lidé co tomu nerozumí tak sem prosím ani nepište.

Celkový počet komentářů: 233
Nalezeno receptů: 233
|< << 12345 >> >|
Přidat příspěvek k receptu Krémová rajská omáčka
* Povinné pole


Kde to žije
Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

Píšeme jinde

  • Domácí péče pro zářivě bílé zuby

    Domácí péče pro zářivě bílé zuby

    Krásné zuby jsou naší vizitkou, a nejen proto bychom měli dbát na správnou hygienu, ale i dodržovat pár zásad, díky kterým nebudou ztrácet na své bělosti. Kromě metod bělení u zubního lékaře existují i domácí triky, jak dodat svému úsměvu na zářivosti.

  • Narkóza u dětí - trauma, zátěž, nebo zbytečné obavy?

    Narkóza u dětí - trauma, zátěž, nebo zbytečné obavy?

    Čeká vaše dítě operace? Pak se určitě těžko bráníte obavám a na mysli vám vyvstanou nejrůznější otázky. Jak dítě zvládne pobyt v nemocnici? Jak zvládne odloučení? Bude mít po operaci bolesti? Jak bude snášet celkovou anestezii? A znamená celková anestezie pro dítě nějaké riziko?




přidat nový recept