Krémová rajská omáčka

1 h 30 min | hlavní chod | česká kuchyně | recept zobrazen: 721350x
Rajská omáčka je u nás to nejoblíbenější jídlo. Ochutnáváme ji kdekoliv, od kohokoliv, ale zatím vždy vítězí tato, od babičky.
Komentáře receptu 231
Uvařil jsem to (Recept vařilo 167 lidí)


Postup přípravy receptu

Hovězí maso omyjeme, společně s kostkou masoxu dáme do tlakového hrnce a něco málo přes hodinu ho vaříme doměkka.

Cibuli oloupeme, pokrájíme na malé kostičky a na oleji restujeme dotmava, nesmíme ji ovšem spálit! Když je cibule hnědá, přidáme protlaky s kořením a asi 5 minut za neustálého míchání vaříme. Takto připravený základ zalijeme vývarem z uvařeného masa.

Vedle si z másla a mouky připravíme tmavou jíšku, kterou vmícháme do omáčky. Necháme asi 15 minut povařit a přes jemné síto přecedíme.

Krémovou rajskou omáčku podle chuti osladíme, osolíme a můžeme podávat. Vynikající je s houskovým knedlíkem.

konvalinka autor receptu:

Krémová rajská omáčka

Počet přidaných receptů: 546

Ingredience

Vaše cena 1990 běžně 24000 Kč sleva 92 %
Amplion.cz
DALŠÍ SLEVY
4,2
skvělý recept
2707 hlasujících
  • Recept Krémová rajská omáčka - rajska s dusenou hovezi klizkou a houskovym knedlikem
  • Recept Krémová rajská omáčka - Krémová rajská omáčka
  • Recept Krémová rajská omáčka - Krémová rajská omáčka
  • Recept Krémová rajská omáčka - Výborné! My máme raději s rýží a s karbanátky.

Kuchařky obsahující recept Krémová rajská omáčka

Recept se nachází v 1901 kuchařkách
Pele_Mele aj v obrázkoch
daewoo
Pele_Mele aj v obrázkoch 4517 receptů
KDI
VARENIE_2 5323 receptů


Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu Krémová rajská omáčka

Celkový počet komentářů u receptu: 231
  • sarkisak 12.07.2011 20:03:58

    Přidala jsem dle receptu mé babičky ještě hřebíček a málinko skořice. Navíc dávám i lžíci až dvě jemného kečupu (chutná nám Hellmanns - je opravdu sladký a moc dobrý).

    • Re: Kongoo 31.08.2011 12:10:19

      No urcite pridavat kecup.. to je ta nejvetsi hovadina... typicky Cech, ktery do vseho pridava kecup... no fuj...
      Chutna dobre tak, jak je uvedeno v receptu i bez blbe skorice, hrebicku a slavneho kecupu....

      • Re: Re: Thomas Slezan 01.11.2011 22:59:40

        Plně souhlasím s váma se všema kteří nechápete prznění české kuchyně masoxem,kečupem a jinými pachutěmi.To jše prostě hnus,Babicův styl.Nevznikne z toho potom jídlo ale s prominutím sračka chutnající po masoxu nebo po kečupu,atd...Já když jím rajskou tak chci jíst rajskou a ne nějakou umělou paomáčku.Je mi z toho špatně,jak češi przní svojí kuchyni a ještě se s tím chlubí.Styďte se.Příště až budete chtít vařit rajskou s masoxem a kečupem tak si jí kupte v prášku a nemachrujte tady že vaříte český jídlo...

        • Re: Re: Re: Jarda 11.01.2012 21:41:13

          Vasemu prispevku se musim jen od srdce smat:-)) podivejte se co je v kecupu a podivejte se na spravny recept rajske omacky a pak se za ten blabol co jste tady vypotil budete stydet. Co se tyka masoxu v tom s vami souhlasim, ale odsuzovat DOBRY kecup je pekna hloupost.

        • Re: Re: Re: Šefkuchač Izzy 13.01.2014 15:59:44

          Masox se normálně používá v klasických kuchyní když není vývar a používá se na spousty omáček .Kdybych to udělal z masoxe a dostali byste to v restauraci nebo kdekoliv nic nepoznáte.Lidé co tomu nerozumí tak sem prosím ani nepište.

        • Tak to netvrď!Jednou jsem spěchala tak jsem koupil rajskou v prášku! Fúúúj !!! Už nikdy více! Skončilo to v záchodě!
          To raději s tím Masoxem (i když nechápu,proč ho tam dávají!)!
          Ale i ty protlaky se zhoršily!
          Ale to už nevím,co s tím!Abych jí vařil z čerstvých rajčat,na to OPRAVDU nemám čas!(i když je to PARÁDA!)

        • Re: Re: Re: misak 16.09.2013 14:16:45

          Asi to s tebou šlehne ale já jím rajskou z ešusu a lžící.

Celkový počet komentářů: 231
Nalezeno receptů: 231
|< << 12345 >> >|
Přidat příspěvek k receptu Krémová rajská omáčka
* Povinné pole


Kde to žije
Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

Píšeme jinde

  • Typy žloutenek a jak je odhalit

    Typy žloutenek a jak je odhalit

    Žloutenka (hepatitida) je infekční onemocnění několika typů. Na počátku se onemocnění nemusí nijak výrazně projevovat. V některých případech žloutenku rozpoznáme až v pozdní fázi, kdy jsou poškozená játra.

  • Význam bílkovin v naší stravě

    Význam bílkovin v naší stravě

    Bílkoviny (proteiny) patří v naší stravě mezi základní a nenahraditelné živiny. Za den by jich měl dospělý člověk sníst zhruba 0,8 g na každý kilogram své tělesné hmotnosti. Každý člověk tudíž potřebuje jiné množství bílkovin, odtud také pramení dietní jídelníčky "na míru".




přidat nový recept