Krémová rajská omáčka

1 h 30 min | hlavní chod | česká kuchyně | recept zobrazen: 788866x
Rajská omáčka je u nás to nejoblíbenější jídlo. Ochutnáváme ji kdekoliv, od kohokoliv, ale zatím vždy vítězí tato, od babičky.
Komentáře receptu 243
Uvařil jsem to (Recept vařilo 172 lidí)


Postup přípravy receptu

Hovězí maso omyjeme, společně s kostkou masoxu dáme do tlakového hrnce a něco málo přes hodinu ho vaříme doměkka.

Cibuli oloupeme, pokrájíme na malé kostičky a na oleji restujeme dotmava, nesmíme ji ovšem spálit! Když je cibule hnědá, přidáme protlaky s kořením a asi 5 minut za neustálého míchání vaříme. Takto připravený základ zalijeme vývarem z uvařeného masa.

Vedle si z másla a mouky připravíme tmavou jíšku, kterou vmícháme do omáčky. Necháme asi 15 minut povařit a přes jemné síto přecedíme.

Krémovou rajskou omáčku podle chuti osladíme, osolíme a můžeme podávat. Vynikající je s houskovým knedlíkem.

konvalinka autor receptu:

Krémová rajská omáčka

Počet přidaných receptů: 546

Ingredience

4,2
skvělý recept
2741 hlasujících
  • Recept Krémová rajská omáčka - rajska s dusenou hovezi klizkou a houskovym knedlikem
  • Recept Krémová rajská omáčka - Krémová rajská omáčka
  • Recept Krémová rajská omáčka - Krémová rajská omáčka
  • Recept Krémová rajská omáčka - Výborné! My máme raději s rýží a s karbanátky.

Kuchařky obsahující recept Krémová rajská omáčka

Recept se nachází v 1993 kuchařkách
Pele_Mele aj v obrázkoch
daewoo
Pele_Mele aj v obrázkoch 4517 receptů
KDI
ZZZ-VŠELIČO 2517 receptů


Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu Krémová rajská omáčka

Celkový počet komentářů u receptu: 243
  • Komentář k receptu Krémová rajská omáčka Fannysek 22.03.2015 13:47:59

    První recept který vždy najdu tak hned udělám, udělala jsem tento a byla jsem velice spokojená. Věřím že to budu dělat častěji mohu jen doporučit

  • Komentář k receptu Krémová rajská omáčka Rebel 13.02.2015 00:46:31

    Naserte si je to dobrý jak to je s kečupem od Ládi Hruška :3

  • vyborny,kaslete na kritiky nam moc chutnalo

  • sarkisak 12.07.2011 20:03:58

    Přidala jsem dle receptu mé babičky ještě hřebíček a málinko skořice. Navíc dávám i lžíci až dvě jemného kečupu (chutná nám Hellmanns - je opravdu sladký a moc dobrý).

    • Re: Kongoo 31.08.2011 12:10:19

      No urcite pridavat kecup.. to je ta nejvetsi hovadina... typicky Cech, ktery do vseho pridava kecup... no fuj...
      Chutna dobre tak, jak je uvedeno v receptu i bez blbe skorice, hrebicku a slavneho kecupu....

      • Re: Re: Thomas Slezan 01.11.2011 22:59:40

        Plně souhlasím s váma se všema kteří nechápete prznění české kuchyně masoxem,kečupem a jinými pachutěmi.To jše prostě hnus,Babicův styl.Nevznikne z toho potom jídlo ale s prominutím sračka chutnající po masoxu nebo po kečupu,atd...Já když jím rajskou tak chci jíst rajskou a ne nějakou umělou paomáčku.Je mi z toho špatně,jak češi przní svojí kuchyni a ještě se s tím chlubí.Styďte se.Příště až budete chtít vařit rajskou s masoxem a kečupem tak si jí kupte v prášku a nemachrujte tady že vaříte český jídlo...

        • Tak to netvrď!Jednou jsem spěchala tak jsem koupil rajskou v prášku! Fúúúj !!! Už nikdy více! Skončilo to v záchodě!
          To raději s tím Masoxem (i když nechápu,proč ho tam dávají!)!
          Ale i ty protlaky se zhoršily!
          Ale to už nevím,co s tím!Abych jí vařil z čerstvých rajčat,na to OPRAVDU nemám čas!(i když je to PARÁDA!)

          • Re: Re jana 29.11.2013 13:15:33

            kup rajsou štávu a vyzkoušej

            • Re: Re: Re zuzana 28.04.2014 15:58:03

              Řeknu to asi takhle,masox je idelani varianta pro nas co nemame penize na to aby jsme delali postive vyvary...masox je levný,chutný,rychlý a ideální,ja osobně vyvary nepouzívám jen do polévek a to vyjímecne,masox a kecup je do rajske nejůlepsí...

              • Re: Re: Re: Re Teriik 08.01.2015 16:56:46

                A co místo masoxu k tomu masu v papinaku přidat kořenovou ueleninu, cibuli a kousek kedlubny, bobkový list a nové koření. Společně s masem se vam udělá výborný vývar do omáčky. Není nic jednoduššího, než jednou za cas udelat velký hrnec vývaru a naporcovat si ho do mrazaku právě na dělání omáček.

Celkový počet komentářů: 243
Nalezeno receptů: 243
|< << 12345 >> >|
Přidat příspěvek k receptu Krémová rajská omáčka
* Povinné pole


Kde to žije
Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

Píšeme jinde

  • Tipy z bylinkové lékárny proti nadměrnému pocení

    Tipy z bylinkové lékárny proti nadměrnému pocení

    Pocení je přirozeným a pro člověka nezbytným procesem, díky němuž tělo reguluje tělesnou teplotu a vyměšuje řadu odpadních látek. Je zcela běžné se více potit v horkém počasí, při tělesné námaze, stresu a horečce. Ovšem nadměrné pocení (hyperhidróza) může být i příznakem překyselení organismu či nemoci. Jak si při pocení pomoci přírodní cestou? To se dozvíte v dnešním článku.

  • Muži v přechodu aneb mužské klimakterium

    Muži v přechodu aneb mužské klimakterium

    O tom, že ženy zhruba mezi čtyřicátým a šedesátým rokem života “bojují“ s příznaky přechodu (klimakteria, menopauzy), všichni víme. Dochází u nich k útlumu činnosti vaječníků a klesá produkce hormonu estrogenu. Jiná forma klimakteria však nastává také u mužů. Kdy k němu dochází, jak probíhá a jak zvládat jeho příznaky?




přidat nový recept