Krémová rajská omáčka

1 h 30 min | hlavní chod | česká kuchyně | recept zobrazen: 753329x
Rajská omáčka je u nás to nejoblíbenější jídlo. Ochutnáváme ji kdekoliv, od kohokoliv, ale zatím vždy vítězí tato, od babičky.
Komentáře receptu 234
Uvařil jsem to (Recept vařilo 170 lidí)


Postup přípravy receptu

Hovězí maso omyjeme, společně s kostkou masoxu dáme do tlakového hrnce a něco málo přes hodinu ho vaříme doměkka.

Cibuli oloupeme, pokrájíme na malé kostičky a na oleji restujeme dotmava, nesmíme ji ovšem spálit! Když je cibule hnědá, přidáme protlaky s kořením a asi 5 minut za neustálého míchání vaříme. Takto připravený základ zalijeme vývarem z uvařeného masa.

Vedle si z másla a mouky připravíme tmavou jíšku, kterou vmícháme do omáčky. Necháme asi 15 minut povařit a přes jemné síto přecedíme.

Krémovou rajskou omáčku podle chuti osladíme, osolíme a můžeme podávat. Vynikající je s houskovým knedlíkem.

konvalinka autor receptu:

Krémová rajská omáčka

Počet přidaných receptů: 546

Ingredience

4,2
skvělý recept
2720 hlasujících
  • Recept Krémová rajská omáčka - rajska s dusenou hovezi klizkou a houskovym knedlikem
  • Recept Krémová rajská omáčka - Krémová rajská omáčka
  • Recept Krémová rajská omáčka - Krémová rajská omáčka
  • Recept Krémová rajská omáčka - Výborné! My máme raději s rýží a s karbanátky.

Kuchařky obsahující recept Krémová rajská omáčka

Recept se nachází v 1947 kuchařkách
Pele_Mele aj v obrázkoch
daewoo
Pele_Mele aj v obrázkoch 4517 receptů
KDI
VARENIE_2 4248 receptů


Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu Krémová rajská omáčka

Celkový počet komentářů u receptu: 234
  • Komentář k receptu Krémová rajská omáčka Sonička 18.09.2014 08:59:16

    Dobrý den, čtu vaše příspěvky a většina z vás co píší že protlak do omáčky nepatří je pravda! Já dělám rajskou omáčku z mrkve, pár rajčat a skořice, trochu nasládlou a tato poctivá omáčka se nevyrovná žádnému skoro kečupu. Také ochutnáváme odkohokoliv a kdekoliv a musim říct že blafy a pravá omáčka se opravdu pozná. Jen musíte ještě ochutnat tu pravou, ať víte co vaříte za blafy.

  • Komentář k receptu Krémová rajská omáčka Lůca 12.05.2014 18:21:38

    Od kdy se dává do rajské omáčky masox?? a kečup?? Není nad poctivou rajskou. Masox je a bude do polívek nechápu jak ho někdo může cpát do omáčky to je s prominutím odporné, když rajskou s masem tak s masem, když bez masa tak se smetanou...Jste vůbec Češi?

  • sarkisak 12.07.2011 20:03:58

    Přidala jsem dle receptu mé babičky ještě hřebíček a málinko skořice. Navíc dávám i lžíci až dvě jemného kečupu (chutná nám Hellmanns - je opravdu sladký a moc dobrý).

    • Re: Kongoo 31.08.2011 12:10:19

      No urcite pridavat kecup.. to je ta nejvetsi hovadina... typicky Cech, ktery do vseho pridava kecup... no fuj...
      Chutna dobre tak, jak je uvedeno v receptu i bez blbe skorice, hrebicku a slavneho kecupu....

      • Re: Re: Thomas Slezan 01.11.2011 22:59:40

        Plně souhlasím s váma se všema kteří nechápete prznění české kuchyně masoxem,kečupem a jinými pachutěmi.To jše prostě hnus,Babicův styl.Nevznikne z toho potom jídlo ale s prominutím sračka chutnající po masoxu nebo po kečupu,atd...Já když jím rajskou tak chci jíst rajskou a ne nějakou umělou paomáčku.Je mi z toho špatně,jak češi przní svojí kuchyni a ještě se s tím chlubí.Styďte se.Příště až budete chtít vařit rajskou s masoxem a kečupem tak si jí kupte v prášku a nemachrujte tady že vaříte český jídlo...

        • Tak to netvrď!Jednou jsem spěchala tak jsem koupil rajskou v prášku! Fúúúj !!! Už nikdy více! Skončilo to v záchodě!
          To raději s tím Masoxem (i když nechápu,proč ho tam dávají!)!
          Ale i ty protlaky se zhoršily!
          Ale to už nevím,co s tím!Abych jí vařil z čerstvých rajčat,na to OPRAVDU nemám čas!(i když je to PARÁDA!)

          • Re: Re jana 29.11.2013 13:15:33

            kup rajsou štávu a vyzkoušej

            • Re: Re: Re zuzana 28.04.2014 15:58:03

              Řeknu to asi takhle,masox je idelani varianta pro nas co nemame penize na to aby jsme delali postive vyvary...masox je levný,chutný,rychlý a ideální,ja osobně vyvary nepouzívám jen do polévek a to vyjímecne,masox a kecup je do rajske nejůlepsí...

        • Re: Re: Re: Jarda 11.01.2012 21:41:13

          Vasemu prispevku se musim jen od srdce smat:-)) podivejte se co je v kecupu a podivejte se na spravny recept rajske omacky a pak se za ten blabol co jste tady vypotil budete stydet. Co se tyka masoxu v tom s vami souhlasim, ale odsuzovat DOBRY kecup je pekna hloupost.

Celkový počet komentářů: 234
Nalezeno receptů: 234
|< << 12345 >> >|
Přidat příspěvek k receptu Krémová rajská omáčka
* Povinné pole


Kde to žije
Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

Píšeme jinde

  • Haloterapie - léčba solí aneb ozdravné kúry v solných jeskyních

    Haloterapie - léčba solí aneb ozdravné kúry v solných jeskyních

    Solné jeskyně jsou tvořeny krystaly přírodní soli z Mrtvého moře nebo ze soli kamenné. Je zde vysoká koncentrace solných mikročástic, minerálů, jódu a stopových prvků. Pobyt v solné jeskyni působí příznivě na zdraví lidského organismu a je určen všem věkovým kategoriím. Zároveň nabízí uvolnění, odpočinek a odbourává stres.

  • Syrovátka - nedoceněný poklad v péči o zdraví

    Syrovátka - nedoceněný poklad v péči o zdraví

    Dříve byla považována za odpad, dnes ale známe její blahodárné účinky. Obsahuje asi 50 % sušiny z původního mléka. Jak vzniká? Laicky řečeno - sražením mléka vznikne tuhá část (kasein), což je v podstatě tvaroh, druhým produktem je mléčné sérum, což je žlutozelená tekutina, které říkáme syrovátka. Vzniká také při výrobě sýrů.




přidat nový recept