Krémová polévka z dýně Hokkaido

20 min | polévka | Ostatní kuchyně | vegetariánský recept | recept zobrazen: 142931x
K podzimu patří tahle polévka, oblíbená nejen u dětí. Nádherná barva a krémová konzistence potěší oko, lahodná chuť zase chuťové pohárky a vysoký obsah betakarotenu náš organismus, kterému brzy bude chybět sluníčko.
Komentáře receptu 27
Uvařil jsem to (Recept vařilo 26 lidí)


Postup přípravy receptu

Na 2 lžících olivového oleje necháme zesklovatět nakrájenou cibuli. Přisypeme nahrubo nastouhanou dýni Hokkaido, klidně i se slupkou, brzy změkne. Chvíli lehce restujeme, mícháme. Podlijeme horkou vodou, osolíme podle chuti, raději méně. Dusíme doměkka, což trvá cca 10 -15 minut.

Rozmixujeme nebo propasírujeme, ale lze i rozšlehat metličkou. Chceme-li, pro zjemnění přimícháme 2 - 3 lžíce smetany ke šlehání a podle chuti dosolíme. Pro dospělé můžeme krémovou polévku z dýně Hokkaido okořenit maličkou špetkou bílého pepře.

Polévku z dýně Hokkaido podáváme s krutonky (kostičky z rohlíku osmažené na tuku dozlatova).

autor receptu:

Krémová polévka z dýně Hokkaido

Počet přidaných receptů: 3

Ingredience

Vaše cena 1990 běžně 19900 Kč sleva 90 %
Amplion.cz
DALŠÍ SLEVY
4,5
skvělý recept
130 hlasujících
  • Recept Krémová polévka z dýně Hokkaido - Krémová polévka z dýně Hokkaido

Kuchařky obsahující recept Krémová polévka z dýně Hokkaido

Recept se nachází v 163 kuchařkách
Pele_Mele aj v obrázkoch
daewoo
Pele_Mele aj v obrázkoch 4517 receptů
KDI
VARENIE_2 5323 receptů
majdasi
majka-kuchařka 699 receptů


Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu Krémová polévka z dýně Hokkaido

Celkový počet komentářů u receptu: 27
  • hokkaido milada 04.08.2013 10:47:33

    do teto vynikajici polevky davam oprazena vlasske orechy je to vynikajici

  • Komentář k receptu Krémová polévka z dýně Hokkaido lada 11.12.2013 19:49:41

    Přidala jsem zázvor a česnek, máme rádi pikantní jídla, taky to bylo moc dobré.

  • Komentář k receptu Krémová polévka z dýně Hokkaido Z. 10.09.2013 11:47:59

    Já přidávám ještě kari koření. Když se smaží cibulka popráším kari kořením. Výborná chuť.

    • Re: Komentář k receptu Krémová polévka z dýně Hokkaido Honza 04.11.2013 15:37:26

      Toto je obycejna dynova polevka. Do original australske hokaido polevky se pridava korenova zelenina a brambory, ktere se spolecne s dyni po orestovani vari a nakonec rozmixuji. A samozrejmosti je troska nasekane petrzelky nazaver. V zadnem pripade nepridavat smetanu ke slehani, to je blbost. Polevka se zjemnuje az na taliri a to zakysanou smetanou! Krutonky se k tomu take nepodavaji, neni to hrachova polevka.

      • Re: Re: Komentář k receptu Krémová polévka z dýně Hokkaido Frenky 10.11.2013 07:13:25

        Těch variant je více, je třeba to vyzkoušet. Také to dělám s kořenovou zeleninou a s bramborem, ale také jsem zkoušel brokolici. A také dávám raději kysanou smetanu, než ke šlehání. Pokud to dělám v létě a na podzim, tak přidávám libeček. Dýně se pěstuji sám a uskladněné v chladu vydrží až do další sklizně. Vnučka, když k nám přijede, tak tuhle polévku miluje a jinou pomalu ani nechce.

    • Re: Komentář k receptu Krémová polévka z dýně Hokkaido Dana 03.11.2013 20:26:54

      Přidat kari koření je v pořádku. Do všech zeleninových jídel je dobré přidat trochu muškátového oříšku nebo květu, to krásně zvýrazní chuť. Ale opatrně, ne moc.

  • Super rychlá a hlavně i zdravá polívka. Doma moc chutnala :-)

Celkový počet komentářů: 27
Nalezeno receptů: 27
|< << 123 >> >|
Přidat příspěvek k receptu Krémová polévka z dýně Hokkaido
* Povinné pole


Kde to žije
Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

Píšeme jinde

  • Typy žloutenek a jak je odhalit

    Typy žloutenek a jak je odhalit

    Žloutenka (hepatitida) je infekční onemocnění několika typů. Na počátku se onemocnění nemusí nijak výrazně projevovat. V některých případech žloutenku rozpoznáme až v pozdní fázi, kdy jsou poškozená játra.

  • Význam bílkovin v naší stravě

    Význam bílkovin v naší stravě

    Bílkoviny (proteiny) patří v naší stravě mezi základní a nenahraditelné živiny. Za den by jich měl dospělý člověk sníst zhruba 0,8 g na každý kilogram své tělesné hmotnosti. Každý člověk tudíž potřebuje jiné množství bílkovin, odtud také pramení dietní jídelníčky "na míru".




přidat nový recept