Krémová polévka z dýně Hokkaido

20 min | polévka | Ostatní kuchyně | vegetariánský recept | recept zobrazen: 257358x
K podzimu patří tahle polévka, oblíbená nejen u dětí. Nádherná barva a krémová konzistence potěší oko, lahodná chuť zase chuťové pohárky a vysoký obsah betakarotenu náš organismus, kterému brzy bude chybět sluníčko.
Komentáře receptu 29
Uvařil jsem to (Recept vařilo 35 lidí)


Postup přípravy receptu

Na 2 lžících olivového oleje necháme zesklovatět nakrájenou cibuli. Přisypeme nahrubo nastouhanou dýni Hokkaido, klidně i se slupkou, brzy změkne. Chvíli lehce restujeme, mícháme. Podlijeme horkou vodou, osolíme podle chuti, raději méně. Dusíme doměkka, což trvá cca 10 -15 minut.

Rozmixujeme nebo propasírujeme, ale lze i rozšlehat metličkou. Chceme-li, pro zjemnění přimícháme 2 - 3 lžíce smetany ke šlehání a podle chuti dosolíme. Pro dospělé můžeme krémovou polévku z dýně Hokkaido okořenit maličkou špetkou bílého pepře.

Polévku z dýně Hokkaido podáváme s krutonky (kostičky z rohlíku osmažené na tuku dozlatova).

autor receptu:

Krémová polévka z dýně Hokkaido

Počet přidaných receptů: 3

Ingredience

Vaše cena 599 běžně 5960 Kč sleva 90 %
Amplion.cz
DALŠÍ SLEVY
4,5
skvělý recept
212 hlasujících
  • Recept Krémová polévka z dýně Hokkaido - Krémová polévka z dýně Hokkaido

Kuchařky obsahující recept Krémová polévka z dýně Hokkaido

Recept se nachází v 198 kuchařkách
Pele_Mele aj v obrázkoch
daewoo
Pele_Mele aj v obrázkoch 4517 receptů
KDI
VARENIE_2 4248 receptů
majdasi
majka-kuchařka 569 receptů


Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu Krémová polévka z dýně Hokkaido

Celkový počet komentářů u receptu: 29
  • Polévka z dýně Hokkaido Lenka 18.08.2014 17:34:56

    Byla to velká pochoutka. Dodržela jsem recept s bramborou a přidala špetku kari a kurkumy, šťávu s citronu a zjemnila smetanou. Opečené rohlíčky.... Zkrátka mňamka.

  • Polévka Barbora 15.08.2014 12:51:03

    Tato polévka mi osobně hrozně moc chutná a to dýně moc nemusím :-) Je skvělá, zvlášť s krutony :-) Já je udělala z celozrnného chleba a přidala jen malinko soli a je výtečná ! Moc děkuji za tento recept

  • hokkaido milada 04.08.2013 10:47:33

    do teto vynikajici polevky davam oprazena vlasske orechy je to vynikajici

  • Komentář k receptu Krémová polévka z dýně Hokkaido lada 11.12.2013 19:49:41

    Přidala jsem zázvor a česnek, máme rádi pikantní jídla, taky to bylo moc dobré.

  • Komentář k receptu Krémová polévka z dýně Hokkaido Z. 10.09.2013 11:47:59

    Já přidávám ještě kari koření. Když se smaží cibulka popráším kari kořením. Výborná chuť.

    • Re: Komentář k receptu Krémová polévka z dýně Hokkaido Honza 04.11.2013 15:37:26

      Toto je obycejna dynova polevka. Do original australske hokaido polevky se pridava korenova zelenina a brambory, ktere se spolecne s dyni po orestovani vari a nakonec rozmixuji. A samozrejmosti je troska nasekane petrzelky nazaver. V zadnem pripade nepridavat smetanu ke slehani, to je blbost. Polevka se zjemnuje az na taliri a to zakysanou smetanou! Krutonky se k tomu take nepodavaji, neni to hrachova polevka.

      • Re: Re: Komentář k receptu Krémová polévka z dýně Hokkaido Frenky 10.11.2013 07:13:25

        Těch variant je více, je třeba to vyzkoušet. Také to dělám s kořenovou zeleninou a s bramborem, ale také jsem zkoušel brokolici. A také dávám raději kysanou smetanu, než ke šlehání. Pokud to dělám v létě a na podzim, tak přidávám libeček. Dýně se pěstuji sám a uskladněné v chladu vydrží až do další sklizně. Vnučka, když k nám přijede, tak tuhle polévku miluje a jinou pomalu ani nechce.

Celkový počet komentářů: 29
Nalezeno receptů: 29
|< << 123 >> >|
Přidat příspěvek k receptu Krémová polévka z dýně Hokkaido
* Povinné pole


Kde to žije
Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

Píšeme jinde

  • Haloterapie - léčba solí aneb ozdravné kúry v solných jeskyních

    Haloterapie - léčba solí aneb ozdravné kúry v solných jeskyních

    Solné jeskyně jsou tvořeny krystaly přírodní soli z Mrtvého moře nebo ze soli kamenné. Je zde vysoká koncentrace solných mikročástic, minerálů, jódu a stopových prvků. Pobyt v solné jeskyni působí příznivě na zdraví lidského organismu a je určen všem věkovým kategoriím. Zároveň nabízí uvolnění, odpočinek a odbourává stres.

  • Syrovátka - nedoceněný poklad v péči o zdraví

    Syrovátka - nedoceněný poklad v péči o zdraví

    Dříve byla považována za odpad, dnes ale známe její blahodárné účinky. Obsahuje asi 50 % sušiny z původního mléka. Jak vzniká? Laicky řečeno - sražením mléka vznikne tuhá část (kasein), což je v podstatě tvaroh, druhým produktem je mléčné sérum, což je žlutozelená tekutina, které říkáme syrovátka. Vzniká také při výrobě sýrů.




přidat nový recept