Krémová polévka z dýně Hokkaido

20 min | polévka | Ostatní kuchyně | vegetariánský recept | recept zobrazen: 276957x
K podzimu patří tahle polévka, oblíbená nejen u dětí. Nádherná barva a krémová konzistence potěší oko, lahodná chuť zase chuťové pohárky a vysoký obsah betakarotenu náš organismus, kterému brzy bude chybět sluníčko.
Komentáře receptu 31
Uvařil jsem to (Recept vařilo 37 lidí)


Postup přípravy receptu

Na 2 lžících olivového oleje necháme zesklovatět nakrájenou cibuli. Přisypeme nahrubo nastouhanou dýni Hokkaido, klidně i se slupkou, brzy změkne. Chvíli lehce restujeme, mícháme. Podlijeme horkou vodou, osolíme podle chuti, raději méně. Dusíme doměkka, což trvá cca 10 -15 minut.

Rozmixujeme nebo propasírujeme, ale lze i rozšlehat metličkou. Chceme-li, pro zjemnění přimícháme 2 - 3 lžíce smetany ke šlehání a podle chuti dosolíme. Pro dospělé můžeme krémovou polévku z dýně Hokkaido okořenit maličkou špetkou bílého pepře.

Polévku z dýně Hokkaido podáváme s krutonky (kostičky z rohlíku osmažené na tuku dozlatova).

autor receptu:

Krémová polévka z dýně Hokkaido

Počet přidaných receptů: 3

Ingredience

4,5
skvělý recept
225 hlasujících
  • Recept Krémová polévka z dýně Hokkaido - Krémová polévka z dýně Hokkaido

Kuchařky obsahující recept Krémová polévka z dýně Hokkaido

Recept se nachází v 203 kuchařkách
Pele_Mele aj v obrázkoch
daewoo
Pele_Mele aj v obrázkoch 4517 receptů
KDI
VARENIE_2 4248 receptů
majdasi
majka-kuchařka 568 receptů


Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu Krémová polévka z dýně Hokkaido

Celkový počet komentářů u receptu: 31
  • hokkaido milada 04.08.2013 10:47:33

    do teto vynikajici polevky davam oprazena vlasske orechy je to vynikajici

  • Komentář k receptu Krémová polévka z dýně Hokkaido Z. 10.09.2013 11:47:59

    Já přidávám ještě kari koření. Když se smaží cibulka popráším kari kořením. Výborná chuť.

    • Re: Komentář k receptu Krémová polévka z dýně Hokkaido Kristýna 15.11.2014 10:21:22

      Tu polévku jsem ochutnala a je moc dobrá.Přidala jsem do ní trochu brambor a kary.

    • Re: Komentář k receptu Krémová polévka z dýně Hokkaido Honza 04.11.2013 15:37:26

      Toto je obycejna dynova polevka. Do original australske hokaido polevky se pridava korenova zelenina a brambory, ktere se spolecne s dyni po orestovani vari a nakonec rozmixuji. A samozrejmosti je troska nasekane petrzelky nazaver. V zadnem pripade nepridavat smetanu ke slehani, to je blbost. Polevka se zjemnuje az na taliri a to zakysanou smetanou! Krutonky se k tomu take nepodavaji, neni to hrachova polevka.

      • Re: Re: Komentář k receptu Krémová polévka z dýně Hokkaido Frenky 10.11.2013 07:13:25

        Těch variant je více, je třeba to vyzkoušet. Také to dělám s kořenovou zeleninou a s bramborem, ale také jsem zkoušel brokolici. A také dávám raději kysanou smetanu, než ke šlehání. Pokud to dělám v létě a na podzim, tak přidávám libeček. Dýně se pěstuji sám a uskladněné v chladu vydrží až do další sklizně. Vnučka, když k nám přijede, tak tuhle polévku miluje a jinou pomalu ani nechce.

    • Re: Komentář k receptu Krémová polévka z dýně Hokkaido Dana 03.11.2013 20:26:54

      Přidat kari koření je v pořádku. Do všech zeleninových jídel je dobré přidat trochu muškátového oříšku nebo květu, to krásně zvýrazní chuť. Ale opatrně, ne moc.

Celkový počet komentářů: 31
Nalezeno receptů: 31
|< << 1234 >> >|
Přidat příspěvek k receptu Krémová polévka z dýně Hokkaido
* Povinné pole


Kde to žije
Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

Píšeme jinde

  • Ořechový olej - silný antioxidant s využitím v kosmetice i kuchyni

    Ořechový olej - silný antioxidant s využitím v kosmetice i kuchyni

    Olej z vlašských ořechů je olej lisovaný za studena z jader vlašských ořechů. Vlašský ořech je plod ořešáku královského, který pochází z Persie. Daří se mu na slunném místě, vyžaduje hluboké a provzdušněné půdy. Začíná plodit nejdříve v 8 letech, dožívá se věku až 100 let, často i více. Olej z vlašských ořechů má lahodnou a výjimečnou chuť, ale také příjemně zlatavou barvu.

  • Přírodní bělení zubů - triky, které fungují!

    Přírodní bělení zubů - triky, které fungují!

    Většina výrobků na bělení zubů, které se nám nabízí v lékárnách a drogeriích, je založena na bázi peroxidu vodíku, který je také součástí bělících procedur na estetických a dentálních klinikách. Profesionální vybělení chrupu tak zatíží nejen vaši peněženku, ale i zubní sklovinu.




přidat nový recept