Krémová kukuřičná polévka

45 min | polévka | vegetariánský recept | recept zobrazen: 151742x
Vynikající krémová polévka z čerstvých kukuřičných klasů a cibule.
Komentáře receptu 3
Uvařil jsem to (Recept vařili 3 lidé)


Postup přípravy receptu

Cibuli očistíme a nakrájíme na kolečka. V hrnci rozpálíme olej a kolečka cibule v něm pomalu restujeme než začne zlátnout. Pak přilijeme vývar asi 10 - 15 minut cibuli dusíme.

Mezitím z kukuřičných klasů ostrým nožem okrájíme kukuřičná zrna. Přidáme je k cibuli. Vše zprudka přivedeme k varu, pak oheň zmírníme a polévku přikryjeme poklicí a dusíme, než kukuřice změkne.

Pak polévku stáhneme, necháme trochu vychladnout, přelijeme do mixéru a rozmixujeme vše dohladka. Hrnec opláchneme, přelijeme do něj krém, přidáme šlehačku, podle chuti do polévky nastrouháme muškátový oříšek a polévku osolíme a opepříme. Za stálého míchání ji přivedeme k varu a můžeme podávat.

Hotovou kukuřičnou polévku servírujeme teplou a zdobíme petrželkou nebo kousky kukuřice. Můžeme ji posypat sýrem.

Foto: Profimedia.cz

Vilienka autor receptu:

Krémová kukuřičná polévka

Počet přidaných receptů: 1275

Ingredience

3,1
dobrý recept
190 hlasujících

Kuchařky obsahující recept Krémová kukuřičná polévka

Recept se nachází v 35 kuchařkách
Zeleninka a luštěniny od tetičky
veraricna
Zeleninka a luštěniny od tetičky 3056 receptů
syce
polévky 51 receptů
polévky
Týnka
polévky 113 receptů


Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu Krémová kukuřičná polévka

Celkový počet komentářů u receptu: 3
Celkový počet komentářů: 3
Nalezeno receptů: 3
Přidat příspěvek k receptu Krémová kukuřičná polévka
* Povinné pole


Kde to žije
Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

Píšeme jinde

  • Haloterapie - léčba solí aneb ozdravné kúry v solných jeskyních

    Haloterapie - léčba solí aneb ozdravné kúry v solných jeskyních

    Solné jeskyně jsou tvořeny krystaly přírodní soli z Mrtvého moře nebo ze soli kamenné. Je zde vysoká koncentrace solných mikročástic, minerálů, jódu a stopových prvků. Pobyt v solné jeskyni působí příznivě na zdraví lidského organismu a je určen všem věkovým kategoriím. Zároveň nabízí uvolnění, odpočinek a odbourává stres.

  • Syrovátka - nedoceněný poklad v péči o zdraví

    Syrovátka - nedoceněný poklad v péči o zdraví

    Dříve byla považována za odpad, dnes ale známe její blahodárné účinky. Obsahuje asi 50 % sušiny z původního mléka. Jak vzniká? Laicky řečeno - sražením mléka vznikne tuhá část (kasein), což je v podstatě tvaroh, druhým produktem je mléčné sérum, což je žlutozelená tekutina, které říkáme syrovátka. Vzniká také při výrobě sýrů.




přidat nový recept