Krémová čočková polévka se smetanou

35 min | polévka | 4 porce | česká kuchyně | vegetariánský recept | recept zobrazen: 18219x
Recept na krémovou polévku z červené čočky a zeleniny se zakysanou smetanou.
Komentáře receptu 5
Uvařil jsem to (Recept vařilo 9 lidí)


Postup přípravy receptu

Čočku vypereme a necháme okapat. Česnek oloupeme a nakrájíme na plátky. Oloupanou bramboru nakrájíme na kostičky. Papriku omyjeme a zbavíme jadérek.

Na oleji krátce orestujeme plátky česneku, ke kterým přidáme čočku, papriku a brambory. Vše zalijeme vodou, osolíme, vložíme bobkový list a nové koření a zvolna vaříme, dokud nejsou čočka a brambory měkké. Pak odstraníme koření a polévku rozmixujeme do hladké konzistence. Nakonec polévku zjemníme zakysanou smetanou, posypeme nasekanou petrželkou a dochutíme pepřem.

Krémovou čočkovou polévku podáváme s pečivem jako zdravou večeři.

Jarka-P autor receptu:

Krémová čočková polévka se smetanou

Počet přidaných receptů: 1643

Ingredience

na porce
Vaše cena 1890 běžně 4550 Kč sleva 58 %
Amplion.cz
DALŠÍ SLEVY
4,8
skvělý recept
50 hlasujících

Kuchařky obsahující recept Krémová čočková polévka se smetanou

Recept se nachází v 111 kuchařkách
Polévky
Jarka-P
Polévky 116 receptů
zjirousek
Polévky 1975 receptů
Zeleninka a luštěniny od tetičky
veraricna
Zeleninka a luštěniny od tetičky 3716 receptů


Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu Krémová čočková polévka se smetanou

Celkový počet komentářů u receptu: 5
Celkový počet komentářů: 5
Nalezeno receptů: 5
Přidat příspěvek k receptu Krémová čočková polévka se smetanou
* Povinné pole


Kde to žije
Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

Píšeme jinde

  • Raw Food - objevte klady i zápory živé stravy

    Raw Food - objevte klady i zápory živé stravy

    Raw Food (syrová strava nebo také vitariánství) je založeno na konzumaci tepelně a chemicky neupravených potravin, kdy teplota při přípravě těchto pokrmů nesmí překročit 42 °C. Základem tohoto způsobu stravování je přesvědčení, že při vyšším zahřátí se vše živé v potravinách zničí. Takto tepelně upravená strava je tak mrtvá a pro člověka zatěžující a nepřínosná.

  • Třešně proti rakovinovému bujení

    Třešně proti rakovinovému bujení

    Je zajímavé, jak rádi rozebíráme účinky nejrůznějších potravin na náš organismus. Pořád to jsou ale jenom střípky, jen málo toho, co bychom měli poznat a pochopit. S třešněmi je to stejné. Víte, jaké mají na naše zdraví pozitivní účinky?




přidat nový recept