Vynikající krém, který lze použít do kteréhokoli slepovaného vánočního cukroví.
Dáme cukr a vejce do nádoby a rozmícháme, potom šleháme v páře do ztuhnutí. Nádobu s horkou hmotou přendáme do studené vody a opět šleháme do vychladnutí. Máslo utřeme s kakaem. Vyšlehané máslo spojíme s vychladlou hmotou a krém je hotový. Hotovým krémem slepujeme vánoční cukroví. Použít se dá na ořechy, linecké nebo moka placičky a další.
Recept na vánoční plněné ořechy krok za krokem
Fotorecept na klasické vánoční cukroví - ořechy plněné máslovým krémem. Jsou křehké, voňavé a na žádném vánočním stole nesmí chybět!
Nejtradičnější druhy vánočního cukroví: Jaký je jejich původ?
A máme tu znovu tu kouzelnou dobu pečení vánočního cukroví, které je v některých českých domácnostech doslova sportovní disciplínou. Pečeme až neuvěřitelné množství druhů a hospodyňky v těchto dnech zahajují vášnivé debaty na téma, kdy vlastně začít péct a také z čeho. Výběr starých i nových receptur je přebohatý, na ty nejtradičnější a nejoblíbenější druhy však má obvykle každý svůj malý zlepšovák.
Plán pečení vánočního cukroví 2023
Znáte správný čas na pečení nejznámějších druhů cukroví? Víte, kdy začít s přípravou krémů? Nebo se chystáte letos péct svou první domácí vánočku? Podle našeho plánu si s letošním pečením hravě poradíte!
autor Helenae
Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.
Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.
KontaktovatCentrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena