Křehký rebarborový koláč

1 hod | moučník | česká kuchyně | vegetariánský recept | recept zobrazen: 451343x
Na zahradách už začínáme sklízet první úrodu rebarbory. Koláče z ní jsou výborné. Vyzkoušejte tedy rychlý recept na křehký rebarborový koláč.
Komentáře receptu 83
Uvařil jsem to (Recept vařilo 79 lidí)


Postup přípravy receptu

Připravíme si drobenku. Máslo rozpustíme například v mikrovlnné troubě a promícháme ho s cukrem a moukou. Místo polohrubé mouky můžeme použít i hrubou. Z polohrubé je drobenka jemnější.

Rebarboru opláchneme a oloupeme z ní vrchní slabou slupku. Nakrájíme ji na drobné kostičky.

Připravíme si těsto. Mléko mírně ohřejeme, máslo rozpustíme, žloutky oddělíme od bílků. Elektrickým ručním šlehačem ušleháme žloutky s cukrem do pěny. Přilijeme mléko a rozpuštěné máslo a chvíli ještě šleháme. Ušlehanou směs promícháme s moukou, kterou jsme promísili s práškem do pečiva.

Těsto nalijeme na tukem vymazaný a moukou vysypaný hluboký plech. Rozetřeme ho, posypeme nakrájenou rebarborou a nakonec drobenkou. Pečeme v předehřáté troubě při 150 °C asi 30 minut.

Upečený křehký rebarborový koláč necháme vychladnout. Pak ho ještě můžeme pocukrovat nebo posypat i skořicí.

autor receptu:

Křehký rebarborový koláč

Počet přidaných receptů: 379

Ingredience

Vaše cena 2190 běžně 4140 Kč sleva 47 %
Amplion.cz
DALŠÍ SLEVY
4,2
skvělý recept
445 hlasujících

Kuchařky obsahující recept Křehký rebarborový koláč

Recept se nachází v 996 kuchařkách
Kuchta
Kájova kuchařka 5975 receptů
myš1
recepty 4616 receptů


Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu Křehký rebarborový koláč

Celkový počet komentářů u receptu: 83
Celkový počet komentářů: 83
Nalezeno receptů: 83
|< << 12345 >> >|
Přidat příspěvek k receptu Křehký rebarborový koláč
* Povinné pole


Kde to žije
Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

Píšeme jinde

  • Pozor, začíná sezóna klíšťat!

    Pozor, začíná sezóna klíšťat!

    Právě v tomto období začíná obávaná sezóna klíšťat. Klíšťata okamžitě poznají první jarní oteplení i příjemnou vlhkost vzduchu. V přírodě se tak s nimi po roce opět setkáváme a opět nám hrozí s klíšťaty spojená rizika.

  • Jak ošetřit popáleninu? Pozor na pověry

    Jak ošetřit popáleninu? Pozor na pověry

    Blíží se období táboráků. Opékání buřtů má své kouzlo a atmosféru, ale i svá rizika. Snadno se totiž může stát, že se opeče nejen špekáček, ale také vy. Co s tím?




přidat nový recept