Křehký koláč s jablkovou náplní

1 h 30 min | moučník | 8 porcí | česká kuchyně | vegetariánský recept | recept zobrazen: 1877x
Recept na nepříliš sladký koláč plněný krémem s jablky a brusinkami. Moučník výborně chutná ke kávě nebo čaji.
Okomentuj recept jako první
Uvařil jsem to (Recept vařil 1 člověk)


Postup přípravy receptu

Nejdříve si připravíme těsto. Mouku prosejeme, přidáme sůl, rozdrobené máslo a vodu. Ze směsi vypracujeme hladké vláčné těsto, které zabalíme do folie a necháme v chladu odpočinout.

Mezitím připravíme náplň. Pudinkový prášek rozpustíme ve 200 ml vody. Jablka oloupeme, zbavíme jadřinců, nakrájíme na kousky a zakapeme citronovou šťávou. Pak jablka vložíme do kastrolu, přidáme skořici, brusinky, třtinový cukr a vše ve vlastní šťávě krátce podusíme. Měkká jablka zalijeme rozpuštěným pudinkovým práškem a za stálého míchání povaříme do zhoustnutí. Náplň necháme vychladnout.

Těsto rozdělíme na poloviny a z každé vyválíme tenký plát. Jeden plát přeneseme do koláčové formy a rozprostřeme na něj náplň. Druhým plátem těsta náplň zakryjeme a hustě propícháme vidličkou. Koláč pečeme ve středně vyhřáté troubě přibližně 40 minut dorůžova. Během pečení těsto potíráme rozpuštěným máslem.

Křehký koláč s jablkovou náplní rozdělíme na porce, posypeme moučkovým cukrem a podáváme ke kávě nebo čaji.

Jarka-P autor receptu:

Křehký koláč s jablkovou náplní

Počet přidaných receptů: 1630

Ingredience

na porcí
Vaše cena 990 běžně 6600 Kč sleva 85 %
Amplion.cz
DALŠÍ SLEVY
4,2
skvělý recept
5 hlasujících

Kuchařky obsahující recept Křehký koláč s jablkovou náplní

Recept se nachází v 49 kuchařkách
Baboš
Moučniky 1538 receptů
PEČENIE
KDI
PEČENIE 4290 receptů
Různé recepty
Hana Klovrzová st.
Různé recepty 7388 receptů


Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu Křehký koláč s jablkovou náplní

Přidat příspěvek k receptu Křehký koláč s jablkovou náplní
* Povinné pole


Kde to žije
Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

Píšeme jinde

  • Rebarbora - zdravá i život ohrožující zelenina

    Rebarbora - zdravá i život ohrožující zelenina

    Rebarbora je zelenina více tváří - je velmi zdravá a nebezpečná zároveň. Proto je její správná příprava tak důležitá. Teprve když správně zacházíte s kyselinou šťavelovou, kterou rebarbora obsahuje, dokáže vaše tělo využít obsažené zdraví prospěšné látky. Sezóna rebarbory je krátká, proto bychom se právě v těchto dnech měli vrhnout na její nákup či sklizeň.

  • Začíná období zánětů močových cest

    Začíná období zánětů močových cest

    Venku se otepluje, což je zjara poměrně zrádný fakt. Mnohdy díky naší touze po sluníčku dochází k našemu vlastnímu prochlazení. S tím často dochází i k velmi nepříjemné nemoci - zánětu močových cest.




přidat nový recept