4 ks | vejce | |
20 dkg | máslo | |
2 lžíce | mléko | |
0.5 balíčku | kypřicí prášek do pečiva | |
10 dkg | cukr krupice | |
15 dkg | cukr moučka | |
40 dkg | polohrubá mouka | |
podle potřeby | ||
---|---|---|
skořice mletá | ||
citronová šťáva | ||
nastrouhané jablko | ||
na ozdobu | ||
1 balíček | vanilkový cukr |
Nejdříve si připravíme jablka. Můžeme použít čerstvá sladší jablka, která oloupeme a nastrouháme na hrubém struhadle. Pokapeme citronovou šťávou. Pokud máme, použijeme zavařovaná strouhaná jablka. Z bílků a krupicového cukru vyšleháme tuhý sníh. Polohrubou mouku, změklé máslo, moučkový cukr, žloutky, mléko a prášek do pečiva zpracujeme v těsto. Z toho 1/3 necháme uležet v lednici a 2/3 těsta dáme na plech vyložený pečícím papírem. Plech můžeme samozřejmě i vymazat a vysypat. Na těsto poklademe vrstvu jablek a posypeme skořicí. Poklademe bílkovým sněhem. Zbytek těsta nastrouháme na hrubém struhadle a moučník posypeme. Křehké jablečné řezy dáme péct do vyhřáté trouby, až je povrch pěkně růžový. Hotové jablečné řezy můžeme ještě posypat vanilkovým cukrem.
Hrníčkový recept s jablky: Stačí 20 minut a jablečné muffiny jsou na stole
Muffiny podle tohoto receptu jsou pěkně nadýchané, jemné a vůbec ne suché. Navíc k jejich přípravě ani nepotřebujeme váhu. Jednoduše - stojí za vyzkoušení.
Inspirujte se, jak zpracovat jablka: 8 skvělých receptů na víkend
Z jablíček neupečeme jen štrúdl, jejich využití může být opravdu pestré a jejich obsah v moučnících znamená vždy vláčnost a jemnost. Máme pro vás pár receptů, které se vyplatí vyzkoušet.
Autor:Michy
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena