Křehké jablečné řezy

1 hod | moučník | 12 porcí | česká kuchyně | vegetariánský recept | recept zobrazen: 24997x
Velmi jemné a křehké řezy s jablky.
Komentáře receptu 7
Uvařil jsem to (Recept vařilo 10 lidí)


Postup přípravy receptu

Nejdříve si připravíme jablka. Můžeme použít čerstvá sladší jablka, která oloupeme a nastrouháme na hrubém struhadle. Pokapeme citronovou šťávou. Pokud máme, použijeme zavařovaná strouhaná jablka.

Z bílků a krupicového cukru vyšleháme tuhý sníh.

Polohrubou mouku, změklé máslo, moučkový cukr, žloutky, mléko a prášek do pečiva zpracujeme v těsto. Z toho 1/3 necháme uležet v lednici a 2/3 těsta dáme na plech vyložený pečícím papírem. Plech můžeme samozřejmě i vymazat a vysypat. Na těsto poklademe vrstvu jablek a posypeme skořicí. Poklademe bílkovým sněhem. Zbytek těsta nastrouháme na hrubém struhadle a moučník posypeme.

Křehké jablečné řezy dáme péct do vyhřáté trouby, až je povrch pěkně růžový. Hotové jablečné řezy můžeme ještě posypat vanilkovým cukrem.

Michy autor receptu:

Křehké jablečné řezy

Počet přidaných receptů: 2818

Ingredience

na porcí

Energetický příjem

Křehké jablečné řezy - vypočítali jsme, že jedna porce připravená z uvedeného množství surovin představuje přibližný energetický příjem: 1521 kJ / 363,5 kCal (na 1 porci)
Vaše cena 2190 běžně 4140 Kč sleva 47 %
Amplion.cz
DALŠÍ SLEVY
4,3
skvělý recept
28 hlasujících

Kuchařky obsahující recept Křehké jablečné řezy

Recept se nachází v 278 kuchařkách
zdegross
staré recepty 3810 receptů
vařecka
Kuchařka sladkosti 1193 receptů
PEČENIE
KDI
PEČENIE 4290 receptů


Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu Křehké jablečné řezy

Celkový počet komentářů u receptu: 7
Celkový počet komentářů: 7
Nalezeno receptů: 7
Přidat příspěvek k receptu Křehké jablečné řezy
* Povinné pole


Kde to žije
Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

Píšeme jinde

  • Rebarbora - zdravá i život ohrožující zelenina

    Rebarbora - zdravá i život ohrožující zelenina

    Rebarbora je zelenina více tváří - je velmi zdravá a nebezpečná zároveň. Proto je její správná příprava tak důležitá. Teprve když správně zacházíte s kyselinou šťavelovou, kterou rebarbora obsahuje, dokáže vaše tělo využít obsažené zdraví prospěšné látky. Sezóna rebarbory je krátká, proto bychom se právě v těchto dnech měli vrhnout na její nákup či sklizeň.

  • Začíná období zánětů močových cest

    Začíná období zánětů močových cest

    Venku se otepluje, což je zjara poměrně zrádný fakt. Mnohdy díky naší touze po sluníčku dochází k našemu vlastnímu prochlazení. S tím často dochází i k velmi nepříjemné nemoci - zánětu močových cest.




přidat nový recept