Králík zapečený v nádivce

1 hod | hlavní chod | 3 porce | česká kuchyně | recept zobrazen: 498x
Kousky králičího masa zapečené v chutné nádivce. Snadný recept na lehký oběd s brambory.
Okomentuj recept jako první


Postup přípravy receptu

Cibule oloupeme a nakrájíme nadrobno. Králičí maso nakrájíme na kostičky. Anglickou slaninu nakrájíme nadrobno. Housky nakrájíme na kostičky.

Na oleji orestujeme jednu nakrájenou cibuli a slaninu. Přidáme nakrájené maso, opečeme, mírně podlijeme, osolíme, opepříme a dusíme do poloměkka.

Na nádivku zalijeme nakrájené housky teplým mlékem, přidáme vejce, jednu nakrájenou cibuli, nasekané bylinky, osolíme, ochutíme zázvorem a muškátovým oříškem a vše promícháme.

Podušené králičí maso vložíme do zapékací misky, zalijeme nádivkou a zapékáme v troubě asi 20 minut.

Králíka zapečeného v nádivce podáváme s bramborem.

autor receptu:

Králík zapečený v nádivce

Počet přidaných receptů: 4

Ingredience

na porce
Vaše cena 3549 běžně 5460 Kč sleva 35 %
Amplion.cz
DALŠÍ SLEVY

Kuchařky obsahující recept Králík zapečený v nádivce

Recept se nachází v 26 kuchařkách
1helka
MASÍČKO 13 receptů
REY kuchařka maso
Rey
REY kuchařka maso 672 receptů
VREGULI
KRÁLÍK 64 receptů


Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu Králík zapečený v nádivce

Přidat příspěvek k receptu Králík zapečený v nádivce
* Povinné pole


Kde to žije
Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

Píšeme jinde

  • Mykóza - existuje účinná léčba?

    Mykóza - existuje účinná léčba?

    Mykóza je lékařský název pro onemocnění houbami, plísněmi a kvasinkami. Může být celková nebo lokální. Pojďme se na mykózu podívat podrobněji v dnešním článku.

  • Vši doma a ve školkách

    Vši doma a ve školkách

    Veš dětská cizopasí výhradně na hlavě, v lidských vlasech, kde saje krev. V jiných ochlupených částech těla se nevyskytuje. Šíří se zejména v dětských kolektivech, ve školách a školkách, kde je nutné upozorňovat rodiče na sledování situace u jejich dětí a prohlížení vlasů.




přidat nový recept