Králík zapečený v nádivce

1 hod | hlavní chod | 3 porce | česká kuchyně | recept zobrazen: 509x
Kousky králičího masa zapečené v chutné nádivce. Snadný recept na lehký oběd s brambory.
Okomentuj recept jako první


Postup přípravy receptu

Cibule oloupeme a nakrájíme nadrobno. Králičí maso nakrájíme na kostičky. Anglickou slaninu nakrájíme nadrobno. Housky nakrájíme na kostičky.

Na oleji orestujeme jednu nakrájenou cibuli a slaninu. Přidáme nakrájené maso, opečeme, mírně podlijeme, osolíme, opepříme a dusíme do poloměkka.

Na nádivku zalijeme nakrájené housky teplým mlékem, přidáme vejce, jednu nakrájenou cibuli, nasekané bylinky, osolíme, ochutíme zázvorem a muškátovým oříškem a vše promícháme.

Podušené králičí maso vložíme do zapékací misky, zalijeme nádivkou a zapékáme v troubě asi 20 minut.

Králíka zapečeného v nádivce podáváme s bramborem.

autor receptu:

Králík zapečený v nádivce

Počet přidaných receptů: 4

Ingredience

na porce
Vaše cena 2799 běžně 5500 Kč sleva 49 %
Amplion.cz
DALŠÍ SLEVY

Kuchařky obsahující recept Králík zapečený v nádivce

Recept se nachází v 26 kuchařkách
1helka
MASÍČKO 13 receptů
REY kuchařka maso
Rey
REY kuchařka maso 672 receptů
VREGULI
KRÁLÍK 64 receptů


Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu Králík zapečený v nádivce

Přidat příspěvek k receptu Králík zapečený v nádivce
* Povinné pole


Kde to žije
Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

Píšeme jinde

  • Znáte nejčastější mýty o opalování?

    Znáte nejčastější mýty o opalování?

    Letní sezóna začala pěkně zprudka, proto není od věci si připomenout několik faktů a mýtů o opalování ještě předtím, než se na vás sluníčko neblaze podepíše. Nechceme přece, aby naše pleť předčasně zestárla, nebo abychom snad onemocněli rakovinou kůže.

  • Raw Food - objevte klady i zápory živé stravy

    Raw Food - objevte klady i zápory živé stravy

    Raw Food (syrová strava nebo také vitariánství) je založeno na konzumaci tepelně a chemicky neupravených potravin, kdy teplota při přípravě těchto pokrmů nesmí překročit 42 °C. Základem tohoto způsobu stravování je přesvědčení, že při vyšším zahřátí se vše živé v potravinách zničí. Takto tepelně upravená strava je tak mrtvá a pro člověka zatěžující a nepřínosná.




přidat nový recept