Králík v uzeném bůčku

1 h 15 min | hlavní chod | 4 porce | česká kuchyně | recept zobrazen: 272x
Recept na králičí plátky spolu s uzeným bůčkem. Díky této úpravě jsou plátky šťavnaté a získají příchuť uzeného.
Okomentuj recept jako první


Postup přípravy receptu

Plátky uzeného bůčku (asi 1,5 cm silné) naklepeme, osolíme, opepříme, posypeme majoránkou a tymiánem. Na ně položíme plátky králičího masa. Zabalíme jako ptáčky a omotáme nití. Cibuli a rajčata nakrájíme na kolečka.

Do vhodné misky (třeba z varného skla) vymazané máslem vyskládáme závitky, pokryjeme je kolečky cibule a rajčat. Zalijeme trochou vody nebo vývaru.

Závitky pečeme v troubě při střední teplotě doměkka. Během pečení podléváme, aby se maso nevysušilo.

Králíka v uzeném bůčku podáváme s přílohou z brambor, nejlépe chutná s bramborovou kaší.

Conny autor receptu:

Králík v uzeném bůčku

Počet přidaných receptů: 216

Ingredience

na porce
Vaše cena 10799 běžně 22977 Kč sleva 53 %
Amplion.cz
DALŠÍ SLEVY

Kuchařky obsahující recept Králík v uzeném bůčku

Recept se nachází v 16 kuchařkách
Dobrůtky
Conny
Dobrůtky 241 receptů
zjirousek
Králík 234 receptů
REY kuchařka maso
Rey
REY kuchařka maso 672 receptů


Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu Králík v uzeném bůčku

Přidat příspěvek k receptu Králík v uzeném bůčku
* Povinné pole


Kde to žije
Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

Píšeme jinde

  • Zdravotní pojištění cizinců

    Zdravotní pojištění cizinců

    Vzhledem k otevření hranic a vysoké pohyblivosti cizinců na našem území je otázka jejich zdravotního pojištění zcela patřičná a na místě. Více o zdravotním pojištění cizinců v dnešním článku.

  • Potraviny, které nás v zimě zahřejí

    Potraviny, které nás v zimě zahřejí

    Letošní zima nám dává pěkně zabrat. Kruté mrazy nejsou nic příjemného a tělo potřebujeme zahřát nejen pod vrstvou oblečení, ale také konzumací těch správných potravin. Které to jsou a v jaké podobě si je dopřát?




přidat nový recept