Králík v uzeném bůčku

1 h 15 min | hlavní chod | 4 porce | česká kuchyně | recept zobrazen: 236x
Recept na králičí plátky spolu s uzeným bůčkem. Díky této úpravě jsou plátky šťavnaté a získají příchuť uzeného.
Okomentuj recept jako první


Postup přípravy receptu

Plátky uzeného bůčku (asi 1,5 cm silné) naklepeme, osolíme, opepříme, posypeme majoránkou a tymiánem. Na ně položíme plátky králičího masa. Zabalíme jako ptáčky a omotáme nití. Cibuli a rajčata nakrájíme na kolečka.

Do vhodné misky (třeba z varného skla) vymazané máslem vyskládáme závitky, pokryjeme je kolečky cibule a rajčat. Zalijeme trochou vody nebo vývaru.

Závitky pečeme v troubě při střední teplotě doměkka. Během pečení podléváme, aby se maso nevysušilo.

Králíka v uzeném bůčku podáváme s přílohou z brambor, nejlépe chutná s bramborovou kaší.

Conny autor receptu:

Králík v uzeném bůčku

Počet přidaných receptů: 216

Ingredience

na porce
Vaše cena 2799 běžně 5500 Kč sleva 49 %
Amplion.cz
DALŠÍ SLEVY

Kuchařky obsahující recept Králík v uzeném bůčku

Recept se nachází v 16 kuchařkách
Dobrůtky
Conny
Dobrůtky 241 receptů
zjirousek
Králík 231 receptů
REY kuchařka maso
Rey
REY kuchařka maso 672 receptů


Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu Králík v uzeném bůčku

Přidat příspěvek k receptu Králík v uzeném bůčku
* Povinné pole


Kde to žije
Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

Píšeme jinde

  • Znáte nejčastější mýty o opalování?

    Znáte nejčastější mýty o opalování?

    Letní sezóna začala pěkně zprudka, proto není od věci si připomenout několik faktů a mýtů o opalování ještě předtím, než se na vás sluníčko neblaze podepíše. Nechceme přece, aby naše pleť předčasně zestárla, nebo abychom snad onemocněli rakovinou kůže.

  • Raw Food - objevte klady i zápory živé stravy

    Raw Food - objevte klady i zápory živé stravy

    Raw Food (syrová strava nebo také vitariánství) je založeno na konzumaci tepelně a chemicky neupravených potravin, kdy teplota při přípravě těchto pokrmů nesmí překročit 42 °C. Základem tohoto způsobu stravování je přesvědčení, že při vyšším zahřátí se vše živé v potravinách zničí. Takto tepelně upravená strava je tak mrtvá a pro člověka zatěžující a nepřínosná.




přidat nový recept