Králík na zelenině a česneku

2 hod | hlavní chod | česká kuchyně | recept zobrazen: 136389x
Králík se spoustou zeleniny, hořčicí a česnekem.
Okomentuj recept jako první


Postup přípravy receptu

Omytého, osušeného a odblaněného králíka si naporcujeme na pekáči. Rozpustíme na kostičky nakrájenou anglickou slaninu nebo špek a přidáme lžíci sádla. Na horkém tuku zprudka orestujeme kousky králíka ze všech stran, aby se maso zatáhlo a zůstalo šťavnaté!

Když je růžové, osolíme, přidáme kmín, pepř (rozmáčknutý nožem), hořčici a podlijeme horkou vodou. Přiklopíme a dusíme asi 1/2 - 3/4 hodiny. Sem tam maso otočíme. Přidáme očištěnou na kolečka nakrájenou zeleninu (mrkev a petržel) a dle potřeby doléváme horkou vodou (může být i vývar na 1/2 I vody 1/4 masoxu). To už je maso změklé (záleží na velikosti a stáří králíka).

Za 1 1/2 hodiny maso odklopíme, přidáme cibuli a česnek a dáme dopéci na 15-20 minut do trouby. Poléváme šťávou. Potom jen vyjmeme z trouby, přiklopíme, maso si odpočine a už putuje na talíř U králičího masa je důležité aby bylo vždy měkké. Vidličkou zjistíme, zda jde maso dobře od kosti.

Zdroj: kniha Vaříte rádi?

Petr Král autor receptu:

Králík na zelenině a česneku

Počet přidaných receptů: 527

Ingredience

Kuchařky obsahující recept Králík na zelenině a česneku

Recept se nachází v 28 kuchařkách
zjirousek
Králík 225 receptů
fogy
Speciality Pavla Hájka 70 receptů


Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu Králík na zelenině a česneku

Přidat příspěvek k receptu Králík na zelenině a česneku
* Povinné pole


Kde to žije
Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

Píšeme jinde

  • Palmový olej - vliv na naše zdraví a dopad na světovou ekologii

    Palmový olej - vliv na naše zdraví a dopad na světovou ekologii

    Palmový olej je rostlinný jedlý olej získaný z oplodí palmových semen, tedy z tkáně obklopující semeno. Získává se z palmy olejné, má světle žlutou až oranžovou barvu a patří k nejběžnějším rostlinným olejům. Palmový olej nemá podle studií žádný pozitivní vliv na naše zdraví, spíše naopak. Je dokonce nazýván levným zabijákem, kterého denně dostáváme do těla v podobě sušenek, pečiva i mnoha jiných potravin. Důvod je zřejmý - je velmi levný. Nadměrná produkce a konzumace palmového oleje tak podle všeho ohrožuje nejen naše zdraví, ale i životní prostředí.

  • Kojenecká kolika aneb aby bříško nebolelo

    Kojenecká kolika aneb aby bříško nebolelo

    Bolesti bříška spojené s kojeneckou kolikou jsou jedním z nejčastějších problémů malých miminek. Nejedna maminka neví, jak utišit své plačící dítě a pomoci mu od potíží. Jaké jsou příčiny a jak miminku ulevit?




přidat nový recept