Králík na zelenině a česneku

2 hod | hlavní chod | česká kuchyně | recept zobrazen: 135756x
Králík se spoustou zeleniny, hořčicí a česnekem.
Okomentuj recept jako první


Postup přípravy receptu

Omytého, osušeného a odblaněného králíka si naporcujeme na pekáči. Rozpustíme na kostičky nakrájenou anglickou slaninu nebo špek a přidáme lžíci sádla. Na horkém tuku zprudka orestujeme kousky králíka ze všech stran, aby se maso zatáhlo a zůstalo šťavnaté!

Když je růžové, osolíme, přidáme kmín, pepř (rozmáčknutý nožem), hořčici a podlijeme horkou vodou. Přiklopíme a dusíme asi 1/2 - 3/4 hodiny. Sem tam maso otočíme. Přidáme očištěnou na kolečka nakrájenou zeleninu (mrkev a petržel) a dle potřeby doléváme horkou vodou (může být i vývar na 1/2 I vody 1/4 masoxu). To už je maso změklé (záleží na velikosti a stáří králíka).

Za 1 1/2 hodiny maso odklopíme, přidáme cibuli a česnek a dáme dopéci na 15-20 minut do trouby. Poléváme šťávou. Potom jen vyjmeme z trouby, přiklopíme, maso si odpočine a už putuje na talíř U králičího masa je důležité aby bylo vždy měkké. Vidličkou zjistíme, zda jde maso dobře od kosti.

Zdroj: kniha Vaříte rádi?

Petr Král autor receptu:

Králík na zelenině a česneku

Počet přidaných receptů: 519

Ingredience

Vaše cena 199 běžně 4999 Kč sleva 96 %
Amplion.cz
DALŠÍ SLEVY

Kuchařky obsahující recept Králík na zelenině a česneku

Recept se nachází v 26 kuchařkách
Maso a uzeniny od tety z Krnova
veraricna
Maso a uzeniny od tety z Krnova 4875 receptů
zjirousek
Králík 210 receptů


Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu Králík na zelenině a česneku

Přidat příspěvek k receptu Králík na zelenině a česneku
* Povinné pole


Kde to žije
Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

Píšeme jinde

  • Typy žloutenek a jak je odhalit

    Typy žloutenek a jak je odhalit

    Žloutenka (hepatitida) je infekční onemocnění několika typů. Na počátku se onemocnění nemusí nijak výrazně projevovat. V některých případech žloutenku rozpoznáme až v pozdní fázi, kdy jsou poškozená játra.

  • Význam bílkovin v naší stravě

    Význam bílkovin v naší stravě

    Bílkoviny (proteiny) patří v naší stravě mezi základní a nenahraditelné živiny. Za den by jich měl dospělý člověk sníst zhruba 0,8 g na každý kilogram své tělesné hmotnosti. Každý člověk tudíž potřebuje jiné množství bílkovin, odtud také pramení dietní jídelníčky "na míru".




přidat nový recept