Králík na zelenině a česneku

2 hod | hlavní chod | česká kuchyně | recept zobrazen: 136043x
Králík se spoustou zeleniny, hořčicí a česnekem.
Okomentuj recept jako první


Postup přípravy receptu

Omytého, osušeného a odblaněného králíka si naporcujeme na pekáči. Rozpustíme na kostičky nakrájenou anglickou slaninu nebo špek a přidáme lžíci sádla. Na horkém tuku zprudka orestujeme kousky králíka ze všech stran, aby se maso zatáhlo a zůstalo šťavnaté!

Když je růžové, osolíme, přidáme kmín, pepř (rozmáčknutý nožem), hořčici a podlijeme horkou vodou. Přiklopíme a dusíme asi 1/2 - 3/4 hodiny. Sem tam maso otočíme. Přidáme očištěnou na kolečka nakrájenou zeleninu (mrkev a petržel) a dle potřeby doléváme horkou vodou (může být i vývar na 1/2 I vody 1/4 masoxu). To už je maso změklé (záleží na velikosti a stáří králíka).

Za 1 1/2 hodiny maso odklopíme, přidáme cibuli a česnek a dáme dopéci na 15-20 minut do trouby. Poléváme šťávou. Potom jen vyjmeme z trouby, přiklopíme, maso si odpočine a už putuje na talíř U králičího masa je důležité aby bylo vždy měkké. Vidličkou zjistíme, zda jde maso dobře od kosti.

Zdroj: kniha Vaříte rádi?

Petr Král autor receptu:

Králík na zelenině a česneku

Počet přidaných receptů: 527

Ingredience

Kuchařky obsahující recept Králík na zelenině a česneku

Recept se nachází v 26 kuchařkách
Maso a uzeniny od tety z Krnova
veraricna
Maso a uzeniny od tety z Krnova 5079 receptů
zjirousek
Králík 217 receptů


Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu Králík na zelenině a česneku

Přidat příspěvek k receptu Králík na zelenině a česneku
* Povinné pole


Kde to žije
Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

Píšeme jinde

  • Jak překonat angínu bez antibiotik?

    Jak překonat angínu bez antibiotik?

    Značně nepříjemné příznaky angíny známe všichni - bolest v krku, zejména při polykání, horečky, celková únava, bolesti svalů a kloubů. Angína je infekční zánětlivé onemocnění krčních mandlí a hrdla, tedy kořene jazyka a přilehlé části hltanu. Vzniká v důsledku oslabení imunity, zanesení tlustého střeva a přetížení lymfatického systému, zvláště pak slinivky.

  • Akné, nebo vřed? Karbunkl to je!

    Akné, nebo vřed? Karbunkl to je!

    Karbunkl carbunculos je velmi nepříjemné hnisavé onemocnění kůže. Vzniká splynutím minimálně dvou furunklů. Karbunkl je nebezpečnější, protože je větší, navíc může pronikat i do hlubších struktur kůže. Je to bolestivé zánětlivé onemocnění, projevuje se zarudnutím, otokem a někdy i teplotou.




přidat nový recept