4-6 stroužků | česnek | |
3 lžičky | sůl | |
4 lžičky | máslo | |
2-3 lžičky | tymián | |
4 lžičky | drcený kmín | |
1 dl | olej na pečení | |
4 ks | králičí stehno | |
podle potřeby | ||
---|---|---|
voda nebo vývar |
Králíka naporcujeme, stehna dobře očistíme a zbavíme tuhé blány. Maso dobře prošpikujeme stroužky česneku, osolíme a posypeme drceným kmínem a tymiánem. Porce králíka vložíme do hluboké pánve, podlijeme olejem a pečeme. Průběžně maso otáčíme, podle potřeby podléváme vývarem nebo vodou. Před dopečením na porce masa poklademe kousek másla a necháme ho rozpustit. Králíka pečeného na tymiánu podáváme s bramborovou kaší a kyselým zelím.
Není nad českou klasiku! Dnes si krok za krokem připravíme pečeného králíka se zelím
Dnes se naučíme krok za krokem připravit šťavnatého pečeného králíka na bílém víně s vůní rozmarýnu, skvělou přílohou je červené zelí s brusinkami.
Dušené zelí, jak ho neznáte: S jablky, mangem i ve škubáncích
Pokud máte rádi dušené zelí, máme pro vás pár receptů, které doplní vaši kuchařku. Klasické bílé a červené dušené zelí obohatíme o jablíčko nebo mango, zelí použijeme k přípravě zelných škubánků a šišek, nechybí ani bramborové knedlíky, ke kterým zelí prostě patří.
Autor:Stáňa
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena