Králík na jalovci

1 h 30 min | hlavní chod | 4 porce | česká kuchyně | recept zobrazen: 3888x
Recept na králičí stehna připravovaná na jalovci, která podáváme se slaninovými knedlíčky.
Komentáře receptu 2
Uvařil jsem to (Recept vařili 4 lidé)


Postup přípravy receptu

Slaninu nakrájíme na malé hranolky. Cibuli a zeleninu oloupeme a nakrájíme na kostičky.

Králičí stehna omyjeme, osušíme, prošpikujeme a na másle ze všech stran opečeme dorůžova. Maso přendáme do pekáče. Na výpeku necháme zpěnit cibuli, vmícháme nakrájenou zeleninu, trochu cukru a vše orestujeme. Přendáme k masu, osolíme, okořeníme, podlijeme vínem a vývarem a v předehřáté troubě upečeme doměkka.

Králičí stehna vyjmeme a uchováme na teple. Ze zeleniny odstraníme koření, podle potřeby přilijeme vývar a vše rozmixujeme v hladkou omáčku.

Králičí stehna na jalovci podáváme se slaninovými knedlíčky, které chuť pokrmu výborně doplňují.

Příprava knedlíčků: Cibuli a slaninu nakrájíme najemno. Petrželku jemně usekáme. Mléko prošleháme s vejcem, osolíme a opepříme. Housky nakrájíme na malé kostičky. Na rozškvařené slanině orestujeme cibuli a kostičky housky dozlatova. Vychladlé přelijeme mlékem, necháme řádně vsáknout. Přidáme, mouku, bylinky, sůl, zázvor a vypracujeme těsto, ze kterého mokrýma rukama tvoříme knedlíčky. Slaninové knedlíčky vaříme zvolna v mírně vroucí vodě 7 - 10 minut.

Jarka-P autor receptu:

Králík na jalovci

Počet přidaných receptů: 1667

Ingredience

na porce
Vaše cena 4190 běžně 10475 Kč sleva 60 %
Amplion.cz
DALŠÍ SLEVY
4,5
skvělý recept
19 hlasujících

Kuchařky obsahující recept Králík na jalovci

Recept se nachází v 77 kuchařkách
Drůbeží a králičí maso
Jarka-P
Drůbeží a králičí maso 201 receptů
Jonyho kuchařka
elí
Jonyho kuchařka 2732 receptů
REY kuchařka
Rey
REY kuchařka 1397 receptů


Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu Králík na jalovci

Celkový počet komentářů u receptu: 2
  • výborné Dadka 26.11.2012 01:53:06

    Králíka na jalovci jsem udělala k nedělnímu obědu a bylo to výborné. jen bych asi podotkla, že je lepší maso i se zeleninou nejprve dusit pod pokličkou a pak teprve dát dopéct. Já jsem použila skleněný pekáč i s víkem, takže jsem celou dobu měla maso v troubě, i když přikryté. Zeleninu pod maso je rychlejší nastrouhat na hrubém struhadle a pak orestovat společně s malým kouskem nakrájené slaniny pro zvýraznění chuti a vůně omáčky. Na podlití bohatě postačí asi tak 0,5 l vývaru a víno dle receptu. Po rozmixování omáčky ji nebylo potřeba ani zahušťovat. Ještě jednou doporučuji....zdá se to složité, ale opak je pravdou..... Všem moc chutnalo a brzy zbylo na stole jen špinavé nádobí.

  • vypadá to skvěle, už se těším, jak tento recept v neděli vyzkouším. Králíka na jalovci jsem ještě nedělala, ale určitě to bude výborné. Vyzkouším a pak napíšu, jak to dopadlo. :)

Celkový počet komentářů: 2
Nalezeno receptů: 2
Přidat příspěvek k receptu Králík na jalovci
* Povinné pole


Kde to žije
Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

Píšeme jinde

  • Kdy začít učit děti na lyžích?

    Kdy začít učit děti na lyžích?

    Jezdíte na hory a těšíte se, že si letos začnete užívat lyžování i se svými nejmenšími? Nebo jste sami naopak do tajů lyžařského umění nikdy nepronikli, ale nechcete tyhle ryze zimní radovánky odepřít svým ratolestem?

  • Péče o tělo podle fází měsíce

    Péče o tělo podle fází měsíce

    Luna ve velké míře ovlivňuje chod přírody a také našeho těla. Jak můžeme využít magickou moc měsíce při jednotlivých fázích v péči o pokožku a vlasy? Kdy je nejlepší čas pro začátek diety?




přidat nový recept