Králík na česneku se zeleninou

1 h 15 min | hlavní chod | 4 porce | česká kuchyně | recept zobrazen: 1563x
Recept na králíka na česneku s troškou zeleniny a dobrým kořením.
Okomentuj recept jako první


Postup přípravy receptu

Nejprve si do králíka nařežeme podlouhlé řezy, aby se do něj lépe vsákl česnek. Poté si nastrouháme (nebo namačkáme) česnek. Česnekem potřeme králíka (popřípadě pokmínujeme) a přiměřeně osolíme. Všechno z obou stran. Poté necháme králíka chvíli odležet a dáme ho do pekáče, ve kterém jsou 2 lžíce sádla a 1 dl vody.

Králíka v pekáčku dáme do předehřáté trouby na 160 °C a přiklopíme poklicí, takto pečeme 2 hodiny, občas ho otočíme a přelijeme výpekem. Poté dáme víko na stranu a pečeme cca půl hodiny, aby maso zčervenalo a bylo křehké. Doba pečení také záleží na věku králíka a jeho tuhosti. Kdyby se vám zdál ještě tuhý, tak ho nechte ještě chvilku péct.

Mezitím (zhruba půl hodiny před dopečením králíka) vsypeme už rozmrazenou zeleninu na pánev s máslem a přiměřeně okořeníme libovolným kořením - lze použít koření adžika, gyros a kari.

Králíka na česneku se zeleninou můžeme servírovat s bramborem, bramborovou kaší i s bramborovým knedlíkem jako výborný hlavní chod.

autor receptu:

Králík na česneku se zeleninou

Počet přidaných receptů: 1

Ingredience

na porce
Vaše cena 990 běžně 6600 Kč sleva 85 %
Amplion.cz
DALŠÍ SLEVY
5
skvělý recept
3 hlasujících

Kuchařky obsahující recept Králík na česneku se zeleninou

Recept se nachází v 18 kuchařkách
Různé recepty
Hana Klovrzová st.
Různé recepty 7504 receptů
zjirousek
Králík 231 receptů
jarkavondrova
jari 963 receptů


Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu Králík na česneku se zeleninou

Přidat příspěvek k receptu Králík na česneku se zeleninou
* Povinné pole


Kde to žije
Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

Píšeme jinde

  • Znáte nejčastější mýty o opalování?

    Znáte nejčastější mýty o opalování?

    Letní sezóna začala pěkně zprudka, proto není od věci si připomenout několik faktů a mýtů o opalování ještě předtím, než se na vás sluníčko neblaze podepíše. Nechceme přece, aby naše pleť předčasně zestárla, nebo abychom snad onemocněli rakovinou kůže.

  • Raw Food - objevte klady i zápory živé stravy

    Raw Food - objevte klady i zápory živé stravy

    Raw Food (syrová strava nebo také vitariánství) je založeno na konzumaci tepelně a chemicky neupravených potravin, kdy teplota při přípravě těchto pokrmů nesmí překročit 42 °C. Základem tohoto způsobu stravování je přesvědčení, že při vyšším zahřátí se vše živé v potravinách zničí. Takto tepelně upravená strava je tak mrtvá a pro člověka zatěžující a nepřínosná.




přidat nový recept