Králičí sekané biftečky jsou lahodným pokrmem, který kombinuje jemné mleté králičí maso s aromatickými bylinkami a kořením. Podávají se s bramborovou kaší, rýží nebo pečenou zeleninou. Jsou to chutné a zdravé masové pokrmy, které představují zajímavou alternativu klasických hovězích nebo vepřových biftečků.
4 stroužky | česnek |
10 dkg | olej |
2 ks | vejce |
2 ks | cibule |
3 lžíce | hladká mouka |
35 dkg | vepřová krkovice |
1 ks | předek králičí |
podle chuti | |
---|---|
pepř a sůl | |
podle potřeby | |
voda na podlití | |
strouhanka na vál |
Králičí předek omyjeme, osušíme, vykostíme a umeleme s česnekem a jednou cibulí. Přidáme pepř, sůl, vejce, 2 lžíce hladké mouky, dobře promícháme, přidáme nahrubo nasekané vepřové maso. Na vále pomocí strouhanky utvoříme z masové směsi 10-12 biftečků, které v kastrolu na oleji opečeme a přendáme do jiné nádoby. Na zbylém tuku osmahneme drobně nakrájenou cibuli, zaprášíme 1 lžící hladké mouky, zalijeme vodou, povaříme na řídkou omáčku, přisolíme, přidáme opečené biftečky, přiklopíme a v troubě dusíme doměkka. Králičí sekané biftečky podáváme s vařenými brambory.
autor Jiří Kropáček
Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.
Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.
KontaktovatCentrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena