Koule z mletého masa

1 hod | hlavní chod | česká kuchyně | recept zobrazen: 9493x
Recept na mleté maso, které vaříme v rajské omáčce.
Komentáře receptu 4
Uvařil jsem to (Recept vařilo 9 lidí)


Postup přípravy receptu

Anglickou slaninu nakrájíme na malé kostky a vysmažíme na pánvi. Přidáme nakrájenou cibuli, krátce orestujeme a přidáme jemně nastrouhanou mrkev. Chvíli dusíme a pak sundáme z plotny. Pak přimícháme vepřové maso, okořeníme podle chuti a dobře promícháme. Ze směsi děláme kuličky a vložíme do kastrolu, které pak zalijeme omáčkou.

Příprava omáčky: Do misky dáme rajský protlak, kečup, smetanu a mléko. Omáčku dobře promícháme.

Na koule z mletého masa vlijeme omáčku a vaříme doměkka.

Koule z mletého masa s omáčkou podáváme s rýží.

Michy autor receptu:

Koule z mletého masa

Počet přidaných receptů: 2207

Ingredience

4
skvělý recept
22 hlasujících

Kuchařky obsahující recept Koule z mletého masa

Recept se nachází v 230 kuchařkách
KDI
VARENIE_2 4248 receptů
REY kuchařka
Rey
REY kuchařka 1394 receptů


Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu Koule z mletého masa

Celkový počet komentářů u receptu: 4
  • dochucení jpatt 15.12.2012 10:30:32

    přidal jsem trochu skořice a kávovou lžičku cukru,jako přílohu možno použít i těstoviny,nebo knedlík

  • No nic moc, koule se rozpadly.nevím, jak jste ot vy ostatní dělaly..já dle receptu, ale babo rad, kolik mléka se tam má dát?? asi konzerva:-)
    jinak ale tedy dobré:-)

  • Překvapení zuzanka.matysek 13.10.2011 12:28:09

    Díky té slanině s cibulí a mrkví jsou koule uplně delikatesní:) Skvělí recept:)

  • Koule z ml.masa mirek.rybar1 15.04.2010 19:00:55

    Tak teda! Tento recept se mně jeví jako O.K.Již v sobotu jej budeme dělat.
    Teď se však musím vrátit k receptu "nadívané krabí tyčinky " . Rodina čekala s napětím na moji pochoutku z internetu.Já,jakožto technik strojař,jsem se pustil z chutí do popsaného technologického postupu a ejhle, hned na začátku jsem narazil . Ty krabí tyčinky se po rozbalení začaly rozpadat,takže na zpětné zabalení do šunky a sýru už prostě nešly. A hladová rodina čekala.Porušil jsem tedy tech.postup,na plátky sýra jsem položil plátky šunky, na to vždy jednu nerozbalenou kr.tyčinku,zabalil do ruličky.namočil do rozšlehaného vejce,do mouky a opět do vejce a pak do strouhanky.To proto,že ta mouka na holém sýru nechtěla držet a pak už ano.Zvolna jsem tento amatérský výrobek smažil do zlatova.No a pak se přece jen ozývaly pochvalné hlasy na dobrý recept.Tím získala autorka tohoto receptu zpět moji důvěru.Přesto však si teď už neodpustím poznámku, " Nechval dne před večerem ". Avšak dále zůstávám u kuchařského hesla (kdysi jsem je slyšel od kolegy co nám v práci dělával guláš), že dobré dobrým nepokazíš. Ale koule z ml.masa se jeví bezproblémové! Už se těším jak budu psát pochvalný mail.
    Zdravím všechny labužníky !

Celkový počet komentářů: 4
Nalezeno receptů: 4
Přidat příspěvek k receptu Koule z mletého masa
* Povinné pole


Kde to žije
Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

Píšeme jinde

  • Haloterapie - léčba solí aneb ozdravné kúry v solných jeskyních

    Haloterapie - léčba solí aneb ozdravné kúry v solných jeskyních

    Solné jeskyně jsou tvořeny krystaly přírodní soli z Mrtvého moře nebo ze soli kamenné. Je zde vysoká koncentrace solných mikročástic, minerálů, jódu a stopových prvků. Pobyt v solné jeskyni působí příznivě na zdraví lidského organismu a je určen všem věkovým kategoriím. Zároveň nabízí uvolnění, odpočinek a odbourává stres.

  • Syrovátka - nedoceněný poklad v péči o zdraví

    Syrovátka - nedoceněný poklad v péči o zdraví

    Dříve byla považována za odpad, dnes ale známe její blahodárné účinky. Obsahuje asi 50 % sušiny z původního mléka. Jak vzniká? Laicky řečeno - sražením mléka vznikne tuhá část (kasein), což je v podstatě tvaroh, druhým produktem je mléčné sérum, což je žlutozelená tekutina, které říkáme syrovátka. Vzniká také při výrobě sýrů.




přidat nový recept