Koprová omáčka

30 min | omáčka | česká kuchyně | vegetariánský recept | recept zobrazen: 774349x
Koprovka, tentokrát ze sladké smetany a čerstvého kopru. Jako příloha nejsou k této omáčce špatné brambory. Vegetariáni si mohou nahradit hovězí vývar zeleninovým nebo vodou.
Komentáře receptu 68
Uvařil jsem to (Recept vařilo 44 lidí)


Postup přípravy receptu

Kopr přebereme, opereme, osušíme a nasekáme nadrobno.

V hrnci rozehřejeme máslo, zaprášíme jej moukou a orestujeme dorůžova. Růžovou jíšku zalijeme vývarem nebo vodou a povaříme. Stačí 15 - 20 minut, než se rozvaří případné hrudky. Přidáme kopr a trochu mléka a omáčku necháme přejít varem.

Koprovou omáčku ochutíme octem, osolíme a nakonec vmícháme smetanu.

Hotovou koprovou omáčku podáváme s hovězím masem nebo vejcem a jako příloha se hodí houskové knedlíky nebo brambory.

autor receptu:

Koprová omáčka

Počet přidaných receptů: 639

Ingredience

3,1
dobrý recept
2039 hlasujících
  • Recept Koprová omáčka - Ke koprové omáčce dáváme místo masa vajíčko a chutná výborně.

Kuchařky obsahující recept Koprová omáčka

Recept se nachází v 540 kuchařkách
myš1
recepty 4618 receptů
Dajpum
Dagmařiny Recepty 2624 receptů


Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu Koprová omáčka

Celkový počet komentářů u receptu: 68
Celkový počet komentářů: 68
Nalezeno receptů: 68
|< << 12345 >> >|
Přidat příspěvek k receptu Koprová omáčka
* Povinné pole


Kde to žije
Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

Píšeme jinde

  • Haloterapie - léčba solí aneb ozdravné kúry v solných jeskyních

    Haloterapie - léčba solí aneb ozdravné kúry v solných jeskyních

    Solné jeskyně jsou tvořeny krystaly přírodní soli z Mrtvého moře nebo ze soli kamenné. Je zde vysoká koncentrace solných mikročástic, minerálů, jódu a stopových prvků. Pobyt v solné jeskyni působí příznivě na zdraví lidského organismu a je určen všem věkovým kategoriím. Zároveň nabízí uvolnění, odpočinek a odbourává stres.

  • Syrovátka - nedoceněný poklad v péči o zdraví

    Syrovátka - nedoceněný poklad v péči o zdraví

    Dříve byla považována za odpad, dnes ale známe její blahodárné účinky. Obsahuje asi 50 % sušiny z původního mléka. Jak vzniká? Laicky řečeno - sražením mléka vznikne tuhá část (kasein), což je v podstatě tvaroh, druhým produktem je mléčné sérum, což je žlutozelená tekutina, které říkáme syrovátka. Vzniká také při výrobě sýrů.




přidat nový recept