Koprová omáčka

30 min | omáčka | česká kuchyně | vegetariánský recept | recept zobrazen: 708663x
Koprovka, tentokrát ze sladké smetany a čerstvého kopru. Jako příloha nejsou k této omáčce špatné brambory. Vegetariáni si mohou nahradit hovězí vývar zeleninovým nebo vodou.
Komentáře receptu 66
Uvařil jsem to (Recept vařilo 43 lidí)


Postup přípravy receptu

Kopr přebereme, opereme, osušíme a nasekáme nadrobno.

V hrnci rozehřejeme máslo, zaprášíme jej moukou a orestujeme dorůžova. Růžovou jíšku zalijeme vývarem nebo vodou a povaříme. Stačí 15 - 20 minut, než se rozvaří případné hrudky. Přidáme kopr a trochu mléka a omáčku necháme přejít varem.

Koprovou omáčku ochutíme octem, osolíme a nakonec vmícháme smetanu.

Hotovou koprovou omáčku podáváme s hovězím masem nebo vejcem a jako příloha se hodí houskové knedlíky nebo brambory.

autor receptu:

Koprová omáčka

Počet přidaných receptů: 639

Ingredience

Vaše cena 189 běžně 7500 Kč sleva 97 %
Amplion.cz
DALŠÍ SLEVY
3,1
dobrý recept
2022 hlasujících
  • Recept Koprová omáčka - Ke koprové omáčce dáváme místo masa vajíčko a chutná výborně.

Kuchařky obsahující recept Koprová omáčka

Recept se nachází v 535 kuchařkách
myš1
recepty 4619 receptů
Dajpum
Dagmařiny Recepty 2622 receptů
Pele_Mele aj v obrázkoch
daewoo
Pele_Mele aj v obrázkoch 4517 receptů


Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu Koprová omáčka

Celkový počet komentářů u receptu: 66
Celkový počet komentářů: 66
Nalezeno receptů: 66
|< << 12345 >> >|
Přidat příspěvek k receptu Koprová omáčka
* Povinné pole


Kde to žije
Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

Píšeme jinde

  • Typy žloutenek a jak je odhalit

    Typy žloutenek a jak je odhalit

    Žloutenka (hepatitida) je infekční onemocnění několika typů. Na počátku se onemocnění nemusí nijak výrazně projevovat. V některých případech žloutenku rozpoznáme až v pozdní fázi, kdy jsou poškozená játra.

  • Význam bílkovin v naší stravě

    Význam bílkovin v naší stravě

    Bílkoviny (proteiny) patří v naší stravě mezi základní a nenahraditelné živiny. Za den by jich měl dospělý člověk sníst zhruba 0,8 g na každý kilogram své tělesné hmotnosti. Každý člověk tudíž potřebuje jiné množství bílkovin, odtud také pramení dietní jídelníčky "na míru".




přidat nový recept