Vepřové plecko v celku s kůží a kostí položíme do pekáče, kůži nařežeme do mřížky a vetřeme do ní sůl, mletý pepř, drcený kmín, asi 5 utřených stroužků česneku a olivový olej.
Mrkev nakrájíme na větší kostky, cibuli na osminky, 8 stroužků česneku neloupeme - jen rozpůlíme a vše vložíme také do pekáče kolem plecka. Zalijeme cca 1 dl olivového oleje a necháme několik hodin, případně přes noc odležet.
Troubu předehřejeme na 220 °C, vložíme pekáč s pleckem a pečeme asi 20 minut, poté teplotu stáhneme na 160 °C a při této nízké teplotě konfitujeme asi 3 hodiny. Maso občas přelijeme šťávou.
Po třech hodinách slijeme přebytečný tuk, obsah pekáče kromě masa rozmačkáme, přecedíme a provaříme s trochou vody. Maso je křehké a na povrchu křupavé.
Konfitovanou křupavou plec podáváme nejlépe s rozmačkanými brambory uvařenými se slupkou, nebo jen s chlebem. Je to výborné jídlo, které máte předem připraveno a během přípravy se mu nemusíte moc věnovat. Při větším počtu hostů ideální!