Konfitovaná křupavá plec

2 h 40 min | hlavní chod | 20 porcí | česká kuchyně | recept zobrazen: 3354x
Potřebujete nasytit až 20 strávníků a přitom se jim věnovat? Tento recept je řešením v takové situaci.
Komentáře receptu 1
Uvařil jsem to (Recept vařili 3 lidé)


Postup přípravy receptu

Vepřové plecko v celku s kůží a kostí položíme do pekáče, kůži nařežeme do mřížky a vetřeme do ní sůl, mletý pepř, drcený kmín, asi 5 utřených stroužků česneku a olivový olej.

Mrkev nakrájíme na větší kostky, cibuli na osminky, 8 stroužků česneku neloupeme - jen rozpůlíme a vše vložíme také do pekáče kolem plecka. Zalijeme cca 1 dl olivového oleje a necháme několik hodin, případně přes noc odležet.

Troubu předehřejeme na 220 °C, vložíme pekáč s pleckem a pečeme asi 20 minut, poté teplotu stáhneme na 160 °C a při této nízké teplotě konfitujeme asi 3 hodiny. Maso občas přelijeme šťávou.

Po třech hodinách slijeme přebytečný tuk, obsah pekáče kromě masa rozmačkáme, přecedíme a provaříme s trochou vody. Maso je křehké a na povrchu křupavé.

Konfitovanou křupavou plec podáváme nejlépe s rozmačkanými brambory uvařenými se slupkou, nebo jen s chlebem. Je to výborné jídlo, které máte předem připraveno a během přípravy se mu nemusíte moc věnovat. Při větším počtu hostů ideální!

autor receptu:

Konfitovaná křupavá plec

Počet přidaných receptů: 1

Ingredience

na porcí
Vaše cena 1999 běžně 4236 Kč sleva 53 %
Amplion.cz
DALŠÍ SLEVY
5
skvělý recept
8 hlasujících

Kuchařky obsahující recept Konfitovaná křupavá plec

Recept se nachází v 89 kuchařkách
KDI
VARENIE 8305 receptů
Různé recepty
Hana Klovrzová st.
Různé recepty 7608 receptů
Jozar
Vepřové 1228 receptů


Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu Konfitovaná křupavá plec

Celkový počet komentářů u receptu: 1
  • Výborné asopek 14.02.2015 11:55:21

    Dnes jsem vařil k obědu, masíčko vskutku lahodné, šťáva s bramborem vařeným ve slupce jako dortíček, tento recept si ukládám a příště jej vařím opět.

Celkový počet komentářů: 1
Nalezeno receptů: 1
Přidat příspěvek k receptu Konfitovaná křupavá plec
* Povinné pole


Kde to žije
Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

Píšeme jinde

  • Vyrazte na borůvky - jsou všelékem!

    Vyrazte na borůvky - jsou všelékem!

    Sezóna borůvek, oblíbeného a velmi zdravého letního ovoce, je v plném proudu. Nejenže rostou v našich lesích, ale jsou jich také plné tržnice a stánky podél cest. Pokud jste letos borůvek měli jen po málu, dáme vám pár pádných důvodů, proč si je ve velkém dopřát, dokud jsou v čerstvé podobě.

  • Skolióza v dospělosti - kdy je nutná operace?

    Skolióza v dospělosti - kdy je nutná operace?

    Skoliózu poznáme podle vyčnívající lopatky, vykřivení v bederní oblasti, zkrácení trupu a prozradí ji i ramena, to když jedno převyšuje druhé. V dospělosti navíc skoliózu doprovázejí nepříjemné bolesti. Dá se skolióza v pozdějším věku vůbec napravit? Jaké jsou možnosti léčby?




přidat nový recept