Konfitovaná křupavá plec

2 h 40 min | hlavní chod | 20 porcí | česká kuchyně | recept zobrazen: 3214x
Potřebujete nasytit až 20 strávníků a přitom se jim věnovat? Tento recept je řešením v takové situaci.
Komentáře receptu 1
Uvařil jsem to (Recept vařili 3 lidé)


Postup přípravy receptu

Vepřové plecko v celku s kůží a kostí položíme do pekáče, kůži nařežeme do mřížky a vetřeme do ní sůl, mletý pepř, drcený kmín, asi 5 utřených stroužků česneku a olivový olej.

Mrkev nakrájíme na větší kostky, cibuli na osminky, 8 stroužků česneku neloupeme - jen rozpůlíme a vše vložíme také do pekáče kolem plecka. Zalijeme cca 1 dl olivového oleje a necháme několik hodin, případně přes noc odležet.

Troubu předehřejeme na 220 °C, vložíme pekáč s pleckem a pečeme asi 20 minut, poté teplotu stáhneme na 160 °C a při této nízké teplotě konfitujeme asi 3 hodiny. Maso občas přelijeme šťávou.

Po třech hodinách slijeme přebytečný tuk, obsah pekáče kromě masa rozmačkáme, přecedíme a provaříme s trochou vody. Maso je křehké a na povrchu křupavé.

Konfitovanou křupavou plec podáváme nejlépe s rozmačkanými brambory uvařenými se slupkou, nebo jen s chlebem. Je to výborné jídlo, které máte předem připraveno a během přípravy se mu nemusíte moc věnovat. Při větším počtu hostů ideální!

autor receptu:

Konfitovaná křupavá plec

Počet přidaných receptů: 1

Ingredience

na porcí
Vaše cena 1649 běžně 2356 Kč sleva 30 %
Amplion.cz
DALŠÍ SLEVY
5
skvělý recept
8 hlasujících

Kuchařky obsahující recept Konfitovaná křupavá plec

Recept se nachází v 89 kuchařkách
KDI
VARENIE 8295 receptů
Různé recepty
Hana Klovrzová st.
Různé recepty 7388 receptů
Jozar
Vepřové 1216 receptů


Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu Konfitovaná křupavá plec

Celkový počet komentářů u receptu: 1
  • Výborné asopek 14.02.2015 11:55:21

    Dnes jsem vařil k obědu, masíčko vskutku lahodné, šťáva s bramborem vařeným ve slupce jako dortíček, tento recept si ukládám a příště jej vařím opět.

Celkový počet komentářů: 1
Nalezeno receptů: 1
Přidat příspěvek k receptu Konfitovaná křupavá plec
* Povinné pole


Kde to žije
Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

Píšeme jinde

  • Rebarbora - zdravá i život ohrožující zelenina

    Rebarbora - zdravá i život ohrožující zelenina

    Rebarbora je zelenina více tváří - je velmi zdravá a nebezpečná zároveň. Proto je její správná příprava tak důležitá. Teprve když správně zacházíte s kyselinou šťavelovou, kterou rebarbora obsahuje, dokáže vaše tělo využít obsažené zdraví prospěšné látky. Sezóna rebarbory je krátká, proto bychom se právě v těchto dnech měli vrhnout na její nákup či sklizeň.

  • Začíná období zánětů močových cest

    Začíná období zánětů močových cest

    Venku se otepluje, což je zjara poměrně zrádný fakt. Mnohdy díky naší touze po sluníčku dochází k našemu vlastnímu prochlazení. S tím často dochází i k velmi nepříjemné nemoci - zánětu močových cest.




přidat nový recept