Koňakové špičky

45 min | cukroví | česká kuchyně | vegetariánský recept | recept zobrazen: 50441x
Máte rádi špičky plněné vaječným koňakem? Tak tady jsou. Trochu pracnější, ale dobré.
Komentáře receptu 10
Uvařil jsem to (Recept vařili 3 lidé)


Postup přípravy receptu

Z mléka a pudinkového prášku uvaříme hustý pudink. Necháme vychladnout, pomalu do něj zašleháme máslo a po lžičkách přidáváme kakao. Vyšleháme v hustý krém.

Nyní si připravíme náplň. Vaječný koňak vyšleháme s balíčkem šlehačky v prášku.

Na připravené piškoty stříkáme krém na okraje piškotů tak, aby nám zůstal uprostřed volný prostor, do kterého dáme vaječný krém. Po naplnění dostříkáme vršek špiček a dáme do chladu na 10 minut ztuhnout.

Připravíme si ve vodní lázni čokoládu na vaření se ztuženým tukem a pěkně rozmícháme. Pokud by byla čokoláda stále hustá, přidáme tuk.

Do čokoládové polevy namáčíme špičky (hlavou dolů) tak, aby byly celé potažené. Dáme na pečící papír opět vychladnout.

Koňakové špičky perfektně doplní váš vánoční stůl.

Malina autor receptu:

Koňakové špičky

Počet přidaných receptů: 33

Ingredience

Vaše cena 2799 běžně 5500 Kč sleva 49 %
Amplion.cz
DALŠÍ SLEVY
4,7
skvělý recept
60 hlasujících

Kuchařky obsahující recept Koňakové špičky

Recept se nachází v 406 kuchařkách
PEČENIE
KDI
PEČENIE 4291 receptů
Pele_Mele aj v obrázkoch
daewoo
Pele_Mele aj v obrázkoch 4517 receptů


Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu Koňakové špičky

Celkový počet komentářů u receptu: 10
Celkový počet komentářů: 10
Nalezeno receptů: 10
Přidat příspěvek k receptu Koňakové špičky
* Povinné pole


Kde to žije
Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

Píšeme jinde

  • Znáte nejčastější mýty o opalování?

    Znáte nejčastější mýty o opalování?

    Letní sezóna začala pěkně zprudka, proto není od věci si připomenout několik faktů a mýtů o opalování ještě předtím, než se na vás sluníčko neblaze podepíše. Nechceme přece, aby naše pleť předčasně zestárla, nebo abychom snad onemocněli rakovinou kůže.

  • Raw Food - objevte klady i zápory živé stravy

    Raw Food - objevte klady i zápory živé stravy

    Raw Food (syrová strava nebo také vitariánství) je založeno na konzumaci tepelně a chemicky neupravených potravin, kdy teplota při přípravě těchto pokrmů nesmí překročit 42 °C. Základem tohoto způsobu stravování je přesvědčení, že při vyšším zahřátí se vše živé v potravinách zničí. Takto tepelně upravená strava je tak mrtvá a pro člověka zatěžující a nepřínosná.




přidat nový recept