Koleno pečené na pivě

hlavní chod | česká kuchyně | recept zobrazen: 214360x
Vepřové koleno pečené nebo grilované na černém pivu. Opravdu fantastický požitek. Nejlepší je použít zadní koleno.
Komentáře receptu 2
Uvařil jsem to (Recept vařili 4 lidé)


Postup přípravy receptu

Česnek oloupeme, prolisujeme a smícháme s olejem. Případně můžeme přidat grilovací koření bez soli. V této marinádě můžeme koleno marinovat 2 - 3 dny. Před pečením koleno osolíme.

Cibuli oloupeme a nakrájíme. Koleno vložíme na pekáč, přidáme cibuli a téměř nasucho jej pečeme asi 20 minut v plně rozpálené troubě, aby se maso zatáhlo.

Pak teplotu zmírníme a koleno pečeme doměkka. Během pečení jej přeléváme a podléváme černým pivem a vývarem z vody a masoxu.

Asi po 1 hodině pečení nařežeme kůži tak, aby vytekl tuk. Dále koleno pečeme asi na 200 °C tak dlouho, až se vypeče tuk a maso se oddělí od kosti. Stále přeléváme výpekem a doplňujeme pivo i vývar a koleno obracíme.

Pečení může trvat až 4 hodiny podle velikosti kolena, ale výsledek stojí za to.

Koleno pečené na pivě můžeme podávat jako vepřo, knedlo, zelo, nebo jen s chlebem, zeleninou, hořčicí a křenem podle chuti. Pokud zbude výpek, mažu si jej na chleba s cibulí a je to výborné.

autor receptu:

Koleno pečené na pivě

Počet přidaných receptů: 8

Ingredience

Vaše cena 1699 běžně 3480 Kč sleva 51 %
Amplion.cz
DALŠÍ SLEVY
3,4
dobrý recept
245 hlasujících
  • Recept Koleno pečené na pivě - Koleno pečené na pivě.

Kuchařky obsahující recept Koleno pečené na pivě

Recept se nachází v 180 kuchařkách
Jonyho kuchařka
elí
Jonyho kuchařka 2733 receptů
Jozar
Vepřové 1265 receptů


Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu Koleno pečené na pivě

Celkový počet komentářů u receptu: 2
Celkový počet komentářů: 2
Nalezeno receptů: 2
Přidat příspěvek k receptu Koleno pečené na pivě
* Povinné pole


Kde to žije
Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

Píšeme jinde

  • Potraviny, které nás v zimě zahřejí

    Potraviny, které nás v zimě zahřejí

    Letošní zima nám dává pěkně zabrat. Kruté mrazy nejsou nic příjemného a tělo potřebujeme zahřát nejen pod vrstvou oblečení, ale také konzumací těch správných potravin. Které to jsou a v jaké podobě si je dopřát?

  • Výhody a nevýhody pomůcek pro děti - dětská chůvička

    Výhody a nevýhody pomůcek pro děti - dětská chůvička

    Dříve než se rozhodnete pro koupi některé z pomůcek pro děti, je třeba vzít v úvahu všechna pro a proti. Jsou to skutečně pomůcky pro děti, nebo slouží spíše pro nás? Každý na to má jinou odpověď. Záleží na situaci, podmínkách, kde a jak žijeme, jaký máme názor na výchovu dítěte a také kolik energie jsme ochotni pro své pohodlí či nepohodlí obětovat.




přidat nový recept