Koláč z nepečeného pudinku

30 min | moučník | česká kuchyně | vegetariánský recept | recept zobrazen: 4218x
Rychlá a dobrá buchta jednoduchá na přípravu. Recept zvládne i začátečník.
Okomentuj recept jako první
Uvařil jsem to (Recept vařili 2 lidé)


Postup přípravy receptu

Piškotový korpus: V míse ušleháme žloutky s cukrem. Pak přidáme olej, vodu a mouku smíchanou s práškem do pečiva (necelá polovina balíčku). Nakonec vmícháme ušlehaný tuhý sníh z bílků. Těsto na korpus nalijeme do vymazané a vysypané formy a pečeme při teplotě asi 180 °C (horkovzdušná trouba). Že je korpus upečený, poznáme, že se nelepí na špejli.

Pudinkový krém: Nachystáme si mísu s dobře těsnícím víkem - do ní dáme kompot i se šťávou, smetanu a pudink. Uzavřeme víkem a třepeme tak dlouho, dokud není krém tuhý (trvá to asi 30 vteřin). Krém rozetřeme na vychladlý korpus.

Jak velký kompot použít? V případě kupovaného 1 plechovku, např. broskve nebo mandarinky (max. velikost kolem 400 ml). Při použití domácího kompotu používám sklenici 300 ml nebo necelou 500 ml. Pokud je ovoce ve velkých kouscích, pokrájíme je na menší, aby se krém lépe roztíral.

Formu použijeme kulatou o průměru cca 26 cm (lze použít i dortovou formu). Pokud je koláč z nepečeného pudinku pro více lidí, množství surovin zdvojnásobíme a použijeme obdélníkový plech o velikost cca 30 x 40 cm.

autor receptu:

Koláč z nepečeného pudinku

Počet přidaných receptů: 13

Ingredience

Vaše cena 2190 běžně 4140 Kč sleva 47 %
Amplion.cz
DALŠÍ SLEVY
4,2
skvělý recept
16 hlasujících

Kuchařky obsahující recept Koláč z nepečeného pudinku

Recept se nachází v 89 kuchařkách
Kuchta
Kájova kuchařka 5975 receptů
zdegross
staré recepty 3810 receptů
PEČENIE
KDI
PEČENIE 4283 receptů


Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu Koláč z nepečeného pudinku

Přidat příspěvek k receptu Koláč z nepečeného pudinku
* Povinné pole


Kde to žije
Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

Píšeme jinde

  • Pozor, začíná sezóna klíšťat!

    Pozor, začíná sezóna klíšťat!

    Právě v tomto období začíná obávaná sezóna klíšťat. Klíšťata okamžitě poznají první jarní oteplení i příjemnou vlhkost vzduchu. V přírodě se tak s nimi po roce opět setkáváme a opět nám hrozí s klíšťaty spojená rizika.

  • Jak ošetřit popáleninu? Pozor na pověry

    Jak ošetřit popáleninu? Pozor na pověry

    Blíží se období táboráků. Opékání buřtů má své kouzlo a atmosféru, ale i svá rizika. Snadno se totiž může stát, že se opeče nejen špekáček, ale také vy. Co s tím?




přidat nový recept