Koláč z nepečeného pudinku

30 min | moučník | česká kuchyně | vegetariánský recept | recept zobrazen: 3004x
Rychlá a dobrá buchta jednoduchá na přípravu. Recept zvládne i začátečník.
Okomentuj recept jako první
Uvařil jsem to (Recept vařili 2 lidé)


Postup přípravy receptu

Piškotový korpus: V míse ušleháme žloutky s cukrem. Pak přidáme olej, vodu a mouku smíchanou s práškem do pečiva (necelá polovina balíčku). Nakonec vmícháme ušlehaný tuhý sníh z bílků. Těsto na korpus nalijeme do vymazané a vysypané formy a pečeme při teplotě asi 180 °C (horkovzdušná trouba). Že je korpus upečený, poznáme, že se nelepí na špejli.

Pudinkový krém: Nachystáme si mísu s dobře těsnícím víkem - do ní dáme kompot i se šťávou, smetanu a pudink. Uzavřeme víkem a třepeme tak dlouho, dokud není krém tuhý (trvá to asi 30 vteřin). Krém rozetřeme na vychladlý korpus.

Jak velký kompot použít? V případě kupovaného 1 plechovku, např. broskve nebo mandarinky (max. velikost kolem 400 ml). Při použití domácího kompotu používám sklenici 300 ml nebo necelou 500 ml. Pokud je ovoce ve velkých kouscích, pokrájíme je na menší, aby se krém lépe roztíral.

Formu použijeme kulatou o průměru cca 26 cm (lze použít i dortovou formu). Pokud je koláč z nepečeného pudinku pro více lidí, množství surovin zdvojnásobíme a použijeme obdélníkový plech o velikost cca 30 x 40 cm.

autor receptu:

Koláč z nepečeného pudinku

Počet přidaných receptů: 13

Ingredience

Vaše cena 199 běžně 4999 Kč sleva 96 %
Amplion.cz
DALŠÍ SLEVY
4,2
skvělý recept
15 hlasujících

Kuchařky obsahující recept Koláč z nepečeného pudinku

Recept se nachází v 85 kuchařkách
Kuchta
Kájova kuchařka 5962 receptů
zdegross
staré recepty 3820 receptů
KDI
VARENIE_2 5323 receptů


Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu Koláč z nepečeného pudinku

Přidat příspěvek k receptu Koláč z nepečeného pudinku
* Povinné pole

Soutěž o bestseller - Kuchařka pro dceru

Kde to žije
Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

Píšeme jinde

  • Typy žloutenek a jak je odhalit

    Typy žloutenek a jak je odhalit

    Žloutenka (hepatitida) je infekční onemocnění několika typů. Na počátku se onemocnění nemusí nijak výrazně projevovat. V některých případech žloutenku rozpoznáme až v pozdní fázi, kdy jsou poškozená játra.

  • Význam bílkovin v naší stravě

    Význam bílkovin v naší stravě

    Bílkoviny (proteiny) patří v naší stravě mezi základní a nenahraditelné živiny. Za den by jich měl dospělý člověk sníst zhruba 0,8 g na každý kilogram své tělesné hmotnosti. Každý člověk tudíž potřebuje jiné množství bílkovin, odtud také pramení dietní jídelníčky "na míru".




přidat nový recept