V míse vyšleháme lučinu s tvarohem, citronovou kůrou, cukrem a vejcem dohladka.
Hrušky omyjeme, vykrojíme jádřince a dužinu nakrájíme na plátky. Mražené maliny necháme povolit.
V kastrůlku rozpustíme tuk, přidáme med a důkladně mícháme, až se med rozpustí.
Listové těsto rozválíme na tři pláty o rozměrech asi 20 x 10 cm, rozložíme je na plech vyložený pečícím papírem a propícháme vidličkou. Každý plát těsta potřeme připraveným tvarohovým krémem tak, aby kolem dokola zůstal 2 cm volný okraj. Ten potřeme rozšlehaným vajíčkem.
Na tvarohový krém rozdělíme plátky hrušek, maliny a potřeme směsí medu a tuku. Koláče dáme do předehřáté trouby a na 200 °C upečeme dozlatova.
Koláč s tvarohem a malinami podáváme při jakékoliv příležitosti jako sladké pohoštění.