Koláč s pudinkem a jablky

1 h 30 min | moučník | 12 porcí | česká kuchyně | recept zobrazen: 7469x
Recept na 2 placky na sobě spojené pudinkovými jablky. Náplň při pečení krásně jakoby zesklovatí.
Komentáře receptu 2
Uvařil jsem to (Recept vařili 2 lidé)


Postup přípravy receptu

Polohrubou mouku, máslo, cukr, mléko, vejce a prášek do pečiva zpracujeme v hladké těsto. Těsto rozdělíme na 2 díly a dáme do lednice ztuhnout.

Zatím si na pláty nakrouháme 1,5 kg jablek, do kterých přidáme 12 lžic cukru moučky a 4 vanilkové pudinky. Vše dobře rozmícháme. Nevadí, když z některých plátků jablek bude kaše.

Vyndáme těsto z lednice a vyválíme z jednoho dílu placku, kterou položíme na vymazaný a moukou vysypaný plech. Pro ulehčení můžeme placku válet nadvakrát. Na spodní těsto rozvrstvíme jablka a přikryjeme další plackou. Koláč s pudinkem a jablky dáme péct do vyhřáté trouby. Pak snížíme teplotu na 180 - 200 °C a dopečeme.

Koláč s pudinkem a jablky krájíme až po vychladnutí.

autor receptu:

Koláč s pudinkem a jablky

Počet přidaných receptů: 48

Ingredience

na porcí
Vaše cena 549 běžně 10500 Kč sleva 95 %
Amplion.cz
DALŠÍ SLEVY
4,2
skvělý recept
5 hlasujících

Kuchařky obsahující recept Koláč s pudinkem a jablky

Recept se nachází v 50 kuchařkách
zdegross
koláče 313 receptů
kailmija
Řezy 365 receptů


Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu Koláč s pudinkem a jablky

Celkový počet komentářů u receptu: 2
Celkový počet komentářů: 2
Nalezeno receptů: 2
Přidat příspěvek k receptu Koláč s pudinkem a jablky
* Povinné pole


Kde to žije
Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

Píšeme jinde

  • Typy žloutenek a jak je odhalit

    Typy žloutenek a jak je odhalit

    Žloutenka (hepatitida) je infekční onemocnění několika typů. Na počátku se onemocnění nemusí nijak výrazně projevovat. V některých případech žloutenku rozpoznáme až v pozdní fázi, kdy jsou poškozená játra.

  • Význam bílkovin v naší stravě

    Význam bílkovin v naší stravě

    Bílkoviny (proteiny) patří v naší stravě mezi základní a nenahraditelné živiny. Za den by jich měl dospělý člověk sníst zhruba 0,8 g na každý kilogram své tělesné hmotnosti. Každý člověk tudíž potřebuje jiné množství bílkovin, odtud také pramení dietní jídelníčky "na míru".




přidat nový recept