Koláč s pudinkem a jablky

1 h 30 min | moučník | 12 porcí | česká kuchyně | recept zobrazen: 8654x
Recept na 2 placky na sobě spojené pudinkovými jablky. Náplň při pečení krásně jakoby zesklovatí.
Komentáře receptu 2
Uvařil jsem to (Recept vařili 2 lidé)


Postup přípravy receptu

Polohrubou mouku, máslo, cukr, mléko, vejce a prášek do pečiva zpracujeme v hladké těsto. Těsto rozdělíme na 2 díly a dáme do lednice ztuhnout.

Zatím si na pláty nakrouháme 1,5 kg jablek, do kterých přidáme 12 lžic cukru moučky a 4 vanilkové pudinky. Vše dobře rozmícháme. Nevadí, když z některých plátků jablek bude kaše.

Vyndáme těsto z lednice a vyválíme z jednoho dílu placku, kterou položíme na vymazaný a moukou vysypaný plech. Pro ulehčení můžeme placku válet nadvakrát. Na spodní těsto rozvrstvíme jablka a přikryjeme další plackou. Koláč s pudinkem a jablky dáme péct do vyhřáté trouby. Pak snížíme teplotu na 180 - 200 °C a dopečeme.

Koláč s pudinkem a jablky krájíme až po vychladnutí.

autor receptu:

Koláč s pudinkem a jablky

Počet přidaných receptů: 50

Ingredience

na porcí
4,2
skvělý recept
5 hlasujících

Kuchařky obsahující recept Koláč s pudinkem a jablky

Recept se nachází v 52 kuchařkách
zdegross
koláče 320 receptů
kailmija
Řezy 392 receptů


Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu Koláč s pudinkem a jablky

Celkový počet komentářů u receptu: 2
Celkový počet komentářů: 2
Nalezeno receptů: 2
Přidat příspěvek k receptu Koláč s pudinkem a jablky
* Povinné pole


Kde to žije
Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

Píšeme jinde

  • Haloterapie - léčba solí aneb ozdravné kúry v solných jeskyních

    Haloterapie - léčba solí aneb ozdravné kúry v solných jeskyních

    Solné jeskyně jsou tvořeny krystaly přírodní soli z Mrtvého moře nebo ze soli kamenné. Je zde vysoká koncentrace solných mikročástic, minerálů, jódu a stopových prvků. Pobyt v solné jeskyni působí příznivě na zdraví lidského organismu a je určen všem věkovým kategoriím. Zároveň nabízí uvolnění, odpočinek a odbourává stres.

  • Syrovátka - nedoceněný poklad v péči o zdraví

    Syrovátka - nedoceněný poklad v péči o zdraví

    Dříve byla považována za odpad, dnes ale známe její blahodárné účinky. Obsahuje asi 50 % sušiny z původního mléka. Jak vzniká? Laicky řečeno - sražením mléka vznikne tuhá část (kasein), což je v podstatě tvaroh, druhým produktem je mléčné sérum, což je žlutozelená tekutina, které říkáme syrovátka. Vzniká také při výrobě sýrů.




přidat nový recept