Koláč s pudinkem a jablky

1 h 30 min | moučník | 12 porcí | česká kuchyně | recept zobrazen: 16556x
Recept na 2 placky na sobě spojené pudinkovými jablky. Náplň při pečení krásně jakoby zesklovatí.
Komentáře receptu 2
Uvařil jsem to (Recept vařili 2 lidé)


Postup přípravy receptu

Polohrubou mouku, máslo, cukr, mléko, vejce a prášek do pečiva zpracujeme v hladké těsto. Těsto rozdělíme na 2 díly a dáme do lednice ztuhnout.

Zatím si na pláty nakrouháme 1,5 kg jablek, do kterých přidáme 12 lžic cukru moučky a 4 vanilkové pudinky. Vše dobře rozmícháme. Nevadí, když z některých plátků jablek bude kaše.

Vyndáme těsto z lednice a vyválíme z jednoho dílu placku, kterou položíme na vymazaný a moukou vysypaný plech. Pro ulehčení můžeme placku válet nadvakrát. Na spodní těsto rozvrstvíme jablka a přikryjeme další plackou. Koláč s pudinkem a jablky dáme péct do vyhřáté trouby. Pak snížíme teplotu na 180 - 200 °C a dopečeme.

Koláč s pudinkem a jablky krájíme až po vychladnutí.

autor receptu:

Koláč s pudinkem a jablky

Počet přidaných receptů: 50

Ingredience

na porcí

Energetický příjem

Koláč s pudinkem a jablky - vypočítali jsme, že jedna porce připravená z uvedeného množství surovin představuje přibližný energetický příjem: 1728 kJ / 412,9 kCal (na 1 porci)
Vaše cena 1890 běžně 4550 Kč sleva 58 %
Amplion.cz
DALŠÍ SLEVY
4,4
skvělý recept
7 hlasujících

Kuchařky obsahující recept Koláč s pudinkem a jablky

Recept se nachází v 58 kuchařkách
kailmija
Řezy 436 receptů


Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu Koláč s pudinkem a jablky

Celkový počet komentářů u receptu: 2
Celkový počet komentářů: 2
Nalezeno receptů: 2
Přidat příspěvek k receptu Koláč s pudinkem a jablky
* Povinné pole


Kde to žije
Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

Píšeme jinde

  • Raw Food - objevte klady i zápory živé stravy

    Raw Food - objevte klady i zápory živé stravy

    Raw Food (syrová strava nebo také vitariánství) je založeno na konzumaci tepelně a chemicky neupravených potravin, kdy teplota při přípravě těchto pokrmů nesmí překročit 42 °C. Základem tohoto způsobu stravování je přesvědčení, že při vyšším zahřátí se vše živé v potravinách zničí. Takto tepelně upravená strava je tak mrtvá a pro člověka zatěžující a nepřínosná.

  • Třešně proti rakovinovému bujení

    Třešně proti rakovinovému bujení

    Je zajímavé, jak rádi rozebíráme účinky nejrůznějších potravin na náš organismus. Pořád to jsou ale jenom střípky, jen málo toho, co bychom měli poznat a pochopit. S třešněmi je to stejné. Víte, jaké mají na naše zdraví pozitivní účinky?




přidat nový recept