Vejce rozklepneme a opatrně oddělíme bílky a žloutky. Z bílků ušleháme sníh. V další míse utřeme žloutky s cukrem a tukem. Pak postupně přidáváme mouku s kypřicím práškem. Finálně šetrně a po částech zapracujeme sníh z bílků.
Kulatou dortovou formu vymažeme tukem a vysypeme moukou. Troubu předehřejeme na 180 stupňů. Těsto vyklopíme do formy a povrch uhladíme. V troubě pečeme 20 – 30 minut.
Po uvolnění z formy necháme koláč vychladnout. Následně ho překrojíme na polovinu. Spodní polovinu potřeme
džemem, horní mascarpone a jemně slepíme dohromady. Ale pozor, nemělo by se stlačovat.
Koláč s mascarpone můžeme poprášit cukrem moučka a ozdobit sezonním ovocem.
TIP! Do mascarpone také můžeme zamíchat džem.