Kokosový dort

1 hod | moučník | česká kuchyně | vegetariánský recept | recept zobrazen: 11664x
Moučník plný kokosu.
Okomentuj recept jako první
Uvařil jsem to (Recept vařili 2 lidé)


Postup přípravy receptu

Bílky ušleháme do tuha a došleháme s cukrem. Zamícháme žloutky s moukou a kokosovou moučkou střídavě s vodou.

Těstem naplníme dortovou formu, kterou jsme vyložili kolečkem pečícího papíru. Pečeme při 170 °C cca 45 minut.

Mezitím si vyšleháme krém: Všechny suroviny zpracujeme do hladkého krému, včetně najemno přemleté kokosové moučky. Rumu přidáme podle chuti.

Dortový korpus necháme do příštího dne, pak prořízneme a plníme krémem. Povrch kokosového dortu zdobíme podle vlastní fantazie.

Na patrový kokosový dort budeme potřebovat všeho dvojitou dávku. Místo části mouky můžeme dát přesetou jemnou strouhanku nebo piškotovou drť.

autor receptu:

Kokosový dort

Počet přidaných receptů: 1

Ingredience

4,4
skvělý recept
19 hlasujících

Kuchařky obsahující recept Kokosový dort

Recept se nachází v 96 kuchařkách
PEČENIE
KDI
PEČENIE 3803 receptů
Sladkosti  Krnovské tety
veraricna
Sladkosti Krnovské tety 4795 receptů
H.
nevyzkoušeno: 226 receptů


Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu Kokosový dort

Přidat příspěvek k receptu Kokosový dort
* Povinné pole


Kde to žije
Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

Píšeme jinde

  • Haloterapie - léčba solí aneb ozdravné kúry v solných jeskyních

    Haloterapie - léčba solí aneb ozdravné kúry v solných jeskyních

    Solné jeskyně jsou tvořeny krystaly přírodní soli z Mrtvého moře nebo ze soli kamenné. Je zde vysoká koncentrace solných mikročástic, minerálů, jódu a stopových prvků. Pobyt v solné jeskyni působí příznivě na zdraví lidského organismu a je určen všem věkovým kategoriím. Zároveň nabízí uvolnění, odpočinek a odbourává stres.

  • Syrovátka - nedoceněný poklad v péči o zdraví

    Syrovátka - nedoceněný poklad v péči o zdraví

    Dříve byla považována za odpad, dnes ale známe její blahodárné účinky. Obsahuje asi 50 % sušiny z původního mléka. Jak vzniká? Laicky řečeno - sražením mléka vznikne tuhá část (kasein), což je v podstatě tvaroh, druhým produktem je mléčné sérum, což je žlutozelená tekutina, které říkáme syrovátka. Vzniká také při výrobě sýrů.




přidat nový recept