Kokosové palačinky s meruňkovým kompotem

30 min | dezert | 6 porcí | Ostatní kuchyně | vegetariánský recept | recept zobrazen: 804x
Nenáročná sladká chuťovka k nedělní kávičce. Jednoduchý recept.
Okomentuj recept jako první


Postup přípravy receptu

Kokosové vločky dáme na plech a vložíme do předehřáté trouby na 180 - 200 °C. Vločky necháme jen vysušit asi 3 minuty. Takto ucítíme více aroma kokosu. Pak kokosové vločky rozmixujeme s mlékem.

Do kokosového mléka vmícháme mouku, olej, vejce, sůl a vanilku. Promícháme a těsto necháme 15 minut odpočinout.

Meruňky oloupeme a nakrájíme na malé měsíčky. Dáme vařit s alkohol s citronovou šťávou, strouhanou citronovou kůrou a skořicí. Provaříme a přidáme nakrájené meruňky. Provaříme společně 5 minut.

Na teflonové pánvi vytřené olejem smažíme z obou stran tenké palačinky. Spotřebujeme všechno těsto. Kokosové palačinky upravíme na talíř, zalijeme meruňkovým kompotem a ozdobíme kopečkem zmrzliny nebo šlehačkou.

Kokosové palačinky s meruňkovým kompotem podáváme posypané moučkovým cukrem jako sladkou chuťovku.

autor receptu:

Kokosové palačinky s meruňkovým kompotem

Počet přidaných receptů: 1110

Ingredience

na porcí
Vaše cena 4199 běžně 6884 Kč sleva 39 %
Amplion.cz
DALŠÍ SLEVY

Kuchařky obsahující recept Kokosové palačinky s meruňkovým kompotem

Recept se nachází v 21 kuchařkách
Sladkosti  Krnovské tety
veraricna
Sladkosti Krnovské tety 4105 receptů
KDI
VARENIE 8304 receptů
vaskova.stk
Kuchařka 676 receptů


Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu Kokosové palačinky s meruňkovým kompotem

Přidat příspěvek k receptu Kokosové palačinky s meruňkovým kompotem
* Povinné pole


Kde to žije
Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

Píšeme jinde

  • Raw Food - objevte klady i zápory živé stravy

    Raw Food - objevte klady i zápory živé stravy

    Raw Food (syrová strava nebo také vitariánství) je založeno na konzumaci tepelně a chemicky neupravených potravin, kdy teplota při přípravě těchto pokrmů nesmí překročit 42 °C. Základem tohoto způsobu stravování je přesvědčení, že při vyšším zahřátí se vše živé v potravinách zničí. Takto tepelně upravená strava je tak mrtvá a pro člověka zatěžující a nepřínosná.

  • Třešně proti rakovinovému bujení

    Třešně proti rakovinovému bujení

    Je zajímavé, jak rádi rozebíráme účinky nejrůznějších potravin na náš organismus. Pořád to jsou ale jenom střípky, jen málo toho, co bychom měli poznat a pochopit. S třešněmi je to stejné. Víte, jaké mají na naše zdraví pozitivní účinky?




přidat nový recept