Milujete-li kokos, nemůžou na vašem svátečním stole chybět právě kokosky. Jednoduché cukroví jen ze 4 ingrediencí, které vás naučíme krok za krokem. A zaručujeme, že podle tohoto receptu se podaří a chuťově budou přímo luxusní.
4 ks | bílek |
160 g | cukr moučka |
160 g | strouhaný kokos |
0.5 ks | citronová šťáva |
podle potřeby | |
---|---|
máslo na vymazání formy |
1. Připravíme si veškeré suroviny na kokosky, tzn. bílky, moučkový cukr, strouhaný kokos a citronovou šťávu.
2. Vaječné bílky ušleháme pomocí šlehače na hustý sníh. Moučkový cukr rozdělíme na dvě dávky. Jednu přidáme do sněhu z bílků a ušleháme dohusta. Druhou dávku moučkového cukru smícháme s kokosem, pokapeme citronovou šťávou a zlehka vmícháme do sladkého sněhu.
3. Máslem vymastíme plech na pečení a lžičkou na něj klademe malé kopečky připravené kokosové hmoty. Plech můžeme samozřejmě i vyložit pečícím papírem, pokud ho máme po ruce.
4. Plech s kokoskami vložíme do trouby předehřáté na mírnou teplotu (130 - 150°C) a zvolna pečeme, až jsou dozlatova.
!TIP k pečení
Možná i vám se při pečení kokosek stalo, že nedržely tvar a při pečení se roztékaly. Právě nižší množství cukru může vést k příliš měkkému sněhu, který v troubě neudrží tvar kokosek.
!TIP k servírování
Upečené kokosky podáváme vychladlé s ostatním vánočním cukrovím. Pokud máme rádi čokoládu, můžeme je ještě cik cak dozdobit rozpuštěnou čokoládovou polevou.
Foto: Shutterstock.com
Ořechové, kokosové i s čokoládou: Ty nejlepší recepty na cukroví podle oblíbené suroviny
Každý má rád jiný druh cukroví, někomu vadí ořechy, jinému kokos, někdo miluje čokoládu. Vybrali jsme pro vás 9 známých i méně známých druhů cukroví podle suroviny, které při pečení dáváte přednost.
Co s bílky po pečení cukroví? Spotřebujte je nejen do kokosek!
Při pečení cukroví nám často zbude spousta bílků. Jestli nevíte, jak je použít, dáme vám pár tipů. Bílky se dají užít nejen do dalšího cukroví, ale i k přípravě jiných dezertů - za zkoušku rozhodně stojí bílkový chlebíček nebo luxusní bezé.
Vánoční kokosové tyčinky v čokoládě krok za krokem
Vynikající extra kokosové bonbonky, které si můžete pověsit na vánoční stromeček, ale klidně si je dát jen tak na chuť. Recept je snadný na přípravu.
autor Vilienka
Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.
Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.
KontaktovatCentrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena