Knedlíky

30 min | příloha | 4 porce | česká kuchyně | vegetariánský recept | recept zobrazen: 2552x
Recept na rychlé knedlíky.
Komentáře receptu 5
Uvařil jsem to (Recept vařili 3 lidé)


Postup přípravy receptu

Brambory oloupeme a nastrouháme najemno. Rohlíky nakrájíme na kostičky.

Brambory promícháme s rohlíky, přidáme vejce a sůl. Když je těsto na knedlíky řídké, přidáme strouhanku.

Knedlíky z brambor vaříme v osolené vodě 10 - 12 minut.

Knedlíky podáváme jako přílohu.

autor receptu:

Knedlíky

Počet přidaných receptů: 5

Ingredience

na porce

Kuchařky obsahující recept Knedlíky

Recept se nachází v 98 kuchařkách
KDI
VARENIE 4753 receptů
vařecka
Kuchařska2 1252 receptů
E-mailová kuchařka tety z Krnova
veraricna
E-mailová kuchařka tety z Krnova 6001 receptů


Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu Knedlíky

Celkový počet komentářů u receptu: 5
  • knedlíky matabr 15.10.2010 18:04:39

    tyto knedlíky vařím asi 10 let, ovšem bez vejce. Jsou lehčí, nadýchanější. Přeji dobrou chuť. M

    • Re: knedlíky jana 16.11.2010 11:18:07

      Vaříte bez vejce - čím je tedy těsto spojeno - stačí voda, která se uvolní ze strouhaných brambor? A není pak těsto "krátké" - netrhá se?
      Díky za odpověď, Jana

  • knedlíky enspiegel 15.10.2010 21:18:53

    My jim říkáme - chlupaté- nebo -klouzáky-, je to výborná příloha.

  • loupane brambory joannyle 15.10.2010 14:51:36

    jedna se o brambory syrove, tenhle recept znam 10-15 let. proto si dovoluji odpovedet.
    Nemusi se dodrzet tenhle pocet, ale pomer :-)

  • dotaz na ´knedlíky evakost 15.10.2010 07:50:54

    Nepochopila jsem, jestli jsou ty brambory vařené nebo syrové. Když se řekne "oloupeme" - tak mi to připadá že jsou vařené. Syrové brambory jsme říkali oškrábeme. Děkuji. eva

Celkový počet komentářů: 5
Nalezeno receptů: 5
Přidat příspěvek k receptu Knedlíky
* Povinné pole


Kde to žije
Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

Píšeme jinde

  • Syrovátka - nedoceněný poklad v péči o zdraví

    Syrovátka - nedoceněný poklad v péči o zdraví

    Dříve byla považována za odpad, dnes ale známe její blahodárné účinky. Obsahuje asi 50 % sušiny z původního mléka. Jak vzniká? Laicky řečeno - sražením mléka vznikne tuhá část (kasein), což je v podstatě tvaroh, druhým produktem je mléčné sérum, což je žlutozelená tekutina, které říkáme syrovátka. Vzniká také při výrobě sýrů.

  • Intimní hygiena malých dětí

    Intimní hygiena malých dětí

    Zásady osobní hygieny mají specifický význam pro každého jedince. Jsou rozdílné u dívek i chlapců v jednotlivých obdobích života a souvisí také s hormonálními změnami, které se v těchto obdobích vyskytují. Intimní hygienu našich nejmenších bychom rozhodně neměli podceňovat, přestože je toto citlivé téma opředeno mnoha mýty, pověrami a babskými radami, které ne vždy fungují.




přidat nový recept