Knedlíky s omáčkou

45 min | hlavní chod | česká kuchyně | recept zobrazen: 139345x
Bramborové knelíky zaléváme omáčkou s mletým hovězím masem, sypeme strouhankou a pažitkou.
Okomentuj recept jako první


Postup přípravy receptu

Knedlíky připravíme podle návodu, polévkovou zeleninu pokrájíme na kousky. Maso opečeme na oleji, přidáme zeleninu a podusíme, zalijeme vývarem, mlékem a dusíme asi 15 minut. Zahustíme jíškou a povaříme, dochutíme solí a pepřem. Z těsta tvarujeme kulaté knedlíky, které vkládáme do vařící osolené vody a vaříme je asi 20 minut. Na másle osmahneme strouhanku. Knedlíky zalijeme omáčkou a posypeme strouhankou.

autor receptu:

Knedlíky s omáčkou

Počet přidaných receptů: 1813

Ingredience

Vaše cena 4990 běžně 11980 Kč sleva 58 %
Amplion.cz
DALŠÍ SLEVY

Kuchařky obsahující recept Knedlíky s omáčkou

Recept se nachází v 15 kuchařkách
Pele_Mele aj v obrázkoch
daewoo
Pele_Mele aj v obrázkoch 4517 receptů
zjirousek
Mletá masa 467 receptů
AnnieV
Mleté maso 38 receptů


Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu Knedlíky s omáčkou

Přidat příspěvek k receptu Knedlíky s omáčkou
* Povinné pole


Kde to žije
Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

Píšeme jinde

  • Běhání jako sport, zábava i relax

    Běhání jako sport, zábava i relax

    Hned z jara je potkáváme všude - na silnicích, na lesních a polních cestách. Nepotřebují ke své vášni žádný nástroj ani pomůcku. Ano, jsou to běžci. Běh je u nás hned po cyklistice druhým nejoblíbenějším sportem. Prodlužuje délku života, snižuje vysoký krevní tlak, nadváhu, posiluje celkovou kondici, imunitu a paměť a zmírňuje deprese. Více než polovina běžců se svojí zálibě věnuje 2 - 3x týdně a mluvíme-li o zálibě, není to vždy tak zcela přesné - často začínáme běhat kvůli nedostatku pohybu a hlavně pro potřebu zhubnout. Častěji potkáváme na provizorních běžeckých trasách ženy.

  • Letní průjmy - čemu se na dovolené vyhnout?

    Letní průjmy - čemu se na dovolené vyhnout?

    Průjmové onemocnění je jednou z nejčastějších letních zdravotních komplikací. Může se týkat cestovatelů do zahraničních zemí (zejména mimoevropských), ale není ojedinělé ani na cestách po naší republice a výjimečně i po vlastním grilování doma na zahradě. Letní teploty jsou pro mnohé z nás sice příjemné, ale nahrávají také množení bakterií zejména v potravinách, ale také třeba i ve vodě.




přidat nový recept