Klobásové kapsy

45 min | chuťovka | česká kuchyně | recept zobrazen: 39684x
Pokud vaříte a pečete vše ve větším množství, možná vám zbyly i upečené klobásy, stočené do šneků. Zkuste je podávat tentokrát jinak než s bramborovou kaší či brambory.
Komentáře receptu 1


Postup přípravy receptu

Listové těsto vyválíme na pomoučněné desce na slabý plát. Plát rozřízneme na obdélníky. Velikost obdélníků musíme přizpůsobit velikosti klobásových šneků.

Klobásu stočenou do šneka zbavíme špejle a položíme na jednu půlku obdélníku. Na klobásu navrstvíme asi 2 lžíce uvařeného zelí. Pokud máte rádi kořeněné pokrmy, můžete náplň kapsy posypat svým oblíbeným kořením. Druhou půlku těsta přehneme přes klobásu se zelím a otevřené strany vzniklé kapsy k sobě přitiskneme. Okraje přehneme směrem nahoru. Takto připravíme i další kapsy.

Každou klobásovou kapsu potřeme rozšlehaným vajíčkem, položíme na plech s pečícím papírem a pečeme dozlatova v předehřáté troubě. Pečeme při 150 °C asi 15 - 20 minut.

Upečené klobásové kapsy podáváme teplé.

autor receptu:

Klobásové kapsy

Počet přidaných receptů: 379

Ingredience

Vaše cena 4990 běžně 11980 Kč sleva 58 %
Amplion.cz
DALŠÍ SLEVY
2,8
slabší recept
16 hlasujících

Kuchařky obsahující recept Klobásové kapsy

Recept se nachází v 78 kuchařkách
Kuchta
Kájova kuchařka 5991 receptů
myš1
recepty 4616 receptů
Jonyho kuchařka
elí
Jonyho kuchařka 2732 receptů


Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu Klobásové kapsy

Celkový počet komentářů u receptu: 1
Celkový počet komentářů: 1
Nalezeno receptů: 1
Přidat příspěvek k receptu Klobásové kapsy
* Povinné pole


Kde to žije
Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

Píšeme jinde

  • Raw Food - objevte klady i zápory živé stravy

    Raw Food - objevte klady i zápory živé stravy

    Raw Food (syrová strava nebo také vitariánství) je založeno na konzumaci tepelně a chemicky neupravených potravin, kdy teplota při přípravě těchto pokrmů nesmí překročit 42 °C. Základem tohoto způsobu stravování je přesvědčení, že při vyšším zahřátí se vše živé v potravinách zničí. Takto tepelně upravená strava je tak mrtvá a pro člověka zatěžující a nepřínosná.

  • Třešně proti rakovinovému bujení

    Třešně proti rakovinovému bujení

    Je zajímavé, jak rádi rozebíráme účinky nejrůznějších potravin na náš organismus. Pořád to jsou ale jenom střípky, jen málo toho, co bychom měli poznat a pochopit. S třešněmi je to stejné. Víte, jaké mají na naše zdraví pozitivní účinky?




přidat nový recept