Klasický hovězí Stroganov

1 hod | hlavní chod | 4 porce | ruská kuchyně | recept zobrazen: 59625x
Jde o jídlo z klasické ruské kuchyně, pojmenované po kupecké rodině z Novgorodu. Jeho historie sahá až ke konci 19. století.
Komentáře receptu 2
Uvařil jsem to (Recept vařili 2 lidé)


Postup přípravy receptu

Nakrájíme maso na nudličky. Cibuli oloupeme a nakrájíme na kostičky.

Zahřejeme olej a hovězí nudličky po všech stranách zprudka opečeme. Raději ve dvou porcích. Vyjmeme je, přidáme máslo a cibuli a za stálého míchání opečeme dozlatova. Směs zaprášíme moukou a snížíme teplotu. Vmícháme vývar, hořčici a citronovou šťávu, vyšleháme a svaříme v hustou omáčku. Nakonec přidáme smetanu, maso a lehce vše prohřejeme. Klasický hovězí Stroganov okořeníme podle chuti.

Klasický hovězí Stroganov podáváme s plátky na másle osmahnutých žampionů, pečenými brambory a míchaným salátem.

autor receptu:

Klasický hovězí Stroganov

Počet přidaných receptů: 54

Ingredience

na porce
Vaše cena 299 běžně 4500 Kč sleva 93 %
Amplion.cz
DALŠÍ SLEVY

Kuchařky obsahující recept Klasický hovězí Stroganov

Recept se nachází v 106 kuchařkách
myš1
recepty 4618 receptů
Jonyho kuchařka
elí
Jonyho kuchařka 2718 receptů


Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu Klasický hovězí Stroganov

Celkový počet komentářů u receptu: 2
  • Kromě toho, Stroganov nebyl kupec. Marie 10.04.2014 16:25:17

    Byl to tento generál, na jehož počest kuchař jídlo pojmenoval:
    http://en.wikipedia.org/wiki/P avel_Alexandrovich_Stroganov

  • Klasický Stroganov Marie 10.04.2014 16:22:49

    se dělá nikoliv z kysané smetany, ale ze sladké a místo plnotučné hořčice se dává rajský protlak! Rovněž žampiony se dávají přímo do omáčky, aby po nich chutnala.

Celkový počet komentářů: 2
Nalezeno receptů: 2
Přidat příspěvek k receptu Klasický hovězí Stroganov
* Povinné pole


Kde to žije
Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

Píšeme jinde

  • Jak pečovat o kontaktní čočky

    Jak pečovat o kontaktní čočky

    Péče o kontaktní čočky může připadat uživatelům brýlí příliš složitá a zdlouhavá. Možná i proto zůstávají raději věrní klasickým brýlím. Je pravdou, že stejně jako brýle, i kontaktní čočky potřebují být chráněny před poškozením a zároveň udržovány ve sterilní čistotě vhodnou dezinfekcí. Díky správným dezinfekčním a konzervačním prostředkům však může být péče o kontaktní čočky snadná, časově nenáročná, přesto velmi efektivní.

  • Horké letní počasí = zvýšená zdravotní rizika

    Horké letní počasí = zvýšená zdravotní rizika

    Koupání ve volné přírodě, stejně jako v bazénech a aqua parcích, je jistě zdraví prospěšné, ale nikoliv bez rizika. V přírodních nádržích ohrožují naše zdraví sinice a jejich toxiny, v bazénech se pak mohou šířit plísňová onemocnění a bradavice. Prakticky ve všech vodách lze zjistit výskyt patogenních mikroorganismů. Velice podstatným faktorem pro kvalitu vody je také vlastní disciplinovanost, v případě průjmu či nejrůznějších kožních onemocnění si koupání v přírodních nádržích nebo v koupalištích prostě musíme odpustit.




přidat nový recept