Klasický hovězí Stroganov

1 hod | hlavní chod | 4 porce | ruská kuchyně | recept zobrazen: 80823x
Jde o jídlo z klasické ruské kuchyně, pojmenované po kupecké rodině z Novgorodu. Jeho historie sahá až ke konci 19. století.
Komentáře receptu 2
Uvařil jsem to (Recept vařili 2 lidé)


Postup přípravy receptu

Nakrájíme maso na nudličky. Cibuli oloupeme a nakrájíme na kostičky.

Zahřejeme olej a hovězí nudličky po všech stranách zprudka opečeme. Raději ve dvou porcích. Vyjmeme je, přidáme máslo a cibuli a za stálého míchání opečeme dozlatova. Směs zaprášíme moukou a snížíme teplotu. Vmícháme vývar, hořčici a citronovou šťávu, vyšleháme a svaříme v hustou omáčku. Nakonec přidáme smetanu, maso a lehce vše prohřejeme. Klasický hovězí Stroganov okořeníme podle chuti.

Klasický hovězí Stroganov podáváme s plátky na másle osmahnutých žampionů, pečenými brambory a míchaným salátem.

autor receptu:

Klasický hovězí Stroganov

Počet přidaných receptů: 54

Ingredience

na porce
Vaše cena 1999 běžně 4525 Kč sleva 56 %
Amplion.cz
DALŠÍ SLEVY

Kuchařky obsahující recept Klasický hovězí Stroganov

Recept se nachází v 109 kuchařkách
myš1
recepty 4616 receptů
Jonyho kuchařka
elí
Jonyho kuchařka 2732 receptů


Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu Klasický hovězí Stroganov

Celkový počet komentářů u receptu: 2
  • Kromě toho, Stroganov nebyl kupec. Marie 10.04.2014 16:25:17

    Byl to tento generál, na jehož počest kuchař jídlo pojmenoval:
    http://en.wikipedia.org/wiki/P avel_Alexandrovich_Stroganov

  • Klasický Stroganov Marie 10.04.2014 16:22:49

    se dělá nikoliv z kysané smetany, ale ze sladké a místo plnotučné hořčice se dává rajský protlak! Rovněž žampiony se dávají přímo do omáčky, aby po nich chutnala.

Celkový počet komentářů: 2
Nalezeno receptů: 2
Přidat příspěvek k receptu Klasický hovězí Stroganov
* Povinné pole


Kde to žije
Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

Píšeme jinde

  • Lepek - klady, zápory a příznaky intolerance

    Lepek - klady, zápory a příznaky intolerance

    Lepek je směs dvou bílkovin, gliadinu a gluteninu. Proto se mu říká též gluten. Nachází se v některých obilovinách, hlavně v pšenici, ale v menší míře také v žitu a ječmeni. Udává se, že čím více lepku a méně škrobu v obilí, tím kvalitnější mouka se namele. Těsto z této kvalitní mouky je pak pružnější. Množství lepku se měří podle závazné normy a udává se v procentech.

  • Senná rýma - příznaky, léčba a prevence

    Senná rýma - příznaky, léčba a prevence

    Senná rýma je pylová alergie. Jde o stav, kdy imunitní systém přehnaně reaguje na některé neškodné podněty, např. pylová zrna, prach, roztoče, zvířecí srst či některé potraviny.




přidat nový recept