Klasický hovězí Stroganov

1 hod | hlavní chod | 4 porce | ruská kuchyně | recept zobrazen: 71843x
Jde o jídlo z klasické ruské kuchyně, pojmenované po kupecké rodině z Novgorodu. Jeho historie sahá až ke konci 19. století.
Komentáře receptu 2
Uvařil jsem to (Recept vařili 2 lidé)


Postup přípravy receptu

Nakrájíme maso na nudličky. Cibuli oloupeme a nakrájíme na kostičky.

Zahřejeme olej a hovězí nudličky po všech stranách zprudka opečeme. Raději ve dvou porcích. Vyjmeme je, přidáme máslo a cibuli a za stálého míchání opečeme dozlatova. Směs zaprášíme moukou a snížíme teplotu. Vmícháme vývar, hořčici a citronovou šťávu, vyšleháme a svaříme v hustou omáčku. Nakonec přidáme smetanu, maso a lehce vše prohřejeme. Klasický hovězí Stroganov okořeníme podle chuti.

Klasický hovězí Stroganov podáváme s plátky na másle osmahnutých žampionů, pečenými brambory a míchaným salátem.

autor receptu:

Klasický hovězí Stroganov

Počet přidaných receptů: 54

Ingredience

na porce
Vaše cena 7900 běžně 45000 Kč sleva 82 %
Amplion.cz
DALŠÍ SLEVY

Kuchařky obsahující recept Klasický hovězí Stroganov

Recept se nachází v 107 kuchařkách
myš1
recepty 4618 receptů
Jonyho kuchařka
elí
Jonyho kuchařka 2726 receptů


Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu Klasický hovězí Stroganov

Celkový počet komentářů u receptu: 2
  • Kromě toho, Stroganov nebyl kupec. Marie 10.04.2014 16:25:17

    Byl to tento generál, na jehož počest kuchař jídlo pojmenoval:
    http://en.wikipedia.org/wiki/P avel_Alexandrovich_Stroganov

  • Klasický Stroganov Marie 10.04.2014 16:22:49

    se dělá nikoliv z kysané smetany, ale ze sladké a místo plnotučné hořčice se dává rajský protlak! Rovněž žampiony se dávají přímo do omáčky, aby po nich chutnala.

Celkový počet komentářů: 2
Nalezeno receptů: 2
Přidat příspěvek k receptu Klasický hovězí Stroganov
* Povinné pole

Soutěž o sexy kuchařku s recepty od známých šéfkuchařů

Kde to žije
Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

Píšeme jinde

  • Vytěžte z nasbíraných bezových květů maximum!

    Vytěžte z nasbíraných bezových květů maximum!

    Kamkoliv se podíváme, všude samý bez. A ta vůně! A protože právě nastaly dny, kdy začal bez kvést, poradíme vám spoustu dobrot, které se z něj dají připravit. Od bezového sirupu, čaje, marmelády až po přírodní kosmetické přípravky. Vždyť recepty na bezovou šťávu existovaly již ve starověkém Římě.

  • Běhání - jak začít a už nepřestat

    Běhání - jak začít a už nepřestat

    Běh je moderní sport (i když rozhodně ne nový) a jako takový má své příznivce i odpůrce. Na běhání si lze vypěstovat návyk. Možná to zní zvláštně, ale je to tak. A rozhodně je to dobrý způsob, jak si tuto aerobní aktivitu zamilovat. Může to však trvat třeba i tři dlouhé měsíce odříkání, přemlouvání sama sebe a pochopitelně i tři měsíce dřiny.




přidat nový recept