Klasický hovězí Stroganov

1 hod | hlavní chod | 4 porce | ruská kuchyně | recept zobrazen: 58307x
Jde o jídlo z klasické ruské kuchyně, pojmenované po kupecké rodině z Novgorodu. Jeho historie sahá až ke konci 19. století.
Komentáře receptu 2
Uvařil jsem to (Recept vařili 2 lidé)


Postup přípravy receptu

Nakrájíme maso na nudličky. Cibuli oloupeme a nakrájíme na kostičky.

Zahřejeme olej a hovězí nudličky po všech stranách zprudka opečeme. Raději ve dvou porcích. Vyjmeme je, přidáme máslo a cibuli a za stálého míchání opečeme dozlatova. Směs zaprášíme moukou a snížíme teplotu. Vmícháme vývar, hořčici a citronovou šťávu, vyšleháme a svaříme v hustou omáčku. Nakonec přidáme smetanu, maso a lehce vše prohřejeme. Klasický hovězí Stroganov okořeníme podle chuti.

Klasický hovězí Stroganov podáváme s plátky na másle osmahnutých žampionů, pečenými brambory a míchaným salátem.

autor receptu:

Klasický hovězí Stroganov

Počet přidaných receptů: 54

Ingredience

na porce
Vaše cena 549 běžně 10500 Kč sleva 95 %
Amplion.cz
DALŠÍ SLEVY

Kuchařky obsahující recept Klasický hovězí Stroganov

Recept se nachází v 105 kuchařkách
myš1
recepty 4619 receptů
Jonyho kuchařka
elí
Jonyho kuchařka 2712 receptů


Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu Klasický hovězí Stroganov

Celkový počet komentářů u receptu: 2
  • Kromě toho, Stroganov nebyl kupec. Marie 10.04.2014 16:25:17

    Byl to tento generál, na jehož počest kuchař jídlo pojmenoval:
    http://en.wikipedia.org/wiki/P avel_Alexandrovich_Stroganov

  • Klasický Stroganov Marie 10.04.2014 16:22:49

    se dělá nikoliv z kysané smetany, ale ze sladké a místo plnotučné hořčice se dává rajský protlak! Rovněž žampiony se dávají přímo do omáčky, aby po nich chutnala.

Celkový počet komentářů: 2
Nalezeno receptů: 2
Přidat příspěvek k receptu Klasický hovězí Stroganov
* Povinné pole


Kde to žije
Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

Píšeme jinde

  • Typy žloutenek a jak je odhalit

    Typy žloutenek a jak je odhalit

    Žloutenka (hepatitida) je infekční onemocnění několika typů. Na počátku se onemocnění nemusí nijak výrazně projevovat. V některých případech žloutenku rozpoznáme až v pozdní fázi, kdy jsou poškozená játra.

  • Význam bílkovin v naší stravě

    Význam bílkovin v naší stravě

    Bílkoviny (proteiny) patří v naší stravě mezi základní a nenahraditelné živiny. Za den by jich měl dospělý člověk sníst zhruba 0,8 g na každý kilogram své tělesné hmotnosti. Každý člověk tudíž potřebuje jiné množství bílkovin, odtud také pramení dietní jídelníčky "na míru".




přidat nový recept