Recept na klasickou pórkovou polévku jen z pár surovin. Jeden z vděčných receptů pro celou rodinu.
1 lžička | sůl |
1 lžička | majoránka |
3 lžíce | olivový olej |
špetka | mletý pepř |
3 ks | brambory |
1 lžička | celý kmín |
2 kostky | zeleninový vývar z kostky |
1 ks | velký pórek |
1. Pórek a brambory očistíme, nakrájíme na malé kousky.
2. V polévkovém hrnci rozehřejeme olivový olej a zprudka orestujeme pórek s kmínem. Zalijeme studenou vodou, přidáme brambory, majoránku, sůl, pepř a zeleninový bujón. Pórkovou polévku přivedeme k varu a vaříme asi 25 minut. Ke konci vaření můžeme polévku zahustit instantní jíškou, ale často to není potřeba. Podle vlastních preferencí můžeme polévku i lehce promixovat.
3. Klasickou pórkovou polévku podáváme horkou a nejlépe s čerstvým pečivem.
!TIP k přípravě
Pokud se vyhýbáte bujónům, použijte na polévku domácí zeleninový vývar. Podle tohoto receptu krok za krokem ho jistě zvládnete.
Foto: Shutterstock.com
Aromatický libeček nejen do polévky: Zpestří chuť pokrmů a pročistí tělo
Kdo vaří s libečkem, ví, že má nejen velmi výrazné aroma, ale také spoustu využití při vaření, a to nejen v polévkách. Pojďme se na tuto úžasnou bylinku podívat blíže.
Videorecept: Houbovopórková směs podle Anny
Něco zdravého k večeři? Zkuste tuhle dobrotu z hub a pórku podle Aničky.
autor Langerova
Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.
Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.
KontaktovatCentrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena