Klasická pórková polévka

45 min | polévka | 4 porce | česká kuchyně | vegetariánský recept | recept zobrazen: 202093x
Recept na klasickou pórkovou polévku.
Komentáře receptu 46
Uvařil jsem to (Recept vařilo 48 lidí)


Postup přípravy receptu

Pórek a brambory očistíme, nakrájíme na malé kousky.

V polévkovém hrnci rozehřejeme olivový olej a zprudka orestujeme pórek s kmínem. Zalijeme studenou vodou, přidáme brambory, majoránku, sůl, pepř, masox. Pórkovou polévku přivedeme k varu a vaříme asi 25 minut. Ke konci vaření můžeme polévku zahustit instantní jíškou, ale není potřeba.

Klasickou pórkovou polévku podáváme teplou a nejlépe s čerstvým pečivem.

autor receptu:

Klasická pórková polévka

Počet přidaných receptů: 7

Ingredience

na porce
Vaše cena 5890 běžně 14780 Kč sleva 60 %
Amplion.cz
DALŠÍ SLEVY
4,2
skvělý recept
128 hlasujících
  • Recept Klasická pórková polévka - Klasická pórková polévka

Kuchařky obsahující recept Klasická pórková polévka

Recept se nachází v 366 kuchařkách
myš1
recepty 4616 receptů
Dajpum
Dagmařiny Recepty 2627 receptů
Pele_Mele aj v obrázkoch
daewoo
Pele_Mele aj v obrázkoch 4517 receptů


Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu Klasická pórková polévka

Celkový počet komentářů u receptu: 46
  • Nie najnovší recept podľa dat. príspevkov jozova 19.08.2015 06:04:46

    Dobrá... nastrúhať trošku mrkvy

  • uvařeno, snědeno nic nezbylo :D lepší pochvala asi ani být nemůže, ne?

  • nott 25.06.2011 10:35:22

    Fuj, zas bujon. Tady člověk snad nenajde dobrý recept. Je to nechutný.

    • Re: Fnk 12.07.2011 13:53:43

      no tak to zkus bez tech umelejch kostek...udelej si prirodni zeleninovej vyvar,2cibule,2mrkve,celer i nat ,petrzel,1rajce..vsechnu zeleninu rozkroj na polovic,aby jsi ji mohl dobre orestovat,nez budes davat zeleninu vyvaret,tak ji na sucho orestuj,nez pusti stavu,aby byla lehce nahnedla a pustila maximalni chut,pak ji dej pod poklicku na 45minut varit do 2l vody,sced a mas luxusni vyvar..a pak na masle orestuj porek zalej vyvarem a nech to poradne provarit,pridej sul ,pepr musk.kvet a mas prirodni polevku ,ktera je super ...zahustit az nakonec,at se to nevari celou dobu v mouce a ma to chut jakou to ma mit ...

      • Re: Re: Dee 01.08.2013 13:19:08

        Přesně tak :-) Nevím, co je to pro některé lidi za problém vynechat z receptu to, co se jim nehodí, nebo nemají doma. Leda by nott nevěděl/a jak vyrobit zeleninový vývar bez kostky nebo tam prostě přidá jen vodu. Já masoxu taky nefandím, a u téhle polévky mi přijde zbytečný, voda místo vývaru stačí. Ale polévka je výborná a jsem ráda, že tu tenhle recept je!

        • Re: Re: Re: veru 15.09.2014 14:22:23

          Naštěstí dnes není problém koupit ve zdravé výživě sušenou zeleninovou směs nebo vegetu bez glutamátu, hrašku... Je to rychlý způsob jak polévku ochutit a hlavně je to zdravé - oproti masoxu a dalším instantním glutamátovým "pochoutkám".
          A mimochodem - když člověk vyřadí ze spíže již zmiňované glutamátové jedy, časem přijde na to, že "obyčejná" polévka má lepší chuť než variace na masoxový vývar.

          • Re: Re: Re: Re: Marian 04.02.2015 17:03:30

            Něco nastuduj o tom glutamanu. Není to žádný jed. Původní látka je extrakt s mořských řas, objevil to nějaký vědec v asii. Extrahovat z řas bylo náročné a neefektivní a proto se vyrábí chemickou cestou. Chemické složení přírodního extraktu a umělotiny je stejné. Mam už dost toho, jak to tady každý haní, slyší něco v tv a hned je to špatně. Nevěřte každe pitomosti kterou zaslechnete v telce, hlavně na Nově. Problém s glutamátem (GMC, nebou take Umami a český název je jakési "E") není to, že je špatný nebo jedovatý, ale dnes se prakticky přidává uplně do všeho, mam podezřen, že i do rohliku. A všeho moc škodí. Takže jestli si vaříte přídní polévku, tak špetka glutamanu v ní Vás nezabije, neublíží Vám, jen podtrhne chuť. Si kupte kostu, bujón, ty už dneska taky vyrábí bez přidaného glutamátu. Větší zvěrstvo mi přijde, je vyrábět tradiční Tatranky bez arašídu, jen s jakousi příchutí, kvuli alergikům?? To je kec, vždyť to nemusí jíst, ať si koupí mléčnou..

            • Re: Re: Re: Re: Re: Miras 13.04.2015 14:16:50

              Velice se pletete. Glutaman sodný vs. GSM je: E621. V podstatě tichý zabiják.


              Poškození hypotalamu, vyvolané dávkou glutamátu sodného v období kojení a následný rozvoj obezity.


              2. Ničí nervové buňky.


              3. Cukrovku.


              4. Migrény.


              5. Autismus, poruchy pozornosti a hyperaktivitu.


              6. Alzheimerovu chorobu.

              7. Narušuje sítnici oka a způsobuje zelený zákal. 8. Vyvolává člověka agresivitu. 9. Žaludeční vředy, gastritidu. Hydrolyzovaný protein, glutaman sodný, MSG je jedním z nejnebezpečnějších umělých potravinářských přísad. Je-li na výrobku napsáno „chuť identická s přírodní“, jedná se o E621 a E631, v cizině se označuje jako MSG. Jedná se o deriváty kyseliny glutamové, která je obsažena ve všech bílkovinových přírodních potravinách, nejvíce pak v řasách Cambu. E631 - inosinát sodný, tj. sůl kyseliny glutamové, se používá jako součást koření v rychlém občerstvení. Glutaman sodný byl představen na počátku 50. let jako zázračná látka zvýrazňující chuť, jejímž účelem je učinit jídlo chutnější a přitažlivější.

      • Re: Re: olina 04.11.2011 11:39:14

        ...prirodni zeleninovej vyvar,2cibule,2mrkve,celer i nat ,petrzel,1rajce..vsechnu zeleninu rozkroj na polovic,aby jsi ji mohl dobre orestovat,...
        Nemůžete mi, prosím, poradit jak se na sucho orestují půlka celeru, mrkve, petržele a další? To je teda návod za všechny prachy! Přijdu-li po páté hodině z práce (a to prosím bez nákupu), než očistím zeleninu, orestuji a připravím si vývar, ze kterého potom udělám tu "klasickou" pórkovou polévku, uplyne nejméně hodina, další čas na vlastní polévku a toho nádobí! To může vymyslet snad jen chlap! Pracující ženská musí vařit rychle a efektivně a pomocníků od Vitany nebo Knorru se nebojí, protože jí šetří čas

        • Re: Re: Re: Fnk 31.12.2011 15:10:59

          > o]..co ti na to ma clovek napsat...ono.kdyz si chces pochutnat tak to hold nejakej ten cas spotrebuje...nikdo te nenuti ,aby jsi to delala, kdyz prijdes z prace,nekdy ve volnu ...nevim,nebudu to resit,,nedelej ani bramborovou kasi ..tu mas taky od knorru instantni apod,urcite taky super,ale hlavne ,ze usetris ten cas...kdyz mas ty spickove pomocniky..a pak si pochutnas...

Celkový počet komentářů: 46
Nalezeno receptů: 46
|< << 12345 >> >|
Přidat příspěvek k receptu Klasická pórková polévka
* Povinné pole


Kde to žije
Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

Píšeme jinde

  • Kdy začít učit děti na lyžích?

    Kdy začít učit děti na lyžích?

    Jezdíte na hory a těšíte se, že si letos začnete užívat lyžování i se svými nejmenšími? Nebo jste sami naopak do tajů lyžařského umění nikdy nepronikli, ale nechcete tyhle ryze zimní radovánky odepřít svým ratolestem?

  • Péče o tělo podle fází měsíce

    Péče o tělo podle fází měsíce

    Luna ve velké míře ovlivňuje chod přírody a také našeho těla. Jak můžeme využít magickou moc měsíce při jednotlivých fázích v péči o pokožku a vlasy? Kdy je nejlepší čas pro začátek diety?




přidat nový recept