Keksy s rumovým krémem

1 hod | cukroví | česká kuchyně | vegetariánský recept | recept zobrazen: 310x
Recept na keksy, které chuťově připomínají klasická esíčka.
Okomentuj recept jako první


Postup přípravy receptu

Máslo necháme změknout, utřeme ho s moučkovým a vanilkovým cukrem do pěny. Pak postupně přidáváme celá vejce a rozpuštěnou čokoládu. Zakonec do těsta zapracujeme hladkou mouku a kakao.

Připraveným těstem na keksy pak plníme cukrářský sáček a na plech tvoříme podlouhlé tvary libovolné velikosti. Cukroví pečeme v troubě vyhřáté na 180 °C zhruba 10 - 12 minut. Po upečení necháme keksy zchladnout a až poté sundáváme z pečícího papíru.

Na krém vyšleháme máslo s cukrem moučka, vanilkovým cukrem a rumem.

Rumovým krémem slepujeme vždy dva kousky cukroví k sobě a zdobíme čokoládovou polevou.

Keksy s rumovým krémem nemusíme nechávat dlouho proležet. Hotové cukroví uchováváme v chladu.

Michy autor receptu:

Keksy s rumovým krémem

Počet přidaných receptů: 2842

Ingredience

Vaše cena 2799 běžně 5500 Kč sleva 49 %
Amplion.cz
DALŠÍ SLEVY
4,2
skvělý recept
5 hlasujících

Kuchařky obsahující recept Keksy s rumovým krémem

Recept se nachází v 27 kuchařkách
Různé recepty
Hana Klovrzová st.
Různé recepty 7504 receptů
láska prochází žaludkem
Láska prochází žaludkem 1 2252 receptů


Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu Keksy s rumovým krémem

Přidat příspěvek k receptu Keksy s rumovým krémem
* Povinné pole


Kde to žije
Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

Píšeme jinde

  • Znáte nejčastější mýty o opalování?

    Znáte nejčastější mýty o opalování?

    Letní sezóna začala pěkně zprudka, proto není od věci si připomenout několik faktů a mýtů o opalování ještě předtím, než se na vás sluníčko neblaze podepíše. Nechceme přece, aby naše pleť předčasně zestárla, nebo abychom snad onemocněli rakovinou kůže.

  • Raw Food - objevte klady i zápory živé stravy

    Raw Food - objevte klady i zápory živé stravy

    Raw Food (syrová strava nebo také vitariánství) je založeno na konzumaci tepelně a chemicky neupravených potravin, kdy teplota při přípravě těchto pokrmů nesmí překročit 42 °C. Základem tohoto způsobu stravování je přesvědčení, že při vyšším zahřátí se vše živé v potravinách zničí. Takto tepelně upravená strava je tak mrtvá a pro člověka zatěžující a nepřínosná.




přidat nový recept