Kefírové lívance s borůvkami a tvarohem

30 min | hlavní chod | 4 porce | česká kuchyně | vegetariánský recept | recept zobrazen: 30126x
Vynikající lívance s ovocnou omáčkou a tvarohem
Komentáře receptu 3
Uvařil jsem to (Recept vařili 4 lidé)


Postup přípravy receptu

Na lívance si připravíme veškeré ingredience, aby měly pokojovou teplotu. Do mísy vylijeme kefír, přidáme polohrubou mouku, vejce, sůl a cukr. Vše důkladně promícháme a necháme alespoň 15 minut odležet.

Na olejem vymaštěném lívanečníku či pánvi smažíme z těstíčka malé lívance.

Na omáčku do kastrůlku nasypeme solamyl, přidáme pár lžic vody (asi 4) a přisypeme borůvky (nejlépe z poloviny množství rozmačkané) a cukr. Vše povaříme alespoň 2 minuty.

Kefírové lívance s borůvkami a tvarohem podáváme. Navrch můžeme posypat strouhaným tvrdým tvarohem a posypat cukrem, případně zalít zakysanou smetanou s cukrem. Kefírové lívance s borůvkami a tvarohem podáváme ihned.

Rockinpiru autor receptu:

Kefírové lívance s borůvkami a tvarohem

Počet přidaných receptů: 7

Ingredience

na porce
Vaše cena 2799 běžně 5500 Kč sleva 49 %
Amplion.cz
DALŠÍ SLEVY
4,6
skvělý recept
33 hlasujících

Kuchařky obsahující recept Kefírové lívance s borůvkami a tvarohem

Recept se nachází v 230 kuchařkách
Kuchta
Kájova kuchařka 5991 receptů
zdegross
staré recepty 3810 receptů
myš1
recepty 4616 receptů


Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu Kefírové lívance s borůvkami a tvarohem

Celkový počet komentářů u receptu: 3
Celkový počet komentářů: 3
Nalezeno receptů: 3
Přidat příspěvek k receptu Kefírové lívance s borůvkami a tvarohem
* Povinné pole


Kde to žije
Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

Píšeme jinde

  • Znáte nejčastější mýty o opalování?

    Znáte nejčastější mýty o opalování?

    Letní sezóna začala pěkně zprudka, proto není od věci si připomenout několik faktů a mýtů o opalování ještě předtím, než se na vás sluníčko neblaze podepíše. Nechceme přece, aby naše pleť předčasně zestárla, nebo abychom snad onemocněli rakovinou kůže.

  • Raw Food - objevte klady i zápory živé stravy

    Raw Food - objevte klady i zápory živé stravy

    Raw Food (syrová strava nebo také vitariánství) je založeno na konzumaci tepelně a chemicky neupravených potravin, kdy teplota při přípravě těchto pokrmů nesmí překročit 42 °C. Základem tohoto způsobu stravování je přesvědčení, že při vyšším zahřátí se vše živé v potravinách zničí. Takto tepelně upravená strava je tak mrtvá a pro člověka zatěžující a nepřínosná.




přidat nový recept