těsto | ||
---|---|---|
sůl | ||
2 ks | vejce | |
40 g | máslo | |
300 g | houska | |
80 g | polohrubá mouka | |
250 ml | vlažné mléko | |
1 hrst | čerstvá petrželka |
Housky si natrháme nebo pokrájíme na kousíčky, polijeme je rozehřátým máslem a lehce promícháme. Vejce rozšleháme ve vlažném mléce a solí, nalijeme na housky, přidáme prosetou mouku, petrželku. Těsto promícháme a necháme chvíli stát. Z těsta uděláme 4 koule a vložíme je do vařící osolené vody a vaříme asi 10 minut. Při vaření karlovarské knedlíčky občas otočíme. Uvařené karlovarské knedlíčky vyjmeme, rozkrojíme a podáváme jako přílohu.
Knedlíky ke svatomartinské huse: Jaké vybrat a jak je připravit?
Svatomartinská husa se bez knedlíků neobejde, které však vybrat? Budou se hodit kynuté houskové, bramborové, špekové, chlupaté, karlovarské nebo snad Pajfálské? A jaké můžeme i zkombinovat?
Jak uvařit poctivý houskový knedlík
Václav Frič - šéfkuchař restaurace Na pekárně, nás v následujícím videu naučí vařit poctivý houskový knedlík.
Autor:Peťula
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena