Karbanátky z olejovek

30 min | chuťovka | česká kuchyně | recept zobrazen: 493x
Chutná a jednoduchá večeře nebo chuťovka k vínu. Recept na netradiční karbanátky.
Okomentuj recept jako první
Uvařil jsem to (Recept vařil 1 člověk)


Postup přípravy receptu

Z olejovek slijeme stranou olej, rybičky dáme do misky a vidličkou je rozmačkáme. Přidáme vajíčka a postupně všechny ingredience. Po smíchání směs ochutnáme a popřípadě přidáme koření, nezapomínáme ale, že nesmí úplně přehlušit chuť olejovek. Poté přidáme směsi na karbanátky strouhanku, stejně jako na obvyklé karbanátky. Když dáme strouhanky víc, přidáme olej z olejovek.

Ze směsi tvarujeme menší karbanátky než klasické a pomalu můžeme na malém množství oleje smažit. Doporučuji přidat do oleje lžičku oleje z olejovek a promíchat, pak to tolik neprská. Po vložení posledního karbanátku na pánev s nimi zahýbáme, jinak se nám přilepí k pánvi. Karbanátky z olejovek pečeme z obou stran zhruba 2 minuty.

Karbanátky z olejovek jsou dobré s chlebem a okurkou na večeři. My je připravujeme i jako chuťovku k vínu, ale v tomto případě děláme karbanátky menší.

sikina autor receptu:

Karbanátky z olejovek

Počet přidaných receptů: 4

Ingredience

Vaše cena 4199 běžně 6884 Kč sleva 39 %
Amplion.cz
DALŠÍ SLEVY
3,6
dobrý recept
6 hlasujících
  • Recept Karbanátky z olejovek - A je hotovo.
  • Recept Karbanátky z olejovek - Olejovky rozmačkáme kvůli kostičkám.

Kuchařky obsahující recept Karbanátky z olejovek

Recept se nachází v 30 kuchařkách
Různé recepty
Hana Klovrzová st.
Různé recepty 7499 receptů
VREGULI
JÍDLA Z RYB 268 receptů


Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu Karbanátky z olejovek

Přidat příspěvek k receptu Karbanátky z olejovek
* Povinné pole


Kde to žije
Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

Píšeme jinde

  • Raw Food - objevte klady i zápory živé stravy

    Raw Food - objevte klady i zápory živé stravy

    Raw Food (syrová strava nebo také vitariánství) je založeno na konzumaci tepelně a chemicky neupravených potravin, kdy teplota při přípravě těchto pokrmů nesmí překročit 42 °C. Základem tohoto způsobu stravování je přesvědčení, že při vyšším zahřátí se vše živé v potravinách zničí. Takto tepelně upravená strava je tak mrtvá a pro člověka zatěžující a nepřínosná.

  • Třešně proti rakovinovému bujení

    Třešně proti rakovinovému bujení

    Je zajímavé, jak rádi rozebíráme účinky nejrůznějších potravin na náš organismus. Pořád to jsou ale jenom střípky, jen málo toho, co bychom měli poznat a pochopit. S třešněmi je to stejné. Víte, jaké mají na naše zdraví pozitivní účinky?




přidat nový recept