Karamelové větrníky

1 h 15 min | dezert | 8 porcí | česká kuchyně | vegetariánský recept | recept zobrazen: 43694x
Recept na výborné sladké zákusky.
Komentáře receptu 10
Uvařil jsem to (Recept vařil 1 člověk)


Postup přípravy receptu

Do hrnce dáme vařit vodu a přidáme Palmarin (tuk vhodný na moučníky). Když je rozpuštěný, přidáme mouku a mícháme tak dlouho, až se těsto nelepí na hrnec. Necháme vychladnout a potom mixérem vmícháme vejce.

Těsto si dáme do cukrářského sáčku a na plech vyložený pečícím papírem vytlačujeme těsto do tvaru věnečků. Dáme péci do předehřáté trouby na 180 °C. Až věnečky zhnědnou, vytáhneme je a po vychladnutí každý věneček přeřízneme.

Změklé máslo rozmixujeme, postupně přiléváme karamelové salko a důkladně umixujeme. Dále si ušleháme šlehačku v prášku podle návodu na obalu.

Na polevu zkaramelizujeme 25 g cukru dohněda, přidáme 15 g vody a mícháme na mírném ohni, dokud není karamel krásně hladký. Do druhého kastrolu dáme 80 g vody, 20 g cukru a přivedeme do varu. Musí bublat. Přidáme solamyl a mícháme, až mírně zhoustne. Poté slijeme s karamelem z prvního kastrolu. Dobře promícháme a můžeme namáčet vršky větrníků. Pozor, horké! Ozdobené větrníky dáme ztuhnout na mřížku.

Na spodní část větrníků nejdříve mažeme karamelový krém, pak šlehačku a přiklopíme vršky se ztuhlou karamelovou polevou.

Karamelové větrníky podáváme jako vynikající zákusek ke kávě nebo čaji.

autor receptu:

Karamelové větrníky

Počet přidaných receptů: 2

Ingredience

na porcí
Vaše cena 2799 běžně 5500 Kč sleva 49 %
Amplion.cz
DALŠÍ SLEVY
3,2
dobrý recept
27 hlasujících

Kuchařky obsahující recept Karamelové větrníky

Recept se nachází v 24 kuchařkách
SOUTĚŽNÍ KUCHAŘKA
Alpro Soya
SOUTĚŽNÍ KUCHAŘKA 213 receptů
rujet
Sladkosti 535 receptů
Zorňafa
1. aa-7b 3472 receptů


Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu Karamelové větrníky

Celkový počet komentářů u receptu: 10
  • Komentář k větrníkům Iveta 06.03.2016 13:44:37

    Myslím že je jedno zda člověk použije palmarin či stellu nebo heru. Důležité pravidlo pro odpalované těsto: Nesmí se během pečení otevřít trouba!!!
    Jinak těsto naběhlo a umělá šlehačka? Tak když to tak vadí tak si udělám svou ne :-)

  • Dělat nebo nedělat Ivuš 02.11.2015 19:23:22

    Nevím, zda je dělat, když je k tomu takový negativní ohlas. Nerada bych se piplala s něčím z čeho stejně nic nebude

  • Komentář k receptu Karamelové větrníky Terami 02.05.2015 13:36:10

    větrníčky jsem zkusila a těsto totální propadák, po vytažení z trouby byly krásné a do 15 min. se propadly dovnitř...co jsem udělala špatně? jsou z toho placky, které nejdou dolů z pečícího papíru. možná bych uvítala více rozepsat pečení. pro laiky jako jsem já, kteří nikdy toto nedělali každá rada na víc dobrá. :)

  • zkusila jsem VladkaV 31.01.2015 13:50:35

    Recept jsem si upravila podle svého a nemají chybu :-D

  • vynikající?? Dana Faltová 16.07.2014 12:33:29

    Recept na domácí větrníky: umělý tuk, umělá šlehačka v prášku, škrob a to vše autor označuje jako VYNIKAJÍCÍ zákusek ke kávě. To ať se jdem bodnout. Fuj.

  • karamelové... alena 27.03.2013 20:41:34

    úplně mi stačí, když čtu v názvu větrníky, pak na plech stříkáme věnečky a použijeme šlehačku v PRÁŠKU!!!, a to určitě dělat nebudu.

Celkový počet komentářů: 10
Nalezeno receptů: 10
Přidat příspěvek k receptu Karamelové větrníky
* Povinné pole


Kde to žije
Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

Píšeme jinde

  • Senná rýma - příznaky, léčba a prevence

    Senná rýma - příznaky, léčba a prevence

    Senná rýma je pylová alergie. Jde o stav, kdy imunitní systém přehnaně reaguje na některé neškodné podněty, např. pylová zrna, prach, roztoče, zvířecí srst či některé potraviny.

  • Rebarbora - zdravá i život ohrožující zelenina

    Rebarbora - zdravá i život ohrožující zelenina

    Rebarbora je zelenina více tváří - je velmi zdravá a nebezpečná zároveň. Proto je její správná příprava tak důležitá. Teprve když správně zacházíte s kyselinou šťavelovou, kterou rebarbora obsahuje, dokáže vaše tělo využít obsažené zdraví prospěšné látky. Sezóna rebarbory je krátká, proto bychom se právě v těchto dnech měli vrhnout na její nákup či sklizeň.




přidat nový recept