Karamelové řezy bez lepku

1 hod | cukroví | česká kuchyně | vegetariánský recept | recept zobrazen: 534x
Výborný bezlepkový recept na moučník s karamelovým krémem.
Okomentuj recept jako první


Postup přípravy receptu

Máslo, vejce, cukr moučka a med zahříváme ve vodní lázni, až se vše rozpustí. Necháme trochu zchladnout a přimícháme bezlepkovou mouku (například unimix) a jedlou sodu. Vypracujeme těsto a necháme jej v potravinářské fólii minimálně 1 hodinu odležet v lednici.

Odležené těsto rozdělíme na 4 díly. Každý díl vyválíme na tenký plát a pečeme 4 - 5 minut v troubě předehřáté na 180 °C. Upečené pláty těsta necháme zchladnout.

Mezitím si připravíme karamelový krém. Z cukru krystal a vody připravíme tmavý karamel. Poté přidáme smetanu a povaříme, až se nám vše rozpustí. Necháme vychladit a společně se změklým máslem vyšleháme do krému.

Na první plát naneseme vrstvu krému a položíme druhý. Takto navrstvíme všechny pláty. Poslední plát potřeme krémem.

Karamelový moučník bez lepku necháme přes noc odležet v lednici, potom rozkrájíme na řezy a podáváme.

autor receptu:

Karamelové řezy bez lepku

Počet přidaných receptů: 2

Ingredience

Vaše cena 4199 běžně 6884 Kč sleva 39 %
Amplion.cz
DALŠÍ SLEVY
5
skvělý recept
2 hlasujících

Kuchařky obsahující recept Karamelové řezy bez lepku

Recept se nachází v 19 kuchařkách
Bezlepková kuchařka
Jirka
Bezlepková kuchařka 3 recepty
Sladkosti  Krnovské tety
veraricna
Sladkosti Krnovské tety 4105 receptů
Různé recepty
Hana Klovrzová st.
Různé recepty 7499 receptů


Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu Karamelové řezy bez lepku

Přidat příspěvek k receptu Karamelové řezy bez lepku
* Povinné pole


Kde to žije
Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

Píšeme jinde

  • Raw Food - objevte klady i zápory živé stravy

    Raw Food - objevte klady i zápory živé stravy

    Raw Food (syrová strava nebo také vitariánství) je založeno na konzumaci tepelně a chemicky neupravených potravin, kdy teplota při přípravě těchto pokrmů nesmí překročit 42 °C. Základem tohoto způsobu stravování je přesvědčení, že při vyšším zahřátí se vše živé v potravinách zničí. Takto tepelně upravená strava je tak mrtvá a pro člověka zatěžující a nepřínosná.

  • Třešně proti rakovinovému bujení

    Třešně proti rakovinovému bujení

    Je zajímavé, jak rádi rozebíráme účinky nejrůznějších potravin na náš organismus. Pořád to jsou ale jenom střípky, jen málo toho, co bychom měli poznat a pochopit. S třešněmi je to stejné. Víte, jaké mají na naše zdraví pozitivní účinky?




přidat nový recept