Kapustová polévka

45 min | polévka | 4 porce | česká kuchyně | vegetariánský recept | recept zobrazen: 69080x
Jednoduchý recept na kapustovou polévku, kterou zvládne uvařit i kuchař začátečník.
Komentáře receptu 12
Uvařil jsem to (Recept vařilo 20 lidí)


Postup přípravy receptu

Mrkev, celer a brambory očistíme (brambory oloupeme) a nakrájíme na malé kostičky, cibuli a česnek nasekáme najemno. Kapustu nakrájíme na nudličky a odstraníme z ní tuhé části.

V hrnci rozpálíme máslo, přidáme mrkev, celer, cibuli, česnek a vše osmažíme. Po 5 minutách přidáme nakrájené brambory. Směs osolíme, opepříme a opékáme dalších 5 minut.

Mezitím si připravíme 1,5 l zeleninového vývaru, který ke směsi přilijeme. Přidáme kmín, půlku nakrájené kapusty a vaříme do změknutí brambor. Kapustovou polévku pak tyčovým mixérem rozmixujeme. Přidáme zbytek kapusty, dochutíme solí a ještě pár minut vaříme.

Kapustovou polévku nalijeme do hlubokých talířů a podáváme.

autor receptu:

Kapustová polévka

Počet přidaných receptů: 1

Ingredience

na porce
4,5
skvělý recept
62 hlasujících
  • Recept Kapustová polévka - Kapustová polévka
  • Recept Kapustová polévka - Kapustová polévka

Kuchařky obsahující recept Kapustová polévka

Recept se nachází v 132 kuchařkách
Pele_Mele aj v obrázkoch
daewoo
Pele_Mele aj v obrázkoch 4517 receptů
KDI
VARENIE 4884 receptů
E-mailová kuchařka tety z Krnova
veraricna
E-mailová kuchařka tety z Krnova 5861 receptů


Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu Kapustová polévka

Celkový počet komentářů u receptu: 12
Celkový počet komentářů: 12
Nalezeno receptů: 12
|< << 12 >> >|
Přidat příspěvek k receptu Kapustová polévka
* Povinné pole


Kde to žije
Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

Píšeme jinde

  • Ořechový olej - silný antioxidant s využitím v kosmetice i kuchyni

    Ořechový olej - silný antioxidant s využitím v kosmetice i kuchyni

    Olej z vlašských ořechů je olej lisovaný za studena z jader vlašských ořechů. Vlašský ořech je plod ořešáku královského, který pochází z Persie. Daří se mu na slunném místě, vyžaduje hluboké a provzdušněné půdy. Začíná plodit nejdříve v 8 letech, dožívá se věku až 100 let, často i více. Olej z vlašských ořechů má lahodnou a výjimečnou chuť, ale také příjemně zlatavou barvu.

  • Přírodní bělení zubů - triky, které fungují!

    Přírodní bělení zubů - triky, které fungují!

    Většina výrobků na bělení zubů, které se nám nabízí v lékárnách a drogeriích, je založena na bázi peroxidu vodíku, který je také součástí bělících procedur na estetických a dentálních klinikách. Profesionální vybělení chrupu tak zatíží nejen vaši peněženku, ale i zubní sklovinu.




přidat nový recept