Kapustová polévka

45 min | polévka | 4 porce | česká kuchyně | vegetariánský recept | recept zobrazen: 52551x
Jednoduchý recept na kapustovou polévku, kterou zvládne uvařit i kuchař začátečník.
Komentáře receptu 12
Uvařil jsem to (Recept vařilo 20 lidí)


Postup přípravy receptu

Mrkev, celer a brambory očistíme (brambory oloupeme) a nakrájíme na malé kostičky, cibuli a česnek nasekáme najemno. Kapustu nakrájíme na nudličky a odstraníme z ní tuhé části.

V hrnci rozpálíme máslo, přidáme mrkev, celer, cibuli, česnek a vše osmažíme. Po 5 minutách přidáme nakrájené brambory. Směs osolíme, opepříme a opékáme dalších 5 minut.

Mezitím si připravíme 1,5 l zeleninového vývaru, který ke směsi přilijeme. Přidáme kmín, půlku nakrájené kapusty a vaříme do změknutí brambor. Kapustovou polévku pak tyčovým mixérem rozmixujeme. Přidáme zbytek kapusty, dochutíme solí a ještě pár minut vaříme.

Kapustovou polévku nalijeme do hlubokých talířů a podáváme.

autor receptu:

Kapustová polévka

Počet přidaných receptů: 1

Ingredience

na porcí
Vaše cena 549 běžně 10500 Kč sleva 95 %
Amplion.cz
DALŠÍ SLEVY
4,6
skvělý recept
53 hlasujících
  • Recept Kapustová polévka - Kapustová polévka
  • Recept Kapustová polévka - Kapustová polévka

Kuchařky obsahující recept Kapustová polévka

Recept se nachází v 123 kuchařkách
Pele_Mele aj v obrázkoch
daewoo
Pele_Mele aj v obrázkoch 4517 receptů
KDI
VARENIE 4297 receptů
smarcelak
Polévky 472 receptů


Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu Kapustová polévka

Celkový počet komentářů u receptu: 12
Celkový počet komentářů: 12
Nalezeno receptů: 12
|< << 12 >> >|
Přidat příspěvek k receptu Kapustová polévka
* Povinné pole


Kde to žije
Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

Píšeme jinde

  • Typy žloutenek a jak je odhalit

    Typy žloutenek a jak je odhalit

    Žloutenka (hepatitida) je infekční onemocnění několika typů. Na počátku se onemocnění nemusí nijak výrazně projevovat. V některých případech žloutenku rozpoznáme až v pozdní fázi, kdy jsou poškozená játra.

  • Význam bílkovin v naší stravě

    Význam bílkovin v naší stravě

    Bílkoviny (proteiny) patří v naší stravě mezi základní a nenahraditelné živiny. Za den by jich měl dospělý člověk sníst zhruba 0,8 g na každý kilogram své tělesné hmotnosti. Každý člověk tudíž potřebuje jiné množství bílkovin, odtud také pramení dietní jídelníčky "na míru".




přidat nový recept