Kapr na zelenině

1 hod | hlavní chod | česká kuchyně | recept zobrazen: 89549x
Výborné jídlo z ryby. Vhodné i na vánoční tabuli, tentokrát s trochu jinak upraveným kapříkem!
Okomentuj recept jako první
Uvařil jsem to (Recept vařilo 7 lidí)


Postup přípravy receptu

Kapra omyjeme a nakrájíme na podkovy. Naložíme do celerové a petrželové natě. Oloupaný a utřený česnek, sůl a pepř použijeme k okořenění kapříka. Zakápneme lehce olejem a čerstvě vymačkanou citronovou štávou. Necháme alespoň hodinu uležet.

Oloupeme brambory. Zeleninu očistíme. Poté jak brambory, tak zeleninu nakrájíme na stejně velké kousky. Smícháme dohromady. Osolíme, opepříme, přidáme kousek másla.

Dáme do pekáčku jednu vrstvu. Kapra rozprostřeme do pekáčku na zeleninu. Poté dáme další vrstvu zeleniny s bramborem. Přikryjeme alobalem a pečeme asi 1 hodinu v předehřáté troubě.

autor receptu:

Kapr na zelenině

Počet přidaných receptů: 17

Ingredience

Vaše cena 1199 běžně 8630 Kč sleva 86 %
Amplion.cz
DALŠÍ SLEVY
4,8
skvělý recept
14 hlasujících

Kuchařky obsahující recept Kapr na zelenině

Recept se nachází v 66 kuchařkách
myš1
recepty 4618 receptů
Rybičky pro tetu a spol
veraricna
Rybičky pro tetu a spol 1141 receptů
JITKA
nikča 267 receptů


Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu Kapr na zelenině

Přidat příspěvek k receptu Kapr na zelenině
* Povinné pole


Kde to žije
Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

Píšeme jinde

  • Haloterapie - léčba solí aneb ozdravné kúry v solných jeskyních

    Haloterapie - léčba solí aneb ozdravné kúry v solných jeskyních

    Solné jeskyně jsou tvořeny krystaly přírodní soli z Mrtvého moře nebo ze soli kamenné. Je zde vysoká koncentrace solných mikročástic, minerálů, jódu a stopových prvků. Pobyt v solné jeskyni působí příznivě na zdraví lidského organismu a je určen všem věkovým kategoriím. Zároveň nabízí uvolnění, odpočinek a odbourává stres.

  • Syrovátka - nedoceněný poklad v péči o zdraví

    Syrovátka - nedoceněný poklad v péči o zdraví

    Dříve byla považována za odpad, dnes ale známe její blahodárné účinky. Obsahuje asi 50 % sušiny z původního mléka. Jak vzniká? Laicky řečeno - sražením mléka vznikne tuhá část (kasein), což je v podstatě tvaroh, druhým produktem je mléčné sérum, což je žlutozelená tekutina, které říkáme syrovátka. Vzniká také při výrobě sýrů.




přidat nový recept