Kapr na zelenině

1 hod | hlavní chod | česká kuchyně | recept zobrazen: 88551x
Výborné jídlo z ryby. Vhodné i na vánoční tabuli, tentokrát s trochu jinak upraveným kapříkem!
Okomentuj recept jako první
Uvařil jsem to (Recept vařilo 7 lidí)


Postup přípravy receptu

Kapra omyjeme a nakrájíme na podkovy. Naložíme do celerové a petrželové natě. Oloupaný a utřený česnek, sůl a pepř použijeme k okořenění kapříka. Zakápneme lehce olejem a čerstvě vymačkanou citronovou štávou. Necháme alespoň hodinu uležet.

Oloupeme brambory. Zeleninu očistíme. Poté jak brambory, tak zeleninu nakrájíme na stejně velké kousky. Smícháme dohromady. Osolíme, opepříme, přidáme kousek másla.

Dáme do pekáčku jednu vrstvu. Kapra rozprostřeme do pekáčku na zeleninu. Poté dáme další vrstvu zeleniny s bramborem. Přikryjeme alobalem a pečeme asi 1 hodinu v předehřáté troubě.

autor receptu:

Kapr na zelenině

Počet přidaných receptů: 17

Ingredience

Vaše cena 699 běžně 7500 Kč sleva 91 %
Amplion.cz
DALŠÍ SLEVY
4,8
skvělý recept
14 hlasujících

Kuchařky obsahující recept Kapr na zelenině

Recept se nachází v 65 kuchařkách
myš1
recepty 4618 receptů
Rybičky pro tetu a spol
veraricna
Rybičky pro tetu a spol 1119 receptů
JITKA
nikča 171 receptů


Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu Kapr na zelenině

Přidat příspěvek k receptu Kapr na zelenině
* Povinné pole


Kde to žije
Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

Píšeme jinde

  • Jak pečovat o kontaktní čočky

    Jak pečovat o kontaktní čočky

    Péče o kontaktní čočky může připadat uživatelům brýlí příliš složitá a zdlouhavá. Možná i proto zůstávají raději věrní klasickým brýlím. Je pravdou, že stejně jako brýle, i kontaktní čočky potřebují být chráněny před poškozením a zároveň udržovány ve sterilní čistotě vhodnou dezinfekcí. Díky správným dezinfekčním a konzervačním prostředkům však může být péče o kontaktní čočky snadná, časově nenáročná, přesto velmi efektivní.

  • Horké letní počasí = zvýšená zdravotní rizika

    Horké letní počasí = zvýšená zdravotní rizika

    Koupání ve volné přírodě, stejně jako v bazénech a aqua parcích, je jistě zdraví prospěšné, ale nikoliv bez rizika. V přírodních nádržích ohrožují naše zdraví sinice a jejich toxiny, v bazénech se pak mohou šířit plísňová onemocnění a bradavice. Prakticky ve všech vodách lze zjistit výskyt patogenních mikroorganismů. Velice podstatným faktorem pro kvalitu vody je také vlastní disciplinovanost, v případě průjmu či nejrůznějších kožních onemocnění si koupání v přírodních nádržích nebo v koupalištích prostě musíme odpustit.




přidat nový recept