Kančí žebro na klasický způsob

30 min | hlavní chod | 2 porce | slovenská kuchyně | recept zobrazen: 65424x
Recept na klasicky pečené kančí žebro.
Komentáře receptu 4
Uvařil jsem to (Recept vařilo 7 lidí)


Postup přípravy receptu

Kančí žebro omyjeme a usušíme. Nasolíme je, popepříme a posypeme kmínem. Uzený bok si nakrájíme asi na půl centimetrové plátky.

Z jedné i druhé strany žebro obložíme plátky cibule, česneku a slaniny nebo uzeného boku. Je to náročné, protože ingrediencí je moc a žebro nemá rovný povrch. Pomůžeme si tedy párátky, jimiž přichytáváme vše k masu. Můžeme využít i silnější nitě a žebro obvázat. Vše vložíme do zapékací mísy a přikryjeme. Žebro necháme asi 2 hodiny odležet v lednici. Poté je vyjmeme, podlijeme trochou vody a přikryté pozvolna pečeme ve středně vyhřáté troubě asi jednu hodinu. Pokud nemáte zapékací mísu s víkem, použijte alobal.

Pak dáme pryč poklici nebo alobal a pozvolna pečeme ještě další hodinu odkryté, aby se nám bok nebo slanina pořádně vypekly a dostaly křupavou kůrčičku.

Kančí žebro na klasický způsob podáváme samozřejmě klasicky. S knedlíkem a se zelím nebo jak má kdo rád.

autor receptu:

Kančí žebro na klasický způsob

Počet přidaných receptů: 15

Ingredience

na porce
Vaše cena 1999 běžně 4236 Kč sleva 53 %
Amplion.cz
DALŠÍ SLEVY

Kuchařky obsahující recept Kančí žebro na klasický způsob

Recept se nachází v 64 kuchařkách
Maso a uzeniny od tety z Krnova
veraricna
Maso a uzeniny od tety z Krnova 3296 receptů
zjirousek
Zvěřina 166 receptů
bohuslav53
Láska prochází žaludkem 1 2216 receptů


Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu Kančí žebro na klasický způsob

Celkový počet komentářů u receptu: 4
  • skvělé Květa 30.01.2016 15:35:31

    Chutnalo nám všem! Jednoduchý a moc dobrý recept, k tomu bramborový knedlík a špenát - fakt si celá rodina pomlaskávala. Nechala jsem to na volno jako kopretinazdenka a pekla nejdřív 2 hodky na 120 st. přikryté pak ještě 2 na 180. Cibuli a slaninu jsme nechali na větší kusy, česnek na plátky, zlehýnka zahuštěno Tapiokovým škrobem.

  • Komentář k receptu Kančí žebro na klasický způsob konecnal121 18.01.2015 22:42:42

    Výborné

  • Jak na to Milan 14.10.2014 12:40:25

    Protože mě recept zaujal svou jednoduchostí, pustil jsem se do jeho přípravy. To, co se zdá býti problémem, tedy uspořádání ingrediencí k sobě, jsem vyřešil jednoduše. Na prkýnko jsem položil všemi ingrediencemi posypané žebro, na něj pak nakladl cibuli na kolečka, na to uzený bůček, znovu cibuli, pak opět připravené žebro, atd, až do vyčerpání žeber. Vše jsem pak svisle velice jednoduše propíchl dlouhými grilovacími jehlami (třeba jen pletacími dráty) aby vše drželo pohromadě a pěkně ovázal potrav. provázkem (silnější nití) a utáhl, aby, až to položím na bok do polohy pro pečení, se nevysypala cibule. Pak už všechno šlo jedna báseň pěkně podle receptu. Výsledek znamenitý a kdo nemá kančí žebra, ať tak upeče vepřová, třeba doma připravená z nízkého bůčku. Dobrou chuť!

  • chutné jídlo kopretinazdenka 26.01.2014 20:09:15

    Kdo nejedl, pochybil. Jenom jsem se nepokoušela přišít slaninu na žebírka. Volně položená se také ingrediencemi zapojila do procesu pečení a pro jistotu, protože rádi vše měkké, jsem přidala ještě půl hodinu. Maso se rozpadalo na vlákénka. Byla to mňamka. Škoda, že se mi nevejdou divočáci na výkrm na zahrádku. Všem doporučuju.

Celkový počet komentářů: 4
Nalezeno receptů: 4
Přidat příspěvek k receptu Kančí žebro na klasický způsob
* Povinné pole


Kde to žije
Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

Píšeme jinde

  • Senná rýma - příznaky, léčba a prevence

    Senná rýma - příznaky, léčba a prevence

    Senná rýma je pylová alergie. Jde o stav, kdy imunitní systém přehnaně reaguje na některé neškodné podněty, např. pylová zrna, prach, roztoče, zvířecí srst či některé potraviny.

  • Rebarbora - zdravá i život ohrožující zelenina

    Rebarbora - zdravá i život ohrožující zelenina

    Rebarbora je zelenina více tváří - je velmi zdravá a nebezpečná zároveň. Proto je její správná příprava tak důležitá. Teprve když správně zacházíte s kyselinou šťavelovou, kterou rebarbora obsahuje, dokáže vaše tělo využít obsažené zdraví prospěšné látky. Sezóna rebarbory je krátká, proto bychom se právě v těchto dnech měli vrhnout na její nákup či sklizeň.




přidat nový recept