Kakaový korpus

35 min | moučník | česká kuchyně | recept zobrazen: 8856x
Recept na jednoduchý korpus na dort, který plníme podle chuti.
Okomentuj recept jako první
Uvařil jsem to (Recept vařili 2 lidé)


Postup přípravy receptu

Na formu o průměru 24 cm potřebujeme 6 vajec, 6 lžic polohrubé mouky, 6 lžic cukru, 1 prášek do pečiva, 2 lžíce oleje a 2 lžíce hořkého kakaa.

Troubu zapneme na 175 °C.

Mouku, prášek do pečiva a kakao prosejeme do mísy. Oddělíme od sebe žloutky a bílky. Z bílků vyšleháme tuhý sníh, do kterého postupně zašleháváme cukr. Po jednom do směsi všleháme žloutky a olej, nakonec přisypeme také moučnou směs.

Těsto nalijeme do vymazané nebo pečicím papírem vyložené dortové formy a pečeme asi 20 minut. Hotový korpus poznáme podle toho, že při zapíchnutí špejle do středu těsta ji vyndáme úplně suchou.

Korpus vyjmeme z trouby a počkáme, až vychladne. Následně uprostřed rozřízneme a plníme. Náplň i zdobení je na naší chuti a fantazii. U nás doma nejvíc letí pařížská šlehačka. Pokud chceme korpus světlý, stačí vynechat kakao, případně do těsta přidat vanilkový cukr.

Na přípravu korpusu uvádím 35 minut, to počítám jen na korpus, zdobení přípravu samozřejmě prodlouží.

autor receptu:

Kakaový korpus

Počet přidaných receptů: 1

Ingredience

Vaše cena 4990 běžně 11980 Kč sleva 58 %
Amplion.cz
DALŠÍ SLEVY

Kuchařky obsahující recept Kakaový korpus

Recept se nachází v 33 kuchařkách
Sladkosti  Krnovské tety
veraricna
Sladkosti Krnovské tety 4105 receptů
Různé recepty
Hana Klovrzová st.
Různé recepty 7504 receptů


Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu Kakaový korpus

Přidat příspěvek k receptu Kakaový korpus
* Povinné pole


Kde to žije
Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

Píšeme jinde

  • Raw Food - objevte klady i zápory živé stravy

    Raw Food - objevte klady i zápory živé stravy

    Raw Food (syrová strava nebo také vitariánství) je založeno na konzumaci tepelně a chemicky neupravených potravin, kdy teplota při přípravě těchto pokrmů nesmí překročit 42 °C. Základem tohoto způsobu stravování je přesvědčení, že při vyšším zahřátí se vše živé v potravinách zničí. Takto tepelně upravená strava je tak mrtvá a pro člověka zatěžující a nepřínosná.

  • Třešně proti rakovinovému bujení

    Třešně proti rakovinovému bujení

    Je zajímavé, jak rádi rozebíráme účinky nejrůznějších potravin na náš organismus. Pořád to jsou ale jenom střípky, jen málo toho, co bychom měli poznat a pochopit. S třešněmi je to stejné. Víte, jaké mají na naše zdraví pozitivní účinky?




přidat nový recept