Kachní rolka plněná špenátovou směsí

45 min | hlavní chod | 2 porce | česká kuchyně | recept zobrazen: 375x
Recept na pečenou rolku z kachních prsou, kterou plníme chuťově výraznou směsí ze špenátu a bazalky.
Okomentuj recept jako první


Postup přípravy receptu

Kachní prsa (motýlek) zbavíme hrudní kosti a plát masa s kůží jemně naklepeme. Kůži lehce nařízneme na čtverečky. Česnek oloupeme a spolu opraným špenátem, bazalkou, sardelovou pastou, hořčicí a lžičkou olivového oleje rozmixujeme dohladka.

Plát krůtích prsou rozložíme kůží dolů. Maso opepříme a poklademe šunkou, na kterou rozetřeme špenátovou náplň. Poloviny prsou na sebe překlopíme a kůži pevně spojíme jehlami nebo párátky. Takto připravenou rolku zprudka opečeme z obou stran na oleji a přendáme i s výpekem do pekáče.

Kachní rolku pečeme v troubě předehřáté na 180 °C za občasného podlévání vývarem a vlastní šťávou dozlatova.

Kachní rolku nakrájíme na plátky silné asi 1,5 cm, rozdělíme na porce a přelijeme výpekem. Kachní rolku plněnou dušeným špenátem podáváme s bramborovým knedlíkem. Můžeme přidat i vařené fazolky s vařeným bramborem.

Jarka-P autor receptu:

Kachní rolka plněná špenátovou směsí

Počet přidaných receptů: 1643

Ingredience

na porce
Vaše cena 990 běžně 6600 Kč sleva 85 %
Amplion.cz
DALŠÍ SLEVY
3,6
dobrý recept
9 hlasujících

Kuchařky obsahující recept Kachní rolka plněná špenátovou směsí

Recept se nachází v 20 kuchařkách
Různé recepty
Hana Klovrzová st.
Různé recepty 7504 receptů
Drůbeží a králičí maso
Jarka-P
Drůbeží a králičí maso 201 receptů
zjirousek
Kachna 154 receptů


Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu Kachní rolka plněná špenátovou směsí

Přidat příspěvek k receptu Kachní rolka plněná špenátovou směsí
* Povinné pole


Kde to žije
Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

Píšeme jinde

  • Znáte nejčastější mýty o opalování?

    Znáte nejčastější mýty o opalování?

    Letní sezóna začala pěkně zprudka, proto není od věci si připomenout několik faktů a mýtů o opalování ještě předtím, než se na vás sluníčko neblaze podepíše. Nechceme přece, aby naše pleť předčasně zestárla, nebo abychom snad onemocněli rakovinou kůže.

  • Raw Food - objevte klady i zápory živé stravy

    Raw Food - objevte klady i zápory živé stravy

    Raw Food (syrová strava nebo také vitariánství) je založeno na konzumaci tepelně a chemicky neupravených potravin, kdy teplota při přípravě těchto pokrmů nesmí překročit 42 °C. Základem tohoto způsobu stravování je přesvědčení, že při vyšším zahřátí se vše živé v potravinách zničí. Takto tepelně upravená strava je tak mrtvá a pro člověka zatěžující a nepřínosná.




přidat nový recept