Kachní prsa s omáčkou z čerstvých pomerančů a bramborovými lupínky

2 h 40 min | hlavní chod | 4 porce | česká kuchyně | recept zobrazen: 721x
Sváteční recept na skvělý hlavní chod se zajímavou kombinací chutí.
Okomentuj recept jako první


Postup přípravy receptu

Postup přípravy demi glace: Telecí kosti důkladně očistíme a propláchneme studenou vodou. Pak kosti vyskládáme na pekáč, lehce podlijeme a dáme zapéct na 25 minut do trouby při 170 °C. Pečeme do tmava, ale nespálit.

Zeleninu (mrkev, řapíkatý celer, cibuli, česnek, pórek) očistíme a nakrájíme na kousky. Ve vhodném hrnci rozpálíme olej, na kterém opečeme zeleninu do tmavší zlatavé barvy. Přidáme tymián, bobkový list a rajský protlak. Zarestovaný protlak zalijeme červeným vínem a víno zcela vyvaříme. Pokud víno málo vyvaříme, demi glace bude kalný.

Na zhotovený základ vložíme opečené kosti a zalijeme vodou. Přivedeme k varu, stáhneme a necháme táhnout asi 6 - 7 hodin. Po celou dobu sbíráme pěnu a tuk. Uvařený demi glace scedíme a zchladíme.

Kachní prsa očistíme, omyjeme a ze strany kůže uděláme několik řezů. Kachní prsa důkladně nasolíme a opepříme. Připravíme si pánev s trochou oleje a počkáme, než se rozpálí.

Při čekání vymačkáme ze dvou pomerančů šťávu a v malém kastrůlku jej necháme zredukovat na třetinu. Do zredukované pomerančové šťávy přidáme 3 lžíce demi glace a 0,04 l Grand Marnier a dochutíme solí.

Na rozpálenou pánev vkládáme kachní prsa kůží dolů. Pečeme dozlatova, pak otočíme a přebytečný olej z pánve odstraníme a vše vložíme do předehřáté trouby na 180 °C asi na 10 minut.

Než se kachní prsa upečou, tak si připravíme nové francouzské brambory, které nejdříve omyjeme a nakrájíme na tenké plátky, které usmažíme ve fritéze. Po smažení bramborové plátky prosolíme a nandáme na talíř, přidáme omáčku, kachní prsa nafilírujeme na několik plátků. Poslední pomeranč nakrájíme na plátky a přidáme jako ozdobu.

Kachní prsa s omáčkou z čerstvých pomerančů a bramborovými lupínky podáváme jako hlavní chod k různým svátečním příležitostem.

Alakarte-cz autor receptu:

Kachní prsa s omáčkou z čerstvých pomerančů a bramborovými lupínky

Počet přidaných receptů: 166

Ingredience

na porce
Vaše cena 1999 běžně 4236 Kč sleva 53 %
Amplion.cz
DALŠÍ SLEVY

Kuchařky obsahující recept Kachní prsa s omáčkou z čerstvých pomerančů a bramborovými lupínky

Recept se nachází v 16 kuchařkách
Masarykovo menu 2013
Alakarte-cz
Masarykovo menu 2013 17 receptů
zjirousek
Kachna 154 receptů
Drůbež a králík od tety z Krnova
veraricna
Drůbež a králík od tety z Krnova 3052 receptů


Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu Kachní prsa s omáčkou z čerstvých pomerančů a bramborovými lupínky

Přidat příspěvek k receptu Kachní prsa s omáčkou z čerstvých pomerančů a bramborovými lupínky
* Povinné pole


Kde to žije
Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

Píšeme jinde

  • Artróza a artritida - jaký je mezi nimi rozdíl?

    Artróza a artritida - jaký je mezi nimi rozdíl?

    Určitě jste už tyto dva pojmy někdy slyšeli. Ale víte, proč někdy mluvíme o artróze a jindy o artritidě a jaký je mezi nimi rozdíl?

  • Načerpejte na jaře sílu z medvědího česneku

    Načerpejte na jaře sílu z medvědího česneku

    Medvědí česnek známe nejspíš všichni, je považován za nejsilnější jarní bylinu a jeho detoxikační účinky, pro které je v těchto dnech hojně vyhledáván, jsou doslova zázračné. Právě nyní tato bylinka krásně bíle kvete, a když budete mít štěstí, můžete na něj narazit při procházkách listnatými lesy, kde jsou někdy vidět celé lány medvědího česneku.




přidat nový recept