Kachní prsa s omáčkou z čerstvých pomerančů a bramborovými lupínky

2 h 40 min | hlavní chod | 4 porce | česká kuchyně | recept zobrazen: 733x
Sváteční recept na skvělý hlavní chod se zajímavou kombinací chutí.
Okomentuj recept jako první


Postup přípravy receptu

Postup přípravy demi glace: Telecí kosti důkladně očistíme a propláchneme studenou vodou. Pak kosti vyskládáme na pekáč, lehce podlijeme a dáme zapéct na 25 minut do trouby při 170 °C. Pečeme do tmava, ale nespálit.

Zeleninu (mrkev, řapíkatý celer, cibuli, česnek, pórek) očistíme a nakrájíme na kousky. Ve vhodném hrnci rozpálíme olej, na kterém opečeme zeleninu do tmavší zlatavé barvy. Přidáme tymián, bobkový list a rajský protlak. Zarestovaný protlak zalijeme červeným vínem a víno zcela vyvaříme. Pokud víno málo vyvaříme, demi glace bude kalný.

Na zhotovený základ vložíme opečené kosti a zalijeme vodou. Přivedeme k varu, stáhneme a necháme táhnout asi 6 - 7 hodin. Po celou dobu sbíráme pěnu a tuk. Uvařený demi glace scedíme a zchladíme.

Kachní prsa očistíme, omyjeme a ze strany kůže uděláme několik řezů. Kachní prsa důkladně nasolíme a opepříme. Připravíme si pánev s trochou oleje a počkáme, než se rozpálí.

Při čekání vymačkáme ze dvou pomerančů šťávu a v malém kastrůlku jej necháme zredukovat na třetinu. Do zredukované pomerančové šťávy přidáme 3 lžíce demi glace a 0,04 l Grand Marnier a dochutíme solí.

Na rozpálenou pánev vkládáme kachní prsa kůží dolů. Pečeme dozlatova, pak otočíme a přebytečný olej z pánve odstraníme a vše vložíme do předehřáté trouby na 180 °C asi na 10 minut.

Než se kachní prsa upečou, tak si připravíme nové francouzské brambory, které nejdříve omyjeme a nakrájíme na tenké plátky, které usmažíme ve fritéze. Po smažení bramborové plátky prosolíme a nandáme na talíř, přidáme omáčku, kachní prsa nafilírujeme na několik plátků. Poslední pomeranč nakrájíme na plátky a přidáme jako ozdobu.

Kachní prsa s omáčkou z čerstvých pomerančů a bramborovými lupínky podáváme jako hlavní chod k různým svátečním příležitostem.

Alakarte-cz autor receptu:

Kachní prsa s omáčkou z čerstvých pomerančů a bramborovými lupínky

Počet přidaných receptů: 166

Ingredience

na porce
Vaše cena 2799 běžně 5500 Kč sleva 49 %
Amplion.cz
DALŠÍ SLEVY

Kuchařky obsahující recept Kachní prsa s omáčkou z čerstvých pomerančů a bramborovými lupínky

Recept se nachází v 16 kuchařkách
Masarykovo menu 2013
Alakarte-cz
Masarykovo menu 2013 17 receptů
zjirousek
Kachna 154 receptů
Drůbež a králík od tety z Krnova
veraricna
Drůbež a králík od tety z Krnova 3064 receptů


Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu Kachní prsa s omáčkou z čerstvých pomerančů a bramborovými lupínky

Přidat příspěvek k receptu Kachní prsa s omáčkou z čerstvých pomerančů a bramborovými lupínky
* Povinné pole


Kde to žije
Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

Píšeme jinde

  • Běhání jako sport, zábava i relax

    Běhání jako sport, zábava i relax

    Hned z jara je potkáváme všude - na silnicích, na lesních a polních cestách. Nepotřebují ke své vášni žádný nástroj ani pomůcku. Ano, jsou to běžci. Běh je u nás hned po cyklistice druhým nejoblíbenějším sportem. Prodlužuje délku života, snižuje vysoký krevní tlak, nadváhu, posiluje celkovou kondici, imunitu a paměť a zmírňuje deprese. Více než polovina běžců se svojí zálibě věnuje 2 - 3x týdně a mluvíme-li o zálibě, není to vždy tak zcela přesné - často začínáme běhat kvůli nedostatku pohybu a hlavně pro potřebu zhubnout. Častěji potkáváme na provizorních běžeckých trasách ženy.

  • Letní průjmy - čemu se na dovolené vyhnout?

    Letní průjmy - čemu se na dovolené vyhnout?

    Průjmové onemocnění je jednou z nejčastějších letních zdravotních komplikací. Může se týkat cestovatelů do zahraničních zemí (zejména mimoevropských), ale není ojedinělé ani na cestách po naší republice a výjimečně i po vlastním grilování doma na zahradě. Letní teploty jsou pro mnohé z nás sice příjemné, ale nahrávají také množení bakterií zejména v potravinách, ale také třeba i ve vodě.




přidat nový recept