Kachní galantina

2 h 40 min | předkrm | 10 porcí | česká kuchyně | recept zobrazen: 1532x
Recept na výtečnou roládu z kachního masa, ke které podáváme pošírovanou hrušku se švestkovou omáčkou.
Komentáře receptu 1


Postup přípravy receptu

Kachnu opatrně vykostíme. Začíná se tak, že nejprve odsekneme křídla. Kachnu položíme na prsa, nařízneme podélně na hřbetě a ostrým malým nožem odřezáváme maso od kosti. Opatrně maso od kostry odtahujeme, abychom neprořízli kůži. Stehna vykostíme tak, že je lehce ořízneme a kost zasuneme dovnitř. Obrátíme plát kůží nahoru. Rozřízneme na dvě poloviny mezi prsa tak, aby na každé straně bylo v celku. Tam, kde bude kůže proříznutá na více místech, tak tu použijeme na náplň a druhou, hezčí, na naplnění a srolování.

Připravíme si náplň. Z jedné poloviny kachny odstraníme kůži, nakrájíme na menší kousky a dáme do nožového robota (kutru) a rozkutrujeme dohladka, asi 1 minutu. Potom přidáme vejce a dál kutrujeme 1 minutu. Dále přidáme smetanu, cognac, porto, osolíme, opepříme a kutrujeme 30 sekund. Takto připravené hmotě se říká fáš. Fáš protřeme přes jemné síto, abychom z ní odstranili blanky a šlachy.

Slaninu nakrájíme na kostičky, pistácie a pažitku nasekáme na jemno, přidáme vše do fáše a pořádně promícháme.

Prázdný plát z kachny rozložíme na fresh folii a lehce naklepeme paličkou na maso, tak aby maso bylo stejnoměrně rozložené. Plát osolíme, opepříme a do středu vložíme fáš. Plát opatrně srolujeme a stáhneme fresh folii, aby roláda byla krásně kulatá.

Roládu zabalíme do alobalu a pečeme v troubě při 80 °C asi 2 hodiny. Pokud doma máme teploměr, píchneme ho do středu, kde by měla být teplota okolo 70 °C. Roládu vyjmeme z trouby a necháme v lednici vychladit. Studenou roládu krájíme na plátky.

Kachní galantinu podáváme na talířku s pošírovanou hruškou a švestkovou omáčkou.

Alakarte-cz autor receptu:

Kachní galantina

Počet přidaných receptů: 166

Ingredience

na porcí
Vaše cena 3549 běžně 5460 Kč sleva 35 %
Amplion.cz
DALŠÍ SLEVY
3,5
dobrý recept
11 hlasujících

Kuchařky obsahující recept Kachní galantina

Recept se nachází v 22 kuchařkách
Masarykovo menu 2013
Alakarte-cz
Masarykovo menu 2013 17 receptů
Různé recepty
Hana Klovrzová st.
Různé recepty 7499 receptů
zjirousek
Kachna 154 receptů


Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu Kachní galantina

Celkový počet komentářů u receptu: 1
Celkový počet komentářů: 1
Nalezeno receptů: 1
Přidat příspěvek k receptu Kachní galantina
* Povinné pole


Kde to žije
Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

Píšeme jinde

  • Raw Food - objevte klady i zápory živé stravy

    Raw Food - objevte klady i zápory živé stravy

    Raw Food (syrová strava nebo také vitariánství) je založeno na konzumaci tepelně a chemicky neupravených potravin, kdy teplota při přípravě těchto pokrmů nesmí překročit 42 °C. Základem tohoto způsobu stravování je přesvědčení, že při vyšším zahřátí se vše živé v potravinách zničí. Takto tepelně upravená strava je tak mrtvá a pro člověka zatěžující a nepřínosná.

  • Třešně proti rakovinovému bujení

    Třešně proti rakovinovému bujení

    Je zajímavé, jak rádi rozebíráme účinky nejrůznějších potravin na náš organismus. Pořád to jsou ale jenom střípky, jen málo toho, co bychom měli poznat a pochopit. S třešněmi je to stejné. Víte, jaké mají na naše zdraví pozitivní účinky?




přidat nový recept